Viktvstar - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Viktvästar

Känner du att du står still i din träning och utveckling? Hinner du bara med en kort promenad eller löprunda men vill få ut mer av den? Då bör du testa en viktväst! En viktväst är precis som det låter en väst med fästa vikter i, oftast 10-30 kilo. Hur hög belastning du vill ha kan du bestämma själv och justera hur du vill! Investera i en viktväst och få ut så mycket du kan av dina promenader, intervaller eller styrkepass! Användningsområdena är många och möjligheterna oändliga. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika viktvästar från flera olika välkända varumärken!

Sortera efter
OMPU Viktvst, 30 kg
Denna justerbara viktväst från OMPU väger hela 30 kg, om man väljer att anv...
1799 kr
Master Fitness Weight Vest Master, 30 kg
Gedigna och slitstarka Viktväst Master 30 kg är ett självklart val för den som...
1890 kr
Star Gear Weighted Vest
Vill du få ut lika mycket av träningen, men på kortare tid? Många av oss lever...
999 kr
Star Gear Weighted Vest, 30 kg
15
Denna viktväst från Star Gear inkluderar 30 viktblock à 1 kg och är ett utm...
1865 kr (2197 kr)
Star Gear Weighted Vest, 15 kg
15
Få ut mer av powerwalken eller öka på kroppsvikten under squats och utfall genom at...
1358 kr (1598 kr)
Star Gear Weighted Blocks, 15 kg
Att använda en viktväst när du tränar styrka eller kondition kan hjälpa d...
599 kr
Master Fitness Weight Vest Master, 20 kilo
Utmana dig själv och öka intensiteten av din träning med en viktväst från...
1690 kr

Vad är en viktväst?

Precis som namnet antyder är det en vikt full med vikter! Du kanske känner igen de som tyngdväst eller träningsväst, även fast viktväst är den vanligaste benämningen. Hur vikterna ser ut, vad de är gjorda av samt hur de fästs på västen är lika olika beroende på vilken du väljer. Men vanligast är att vikterna är små påsar eller klossar, ofta fyllda med sand eller annan tyngd. I vissa modeller sitter de fast och du kan alltså inte justera tyngden själv, men det absolut vanligaste är att de är justerbara. Då plockar du enkelt ut de ur västen och kan alltså själv avgöra motståndet beroende på dags- och träningsform! Väldigt smidigt.


Är det bra att träna med viktväst?

Fördelarna med en viktväst är flera, men en av de största fördelarna är att den är så användbar! Oavsett hur, när och var du tränar kan en viktväst optimera din träning och maximera dina resultat. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, tjej eller kille, går promenader eller tränar boxning på elitnivå; en viktväst är för alla!
Ytterligare en fördel är att du kan använda den även när du inte tränar. Genom att använda den i vardagen får du dels träning för överkroppen, men övar även på din hållning och bränner mer kalorier!

Hur mycket mer bränner man med viktväst?

Ett av de vanligaste användningsområdena med detta träningstillbehör är att påskynda och/eller maximera en viktnedgång. Vid stor övervikt kan det vara problematiskt att genomföra mer än dagliga promenader, men bara genom att addera lite extra belastning kan förbränningen öka avsevärt. Faktum är att du genom att addera så lite som 10 kilo kan förbränna upp till 20% mer kalorier än du hade gjort utan de extra kilona. Du maximerar alltså effekten av dina promenader och kan dessutom öka vikten mer och mer efterhand att du går ner mer i vikt och blir starkare.
Det viktvästen gör är att få din kropp att tro att du väger mer än vad du egentligen gör. Resultatet? Din kropp förbränner mer fett. Du kan med fördel ha på dig västen även till vardags, inte minst om du står och går mycket i ditt arbete. Bara en sådan liten sak kan pusha din viktnedgång ytterligare. Av just denna anledningen är en tyngdväst en givande investering för dig som tränar med målet att gå ned i vikt och vill maximera dina resultat!

Hur tung viktväst ska man ha?

Majoriteten av västarna som finns på marknaden idag kan du justera tyngden på, vilket tar bort din fundering kring hur tung väst du bör köpa. De flesta har dessutom en maxvikt på 30kg, och kostar många gånger inte mycket mer än de som max kan väga 10- eller 15 kilo.
För att minimera skaderisken och inte belasta muskler och leder allt för hårt, allt för snabbt, rekommenderar vi att du börjar med lättare vikter, för att sedan avancera. I takt med att du blir starkare och starkare kan du addera ett kilo efter det andra!

Vilken viktväst är bäst?

Utbudet av viktvästar bara växer och växer, och idag finns det ett brett utbud med allt från tyngre till lättare varianter, från olika varumärken och med olika spännen. Att svara på frågan Vilken som är bäst är därför svårt. Det som går att säga är att det är värt att lägga till några hundralappar och investera i en högkvalitativ, istället för att välja billigast möjliga. Att den håller hög kvalitet & är slitstark är väsentligt när det kommer till detta tillbehör då det ska belastas med x antal kilon och kunna användas under en lång tid.
Satsa därför på en kvalitativ, justerbar variant med en hög maxvikt. Gör du detta kommer du kunna använda den i många år framöver och dessutom kunna bli starkare under tiden.

Är det bra att springa med viktväst?

En viktväst kan användas i mer eller mindre alla fysiska aktiviteter, inte minst löpning! Oavsett om du vill öka i styrka eller förbättra din kondition kan en viktväst hjälpa dig nå dina mål snabbare! Genom att addera en viktväst till din träning kan du på ett enkelt sätt öka belastningen och utmaningen. Beroende på träningsform och önskad utmaning, kan du justera belastningen genom att ta bort eller lägga till vikter i västen. Med andra ord kan du anpassa vikten och använda viktvästen mer eller mindre när som helst!
Genom att springa med extra tyngd kan du bli betydligt mycket både snabbare och mer uthållig. Spring med den några gånger och ta sedan av västen en löprunda för att känna hur mycket snabbare och lättare du känner dig! Med hjälp av den kan du ta din träning till nästa nivå och maximera dina resultat.
Många av oss har av olika anledningar bara möjlighet att gå en promenad eller två om dagen, och kan inte få till något mer ansträngande träningspass, så som en löparrunda eller liknande. Då är detta ett perfekt träningstillbehör för att maximera promenaderna! Börja med några få kilon och addera mer i takt med att du blir starkare. På så sätt får du ut så mycket som möjligt av dina dagliga promenader!

Vad tränar man med viktväst?

En vanlig missuppfattning när det kommer till just detta träningstillbehör är att det endast kan användas av vältränade och erfarna atleter. Detta stämmer givetvis inte! Oavsett om du endast går ett par kilometer på lunchrasten, tränar intervaller i backen eller satsar på crossfit kan en viktväst vara något för dig. Tack vare att den är så användbar kan du använda den nästintill när som helst och den kan vara till nytta för såväl den otränade som den vältränade.
Beroende på när och hur du använder västen tränar du olika delar av din kropp, på olika sätt. Tar du på den till löparpasset stärker du såväl muskulatur som kondition och explosivitet. Använder du den under promenaden ökar du din förbränning avsevärt och tränar upp uthålligheten riktigt ordentligt. Under boxningsträningen kan den förbättra din explosivitet och styrka.
Inom crossfit är detta ett av de populäraste träningstillbehören! Crossfit består av många olika moment, övningar och rörelser. Genom att addera extra belastning kan du under passet få ut mer av varje övning, utan att egentligen göra något annorlunda.
Boxning är även de en väldigt krävande sport, både fysiskt och psykiskt och såväl konditionen som styrkan sätts på prov. Genom att addera belastning kan du få ut så mycket som möjligt av träningen för att under match känns dig lättare, starkare och snabbare!
Med andra ord: när du använder en viktväst tränar du det mesta! Det är just därför den är så populär, bland alla.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se