Curcumin - Hlsokost - Kosttillskott & Livsmedel
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Curcumin

Curcumin är en tropisk ört och en av de tre curcuminoiderna som finns i gurkmeja. Curcumin har under flera tusen år använts som naturläkemedel i bland annat Kina och Indien. På senare år har fler och fler studier genomförts på örten och i takt med detta har den även blivit mer och mer populär, framförallt hos hälsomedvetna och hårt tränande. Anledningen till detta är dess hälsoegenskaper. Bland annat kan Curcumin minska träningsvärk, stärka återhämtningen, påskynda ämnesomsättningen och bota diverse sjukdomar. Listan kan göras lång. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika kosttillskott med Curcumin (kurkumin)!
Sortera efter
Swedish Supplements Turmeric Forte, 90 caps
40
Starkt doserad Gurkmeja med hög andel kurkuminoider (95%) förstärkt med svartpeppar...
149 kr (249 kr)
Kp!
Info
Trained By JP Cure Coming, 60 serv.
Cure Coming från TrainedbyJP är ett curcumin-tillskott innehållandes den varumä...
399 kr
Supplement Needs Curcumin with Black Pepper Extract, 240 caps
Denna produkt innehåller de finaste råvarorna av kurkumin och svartpepparextrakt. Dessa ...
699 kr
Kp!
Info
Fairing Curcumin+, 120 caps
Fairing Green Line Curcumin+ innehåller gurkmeja, kurkuminextrakt, ingefära, piperin och...
199 kr
Kp!
Info
Supplement Needs Curcumin with Black Pepper Extract, 120 caps
Denna produkt innehåller de finaste råvarorna av kurkumin och svartpepparextrakt. Dessa ...
399 kr
Revive MD Turmeric+, 120 caps
Revive MD Turmeric+ är ett naturligt kosttillskott med hela 400mg patenterat Curcumin per kap...
499 kr
Kp!
Info
Supplement Needs Liposomal Curcumin with Resveratrol, 180 ml
Kurkumin och resveratrol är två riktigt kratfulla antioxidanter som gör dig absolut...
599 kr


Köp Curcumin hos TillskottsbolagetVad är curcumin?


Curcumin, kurkumin på svenska, är en ingefärsväxt och tropisk ört. Den växer i de tropiska delarna av Asien och Sydamerika, framförallt Kina och Indien. Curcumin är en av de tre curcuminoiderna som finns i gurkmeja, även känt som ”det aktiva ämnet” i gurkmeja. De andra aktiva substanserna är desmetoxicurcumin och bisdesmetoxicurcumin, men curcumin är det i särklass viktigaste ämnet sett ur ett hälsofrämjande perspektiv. Dessa curcuminoiderna har inte bara hälsofrämjande egenskaper utan är även källan till den straka gula färgen som finns i gurkmeja. Av den anledningen är gurkmeja en viktig ingrediens i den populära kryddan curry! Utan gurkmeja hade curry inte haft sin starka gula färg.

Inom hälsokost och folkmedicin är curcumin känt för dess hälsofrämjande egenskaper. Det är en antioxidant som bland annat minskar oxidativ stress i våra celler, främjar ett välfungerande immunsystem och även verkar antiinflammatoriskt.

 

Vart kommer curcumin från?


Ursprungligen kommer curcumin (gurkmeja) från Asien där den är känd som en ört inom Ayurveda. Gurkmeja har använts som ett naturläkemedel i över 4000 år inom Ayurveda. Den främsta anledningen till det är dess otroliga egenskaper på vår hälsa. Till Kina kom Curcumin 700 e.Kr och år 1280 nådde den Europa. Marco Polo förundrades då över dess likheter med saffran och dess smeknamn Indisk Saffran föddes.

 

På senare år har kurkumin blivit mer och mer populärt och är nu känt som ett av alla trendiga Superfoods. Det trendar i i stort sett hela världen och inte minst Sverige. Nedan kan du läsa mer om vad curcumin är bra för och vilka hälsofördelar de har!

 

Vad är curcumin bra för?

Curcumin har under över 4000 år använts som naturläkemedel. Det användes då bland annat för att stärka immunförsvaret, skydda cellerna mot oxidativ stress samt verka antiinflammatoriskt. Under dessa år, framförallt på senare år, har flertalet studier gjorts på curcumin, studier som visat otroliga resultat.

 

En av sjukdomarna det forskats mycket på är cancer och curcumins effekt mot den. Studier har visat att curcumin har stora chanser att kunna döda cancerceller. Forskning har även visat på att cursumin kan bryta upp samt förhindra uppbyggnad av plack i vår hjärna, med andra ord förhindra Alzheimers. Curcumins effekt på diabetes och vårt blodsocker har även de gjorts, med resultatet att gurkmeja och kurkumin kan minska blodsockernivåerna i vår kropp men även rent av förändra uppkomsten av diabetes. Studier visar även en positiv effekt på såväl matsmältning som viktnedgång och ökad ämnesomsättning. Än är det inte slut.. Ett av användningsområdena gurkmeja och curcumin har som naturläkemedel är att påskynda sörlänning och behandla hudsjukdomar, till exempel psoriasis. Något som studier påvisat och som inte är jätte överraskande med tanke på gurkmejans antiinflammatoriska egenskaper. Inflammation tros vara orsaken bakom många av världens sjukdomar, så inte konstigt att curcumin blivit så populärt som det blivit med sina antiinflammatoriska egenskaper!

 

Förutom att bota livshotande sjukdomar kan curcumin bland annat förbättra leverfunktionen, verka smärtlindrande, hjälpa mot hudproblem och förbättra vår hjärnfunktion samt matsmältning. Det är bland annat ovannämnda punkter gurkmeja används till inom ayurveda.

 

Curcumin har även visat sig kunna minska tränngsvärk och stärka samt påskynda återhämtningen. Två effekter som gjort curcumin populär bland idrottare och atleter.

 

Var finns curcumin?

Curcumin är en av tre curcuminoider i gurkmeja. Gurkmeja i sin tur en art i växtfamiljen ingefärsväxter som växer fritt i bland annat Sydostasien och produceras i bland annat Australien och Afrika.

 

Hur mycket curcumin innehåller gurkmeja?

Viktigt att komma ihåg är att gurkmeja och curcumin inte är samma sak då curcumin är endast en del av gurkmejan. Gurkmeja innehåller totalt 20 olika substanser. För att ta del av de positiva hälsoeffekterna curcumin har bör du äta 500-1000 milligram curcumenoider om dagen. Curcumin kan du antingen få i dig genom att äta gurkmeja i pulverform eller ta ett kosttillskott av curcumin/gurkmeja. Väljer du att ta gurkmeja i pulverform rekommenderas det 3-5 teskedar om dagen för att uppnå önskad effekt. Fördelen med Curcumin i kosttillskott är att du oftast bara behöva ta 1-2 kapslar för att få 500-100 milligram Curcumin.

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se