Kp Highly Branched Cyclic Dextrin hos | Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Highly Branched Cyclic Dextrin

Highly Branched Cyclic Dextrin är en kolhydrat och unik form av dextrin som är speciellt populär som kosttillskott hos atleter och kroppsbyggare. Tack vare sin unika struktur har den en väldigt bra absorptionsförmåga och såväl bryts ned som tas upp snabbt i kroppen. Till skillnad från andra snabba kolhydrater är den skonsam mot magen och håller dessutom blodsockret på en hög, stabil nivå under hela träningspasset. Köp Highly Branched Cyclic Dextrin hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SSN Carbs+ - Cluster Dextrin, 900 g
24
Highly branched cyclic dextrin är en unik kolhydrat av högsta kvalitet.
249 kr (329 kr)
SOLID Nutrition BLACK LINE H.B.C.D, 900 g
Highly Branched Cyclic Dextrin är ett högkvalitativt kolhydratstillskott som ger snabb &...
329 kr
Applied Nutrition Carb-X, 1200 g
Applied Nutrition Carb-X 100% Highly Branched Cyclic Dextrin Carbs består av Cluster Dextrin&...
349 kr
Star Nutrition Highly Branched Cyclic Dextrin, 400 g
Highly Branched Cyclic Dextrin är en kolhydrat från Star Nutrition som passar bra fö...
169 kr
Kp!
Info

Vad är Highly Branched Cyclic Dextrin?

Highly branched Cyclic Dextrin (HBCD) är en kolhydratkälla som är speciellt populär hos hårt tränande individer, framförallt kroppsbyggare och atleter. Det är en form av dextrin, en unik sådan. Det är en förgrenad kedja av glukosmolejyler som alla är bundna i en så kallad cyklisk struktur.
Denna struktur gör att den skiljer sig från andra kolhydrater på så sätt att dess energitillförsel är oerhört snabb. Den bryts ned och tas upp snabbt i kroppen, samtidigt som den är väldigt skonsam mot magen. En kombination som är väldigt ovanlig när det kommer till kolhydratstillskott.
Då den kan förse musklerna med snabb energi, men även bibehålla en jämn blodsockernivå under tid är det populärt att ta under fysisk aktivitet. Vanligt är att inta det i kombination med till exempel pre-workout, aminosyror eller annat.

Är cykliskt dextrin bra?

HBCD är ett såväl bra som populärt tillskott, inte minst när det kommer till tränings- och fitnessvärlden. Anledningarna till detta är flera men framförallt på grund av dess positiva effekter på såväl prestationsförmåga och glykogenuppladdning som återhämtning.
Ytterligare en fördel är dess snabba absorption och det faktum att den går snabbt för kroppen att såväl bryta ned som ta upp. Det gör den till en snabb kolhydratkälla som passar perfekt att inta innan och/eller under träning.
En annan fördel är att den är väldigt skonsam mot magen, något långt ifrån andra liknande tillskott är. Detta beror på dess låga osmolalitet, det vill säga att den passerar snabbare genom magen, utan att orsaka varken uppsvälldhet eller obehag. Detta gör det till ett populärt val hos de med känslig mage.

Vad gör Highly Branched Cyclic Dextrin?

Highly branched Cyclic Dextrin är en kolhydrat som främst används i form av ett kosttillskott, och detta framförallt av atleter eller hårt tränande individer. Anledningen till detta är dess många fördelar vad gäller just prestation och återhämtning i samband med träning.
Bland annat kan det förbättra din uthållighet, detta genom att konstant tillföra energi till musklerna och hålla blodsockret på en jämn nivå genom hela passet. HBCD har vänligen visats ha en långsammare blodsockerrespons, jämfört med liknande kolhydratskällor. Något som resulterar i färre snabba svängningar i blodsockret. På så sätt kan din uthållighet under längre lopp, pass eller liknande förbättras avsevärt!
Inte nog med det, tack vare dess förmåga att snabbt kunna fylla dina musklers glykogenförråd efter träningen kan även din återhämtning påverkas positivt! Glykogenet är kroppens främsta källa till bränsle, framförallt under intensiv träning, och genom att fylla på dessa depåer snabbt efter avslutat träningspass kan din kropp snabbare förbereda sig inför nästa fysiska ansträngning. Av denna anledningen lämpar det sig väldigt bra för dig som tränar såväl ofta och hårt som intensivt!

Vad är skillnaden mellan HBCD och maltodextrin?

Maltodextrin och Highly Branched Cyclic Dextrin är två kolhydratskällor som många gånger jämförs. De båda är populära inom fitnessindustrin och de har mycket gemensamt, men det finns även flera saker som skiljer de åt.
Först och främst är absorptionshastigheten en stor skillnad, detta på grund av dess olika molekylära struktur. Tack vare att HBCD är såväl starkt förgrenad som cirkulär kan den såväl brytas ned som tas upp snabbare än maltodextrin. Med det i åtanke är HBCD absolut att föredra, framförallt under intensiv träning.
Ser vi till användningen av tillskotten är de relativt lika då båda i huvudsak används för att tillföra energi innan eller under ett träningspass. Maltodextrin däremot är framförallt populärt hos uthållighetsidrottare, medan Highly Branched Cyclic Dextrin blivit populärt främst hos kroppsbyggare och fitnessatleter. Varför? Mest troligt den snabba absorptionen, låga påverkan på blodsockret och generellt höga kvalitet.
En annan skillnad är prisbilden. Maltodextrin är betydligt billigare, men håller också en lägre kvalitet.

Hur mycket Highly Branched Cyclic Dextrin?

Precis som med andra kosttillskott varierar den rekommenderade doseringen från person till person. Bland annat kan den bero på vikt, aktivitetsnivå, träningsmål och syfte med intag. En generell rekommendation vad gäller kolhydrater är cirka 0.5 till 1 gram per kilo kroppsvikt innan träning. Det vill säga att en person som väger 80kg till exempel bör inta ungefär 40 - 80 gram.
Men, detta varierar såväl från person till person som från tillverkare till tillverkare. Många tillverkare rekommenderar 20-30g HBCD per dos. Överskrid aldrig den rekommenderade doseringen och prova dig fram, du kanske behöver mer eller mindre än du trodde för att få full effekt. Du kan även prova kombinera det med andra tillskott. Vanligt är till exempel att inta det tillsammans med en eller flera aminosyror och/eller prestationshöjande kosttillskott så som koffein, synefrin eller PWO. På så sätt får du optimala förutsättningar för att prestera på topp hela passet.
Prova dig även fram vad gäller tidpunkt. Testa inta det en längre stund innan träningen, närmare in på träningen, under passet, osv. Se vad som passar dig, din kropp och ditt träningsmål bäst!

Varför är Highly Branched Cyclic Dextrin bra när man tränar?

Fördelarna med att inyta Highly Branched Cyclic Dextrin under träning är flera. Bland annat kan det ge dig såväl snabb som lättillgänglig energi, förbättra din uthållighet, prestation och återhämtning. Kort och gott kan det alltså höja din prestationsförmåga och maximera dina träningsresultat. Ytterligare en fördel är just hur lättsmält och skonsam den är mot magen. Och då det är smaklöst kan du enkelt kombinera det med till exempel dina aminosyror du dricker under passets gång!
Framförallt populärt är det hos kroppsbyggare och fitnessatleter, men det lämpar sig öven för dig som fokuserar mer på uthållighetsträning eller liknande. När än du behöver snabb, lättillgänglig och långvarig energi är detta att rekommendera. Och att din mage ska ta stryk behöver du inte oroa dig över, det är nämligen ett av de absolut mest skonsamma kolhydratstillskotten på marknaden.

Är HBCD lagligt?

HBCD är ett kolhydratstillskott som är helt lagligt att använda. Det är alltså varken dopingklassat eller en förbjuden substans. I Sverige har vi dessutom specifika regler och krav vad gäller såväl produktion som kvalitet!

Är HBCD en snabb kolhydratkälla?

Ja, det klassas som en snabb kolhydratskälla. Detta då den har en molekylär struktur som gör att den snabbt såväl bryts ned som tas upp i magen. Den tillför alltså energi snabbt, och ser sedan till att blodsockernivåerna håller sig på en stabil nivå. På så sätt får du energi snabbt efter att du intaget tillskottet, men du slipper dippar mitt i träningspasset, något andra liknande tillskott kan ge.
Med andra ord är det en väldigt effektiv kolhydratskälla att inta innan och under träningspasset!

När ska man ta Highly Branched Cyclic Dextrin?

Detta kolhydratstillskott kan intas när än du behöver snabb och långvarig energi, med fördel i samband med träning eller tävling. Du kan till exempel inta det en stund innan du ska springa ett lopp, delta på en styrketävling eller bara köra ett hårt benpass. Med andra ord när än du skall träna eller tävla och kommer genomföra ett intensivt, fysiskt ansträngande pass!
För att du skall få ut maximal effekt bör du inta det just i samband med träning eller annan fysisk aktivitet, detta då det är framtaget för just detta.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se