Massagepistol - Trningstillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Massagepistol

Massagepistolen har på bara några år fått ett enormt genomslag, kanske framförallt inom fitness-branschen. Detta beror med största sannolikhet på dess många hälsofördelar! Med hjälp av en massagepistol kan du få djupgående massage, utan att behöva gå till en massör. Den är smidig att använda, tar ingen plats och kan göra under för dina muskler! Ökad rörlighet, förbättrad uppvärmning och påskyndad återhämtning är bara några få av de många fördelarna. Köp din massagepistol hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SSN Massage Gun ProGun
Massagepistolen som ger dig ökad cirkulation i kroppen, mjukar upp muskler och förbä...
3499 kr

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är ett smidigt verktyg som ger dig möjligheten att massera dina muskler på egen hand, utan att behöva besöka en massör eller liknande. Detta träningstillbehör kan ge dig samma resultat som ett besök hos en massör ger! Med en rad olika massagehuvuden, hastigheter och effekter är det ett perfekt verktyg för att kunna stimulera bindväven, öka blodcirkulationen och frigöra triggerpunkter.
Det finns flertalet olika modeller och varianter på marken, men de flesta är relativt lika. Som namnet avslöjar är de utformade som en pistol. På flera modeller kan du justera allt från huvud till hastighet. Du kanske till exempel vill frigöra en mindre triggerpunkt som sitter extra djupt, då kan ett mindre massagehuvud och en lägre hastighet göra susen. Vill du däremot öka blodcirkulationen i framsida lår, ja då kan ett större runt format huvud och en något högre hastighet vara att rekommendera.
Den moderna varianten är trådlös och har en hög batterikapacitet samt batterinivå, vilket gör att du med fördel kan ta med den när du ska ut och resa eller liknande. Många av modellerna kommer även i en smidig låda eller påse som gör det ännu smidigare att ta med den på språng!

Är det bra att använda massagepistol?

Detta verktyget är väldigt enkel att använda och genom några få knapptryck kan du utföra en djupgående och intensiv massage, på dig själv eller någon annan. Du placerar huvudet på massagepistolen mot din ömma muskel, trycker start och dess huvud kommer då röra sig till och från din kropp. Beroende på din smärta, erfarenhet och behov kan du reglera hastigheten men även byta ut huvudet till smalare eller bredare. Hur många hastigheter och huvuden det finns att välja på varierar mellan olika varumärken och modeller.
Viktigt att tänka på när du använder en för första gången är att du börjar försiktigt. De flesta sorterna på marknaden har flera olika nivåer/hastigheter och att börja på den lägsta är att rekommendera. Testa dig fram hur den fungerar och vad som passar dig, din kropp och dina besvär. Desto mer du använder den kommer din kropp vänja sig och du kan öka styrkan helt enkelt.
Detta verktyget gör det möjligt för dig att ta hand om och behandla dina ömma muskler på egen hand. Den ger dig ökad blodcirkulation, mjukar upp dina muskler och förbättrar din återhämtning avsevärt. Så oavsett om du tränar regelbundet och vill förbättra dina musklers återhämtning, eller om du bara har ömma och onda triggerpunkter du vill frigöra, då kan detta vara nyttigt för dig.

Kan massagepistol skada?

Till skillnad från till exempel foamrollers och gymbollar är detta ett minst sagt kraftfullt träningstillbehör som har stor positiv påverkan på diverse muskelvärk, så som träningsvärk och stressrelaterad värk. Dess kraftfullhet för alltså med sig massvis av positiva effekter, men även en del nackdelar.
I och med att massagepistoler är så kraftfulla och effektiva gäller de att de används på rätt sätt. Vid felaktigt användande finns det några potentiella risker. Se därför till att du läser igenom de medförande anvisningarna innan användning, använder den med måtta och försiktighet. För att undvika oönskade skador; börja massera de större muskelgrupperna, för att se hur det känns och vilken hastighet som passar just dig. Börja på lägsta hastighet och jobba dig eventuellt uppåt efterhand. Faktum är att du kommer långt på den lägsta hastigheten!
Du bör undvika att använda de på skador, t.ex. stukade och svullna muskler. Detta då det kan förvärra din skada, snarare än påskynda läkning och återhämtning. Läkningstiden kan bli ännu längre, svullnaden kan öka och smärtan likaså. Är du osäker på hur, när eller om du bör massera det berörda området bör du rådfråga din läkare eller massör.

Vilken massagepistol ska man välja?

I takt med att detta massageverktyg blivit mer och mer populärt har det lanserats fler och fler olika såväl modeller som varumärken. Grunden är densamma; ett verktyg som gör professionell massage möjlig på hemmaplan. Det som skiljer de olika sorterna åt är ofta antal massagehuvuden, hastighet, laddningskapacitet, laddningsnivå och kvalitet helt enkelt.
Det kan vara svårt att veta vilken du ska välja, utbudet är stort och det är trots allt en stor investering. Det första du bör tänka på är hur ofta och i vilket syfte du kommer använda den. Är det något du kommer ta med dig i gymväskan och använda efter mer eller mindre varje träningspass? Är det ett verktyg som ska hjälpa dig massera ömma muskler och lossa triggerpunkter? Eller är det mest en rolig grej? Beroende på syfte och användningsområde finns det de med högre och lägre kvalitet.
Det finns de som kostar 1000kr och det finns de som snuddar på 10.000, så spannet är stort. De som håller hög kvalitet, men ändå inte kostar skjortan, ligger oftast runt 1500-5000kr. De har oftast flertalet olika huvuden, kommer i en rejäl låda och/eller väska, har hög laddningskapacitet, laddningsnivå och kraft. Dessa är absolut att rekommendera.

Kan man använda massagepistol på sig själv?

En av de främsta fördelarna med just detta träningstillbehör är just att du med fördel kan använda det på dig själv.
Många av oss går dagligen runt med smärta i musklerna, inte minst i låren efter träningspassen, axlarna & nacken efter arbetsdagen eller fötterna efter alla långa promenader. Att gå till en professionell massör var och varannan dag känns kanske inte hållbart för alla, och det är precis där denna kommer in i bilden! Tack vare att massagepistolen är utformad så som den är kan du utan problem använda den för att få effektiv massage. Du slipper lägga pengar på en massör, fråga en kompis eller gå runt med muskelsmärta för den delen.
Detta verktyg må kosta en del och det kan kännas som mycket pengar vid inköpstillfället, men faktum är att det sannolikt kommer bli billigare i längden. Att investera i en massagepistol innebär att du förmodligen kommer gå på färre behandlingar då du med denna kan utföra behandlingen på egen hand, och därmed sparar du hundratals kronor varje gång.
Förutom att det är väldigt smart rent ekonomiskt att investera i detta, är de även väldigt smidiga att ha! Du kan när som helst på dygnet, var du än befinner dig, få en djupgående massage, av dig själv. De flesta modeller tar dessutom inte så stor plats och går enkelt ned i träningsväskan, handväskan eller resväskan.

Var ska man inte använda massagepistol?

Viktigt att komma ihåg är att detta är ett kraftfullt träningsverktyg som bör användas korrekt. Det är ett effektivt, populärt och högteknologiskt återhämtnings-redskap som inte bör användas på alla ställen på vår kropp, detta då det besitter en stor kraft. Sanningen är att denna kraft kan bli kan bli för kraftig och intensiv för vissa områden.
Generellt bör du fokusera på musklerna och alltså hålla dig borta från ben, inte minst ryggraden. Detta då vibrationerna dels inte gör någon nytta där och dessutom rent av kan göra skada. Förutom skelettben finns det några andra, mer specifika områden du bör undvika att använda massagepistolen på. Bland dessa hittar vi ljumskarna, halsvenen samt insidan av överarmarna. Kvinnor bör även undvika bröstvävnaden, där kraften annars kan bli för intensiv.
Så, fokusera på dina muskler och undvik så gott du kan de områden vi nämnt här ovan.

Är massagepistol nyttigt?

Förutom att en massagepistol bidrar till en ökad rörlighet, förbättrad uppvärmning och optimerad återhämtning är den även läkande, kan minska din spänning i kroppen, stress och även ökad hälsa och välmående.
Faktum är att massage är en av de absolut bästa metoderna för att påskynda läkningsprocesser och förebygga skador. Hur då? Jo, det förbättrar cirkulationen i musklerna och bidrar till att de skadade områdena läker snabbare. Massage från ett sådant här verktyg bidrar även till att du lättare kan hantera stress och slappna av. Detta då det friger endorfiner, mjukar upp kroppen och förbättrar din sömn. Det kan även hjälpa mot depression.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se