Magnesium Carbonate - Kp Gym Chalk frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Magnesium Carbonate / Gym Chalk

Ett bra grepp vid tung träning är väsentligt för att kunna utföra övningen korrekt och prestera på topp. Dock är det vanligt att man vid högre vikter eller högre antal reps lätt känner att greppet inte håller, och greppet säger emot innan kroppen gör de. För att kunna utöva sin sport till max och inte hindras av en försämrad greppförmåga kan magnesium karbonat vara en lysande produkt! Det finns i både flytande och fast form och appliceras enkelt på händerna eller andra områden där greppet behöver förbättras. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du både magnesiumkarbonat i block och flytande kalk från flera olika välkända varumärken!

Sortera efter
Tillskottsbolaget Liquid Chalk, 100 ml
Optimera din träning med Tillskottsbolaget Liquid Chalk!
49 kr
Kp!
Info
Tillskottsbolaget Liquid Chalk, 250 ml
Optimera din träning med Tillskottsbolaget Liquid Chalk!
99 kr
Kp!
Info
Tillskottsbolaget Gym Chalk
Optimera ditt grepp och din träning med Tillskottsbolaget Gym Chalk!
39 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Liquid Chalk, 100 ml
NTG har tagit fram ett flytande kalk som är blått direkt när du tar det på h&#...
49 kr
Nordic Training Gear Gym Chalk
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
39 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Liquid Chalk, 200 ml
25
Star Gear Liquid Chalk är kalk i flytande form som snabbt förvandlas till greppvänl...
89 kr (119 kr)
Kp!
Info
Nordic Training Gear Liquid Chalk, 250 ml
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
99 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Super Liquid Chalk, 250 ml
Super Liquid Chalk: Kalket för överlägset grepp!
169 kr
Kp!
Info
gForce Magnesium Carbonate, 56 g bit
Ett måste för tunga lyft! gForce Magnesium Carbonate från gForce kan användas ...
39 kr
Nordic Training Gear Chalk Pieces, 300 g
Chalk pieces är bitar av kalk som ligger i en påse. Det är mycket enkelt att applic...
129 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Chalk Powder, 300 g
Nordic Training Gear Chalk Powder innehåller 100% rent magnesiumkarbonat i pulverform. Du kan...
99 kr
Nordic Training Gear Chalk Ball, 75 g
Nordic Training Gear Chalk Ball är designad för att damma minimalt, vilket många gy...
79 kr
Kp!
Info
Strength Liquid Chalk, 50 ml
Få ett stabilt grepp med flytande magnesium från Strength! Här i en liten förp...
79 kr
Kp!
Info

Vad är gym chalk?

Magnesium karbonat, även känt som kalk, sportskalk eller på engelska; chalk, är ett populärt träningstillbehör som används för att få en ökad greppstyrka. I grund och botten är det ett vitt fast ämne som förekommer i naturen, helt naturligt, då som mineralen MgCO3. Genom att applicera kalk på händerna vid exempelvis styrketräning, tyngdlyftning, gymnastik eller bergsklättring tas funken från händerna bort och greppförmågan ökar markant. Kalk kan även användas på andra ställen på kroppen där man behöver bli av med fukt och förbättra greppet.Det kan ses som ett alternativ till träningshandskar, som även de används för att minska risken för glid, men även blåsor och sår på händerna, något kalk inte förhindrar på samma sätt!

Är kalk & magnesium samma sak?

Magnesiumkarbonat (kalk) finns både i flytande och fast form. Den fasta formen är oftast ett så kallat magnesium- eller kalkblock och består av hoppressat karbonat. Ett väldigt användbart hjälpmedel för att få bättre grepp runt en skivstång eller pull ups stång till exempel. Du drar enkelt blocket mot händerna och har genast en förbättrad greppförmåga! Använder du däremot en flytande variant, ofta kallat liquid chalk, behöver du vänta en kort stund på att produkten ska torka för att den ska fungera optimalt. Fördelen är dock att det inte dammar eller färgar av sig på gymutrustning, träningskläder etc, något som de i block/bit kan göra. Liquid chalk består av en blandning av magnesium karbonat och handsprit, samt klumpförebyggande medel. Det finns både varianter som är något tjockare i konsistensen, mer som en pasta, men även mindre trögflytande.

Får man använda kalk på gym?

Magnesium karbonat i bit eller block består som sagt av hoppressad magnesium karbonat i pulverform. Därav är biten ganska ömtålig och kan lätt damma och färga av sig vid användning. Då kan exempelvis golv, kläder och utrustning få fläckar med mera. På grund av detta är det inte alla gym eller andra anläggningar som tillåter att man använder magnesium i block. Då är flytande kalk ett perfekt alternativ!

Vart kan man köpa gym kalk?

Speciellt gymkalk finns att köpa på de allra flesta butiker som säljer kosttillskott och / eller tränings-tillbehör och -redskap. Vissa har ett större sortiment än andra och i vissa butiker hittar du till exempel endast de i bit och inte den flytande varianten, en sort som blivit mer och mer populär i takt med att färre och färre gym tillåter den i bit. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika sorters kalk, i bit, i flaska eller tub, större och mindre förpackningar, från flera olika välkända varumärken. Så vilken sort du än föredrar finns det en produkt för dig. Vad gäller de flytande sorterna finns det de som är trögflytande och mer som en pasta, och de som är mindre trögflytande och lättare att smeta ut jämn på handflatorna. Oavsett vad du föredrar för konsistens hittar du de hos oss!

Är kalk bra?

Fördelarna med denna produkt är flera. Först och främst förbättrar det ditt grepp avsevärt, speciellt i dragövningar så som marklyft, olika sorters rodd, chins, pull-ups, med flera. Tack vare att du inte lika lätt tappar greppet på grund av bristande styrka i händerna eller oönskad handsvett, kan du genomföra lyften med en perfekt form och ofta dessutom göra flera repetitioner. Bra va? Detta gör de genom att suga upp funken från dina händer och fingrar, på så sätt skapas en torr yta med betydligt bättre grepp än om du inte hade använt magnesium karbonat.Visste du att du även kan använda det på textilier? Du kan nämligen applicera det på dina kläder om du till exempel ska genomföra övningar så som knäböj, militärpress etc, där risken finns att skivstången annars glider på dina kläder. Detta används framförallt inom strongman, men kan även vara användbart på gymmet eller i crossfit-boxen. Observera att detta endast fungerar med kalk i bit och ej den flytande varianten, detta få den inte torkar på textilier och alltså inte ger samma stöd/skydd.Det primära syftet är som sagt att förbättra ditt grepp, men det finns faktiskt fler positiva effekter än så! Det kalk gör är att det skyddar din hud, detta tack vare den tunna barriären av produkten som bildas mellan dina handflator och din utrustning. På så sätt får du ett skydd som liknar ett par träningshandskar, det skyddar dina händer från förhårdnader, blåsor och sår.

Är flytande kalk bättre?

Föredrar du flytande eller fast form på ditt kalk? Detta är många gånger en vattendelare! Innan det flytande fanns var det inget snack om saken, men sedan det tog steget in på marknaden har fler och fler fått upp ögonen för denna form. Huruvida det är bättre eller sämre än den fasta formen, ja det är upp till dig att själv avgöra!

Den kanske främsta fördelen är att det inte dammar, så du kan utan problem använda det på de gym som inte tillåter vanligt kalk i bit. Detta är något som ofta uppskattas även utanför gymvärlden, speciellt hos erfarna klättrare och klätterklubbar där det tidigare varit ett problem att det dammar som bara den.

Prova dig fram och se vad du föredrar! Vissa anser att de får bättre grepp av gymkalk i bit och uppskattar att de enkelt kan dra den mot skivstänger och övrig utrustning för att förbättra greppet ytterligare! Är det tillåtet på ditt gym eller i din crossfit-box kan det absolut vara en fördel, inte minst om du ofta svettas mycket om dina händer, men annars fungerar flytande lika bra.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se