Crossfit-tillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Crossfit-tillbehör

Crossfit är en väldigt populär träningsform som passar de allra flesta då det är en bred sport som innefattar många olika moment i en och samma träningsform. Detta gör också att behovet av tillbehör skiljer sig från person till person, beroende på inriktning inom crossfit, nivå och vad man föredrar. Magnesium, tejp, handledsstöd, hopprep och knäskydd är bara några av alla tillbehör som lämpar sig bra vid utövande av crossfit. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du alla träningstillbehör, redskap och utrustning du behöver för att kunna prestera på topp när du utövar Crossfit, oavsett hur lång erfarenhet du har av sporten och vilken din målsättning är.

Sortera efter
Gymstick Pro Jump Rope
Bra, kvalitativt och prisvärt hopprep från Gymstick. 270cm långt och har en justerb...
129 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Knee Sleeves, 7 mm
Dessa knee sleeves är tillverkade av Neopren i 7 mm, av högsta kvalitet och designade f&...
549 kr
OMPU Speedrope Pro
33
OMPU Speedrope Pro är ett hopprep gjord för att hålla hög hastighet genom sitt...
199 kr (299 kr)
Kp!
Info
gForce Coach Tape 38mm x 10m
En riktigt bra sporttape till ett mycket bra pris! Tillverkad av högklassigt bomullsmaterial ...
35 kr
Kp!
Info
Jerkfit WODies
Wodies från Jerkfit ger stöd för handlederna och skydd för handflatan, utan at...
399 kr
Jerkfit Nubs
Nubs från Jerkfit är ett par skyddande och stärkande tumskydd som är särs...
99 kr
Nordic Training Gear Functional Lifting Belt, 7,5 mm
NTG´s Functional Lifting Belt, som är 7,5 mm tjockt, är utformat för att ge di...
499 kr
Nordic Training Gear Gym Chalk
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
39 kr
Kp!
Info
WOD & DONE Hand Protection 5-pack, black
Handskydd från WOD & DONE som är lättapplicerat, slitstarkt och bekvämt! S...
99 kr
Speed Rope - Burpee Speed Elite 2.0
Nya & förbättrade Elite 2.0 har superlätta handtag och en lättmonterad jus...
425 kr
Callus Killer Kit - Shaver, File & 10 x Spare blades
Med detta kit kan du snabbt och enkelt bli av med förhårdnader på händerna! H&...
149 kr
FIX IT - Hand Care Tube, 14 g
Vårdande salva på stick som lindrar, återfuktar och reparerar din hud både f&#...
95 kr
ABG Stretch Tape 2.0 - 1 roll
En självhäftande tejp speciellt framtagen för tyngdlyftning och grepp! Den är ...
89 kr
gForce Coach Tape 25mm x 10m
gForce Sport Tape är en tålig tejp för fingrar, händer mm. Perfekt greppfö...
39 kr
gForce Speed Rope
Hopprep av extra hög kvalitet för både motionärer och proffs!
249 kr
JerkFit Nubs Sack
Har du tröttnat på att tappa bort dina Nubs och jämt och ständigt behöva ...
29 kr

Vad är crossfit träning?

Crossfit är en bred, global träningsform som kretsar kring naturliga rörelser som liknar de våra förfäder gjorde; springa, lyfta, kasta, klättra, knuffa, hoppa, släpa, sitta ned och stå upp. Samtliga av dessa rörelser sitter alltså i oss naturligt och ligger som grund till de övningar Crossfit består av. Det är precis det som är sportens grundläggande syfte; att skapa en optimal fysisk förmåga. Av just den anledningen är det en väldigt bred sport som involverar moment från såväl gymnastik och konditionsträning som tyngdlyftning. Allt detta i nya sorters kombinationer, rörelser och övningar som dessutom håller hög intensitet.

Vad ska man ha för tillbehör för crossfit?

Likt det finns träningstillbehör och utrustning som lämpar sig bäst vid hemma- eller gymträning finns det även de som lämpar sig väldigt bra vid utövande av Crossfit! Crossfit är en väldigt fysiskt krävande sport som sliter mycket på kroppen och inte minst händerna. Därav finns de flertalet tillbehör och redskap anpassade och framtagna för att underlätta just detta. Till exempel finns det flertalet olika former av tejp framtagna just för att tejpa tummarna, fingrarna och hela händerna vid till exempel övningar som involverar en skivstång. Men de kan även användas för stöd av fotleder, knän och annat! Magnesium är även de ett populärt tillbehör för händerna och greppstyrkan. Magnesium används för att förbättra greppet och finns i både flytande form och pulverform! Utöver dessa produkter finns det bland annat hopprep, handledsstöd och handledsskydd.

Hur går ett crossfit pass till?

Crossfit är som sagt en väldigt bred träningsform med inslag av allt från gymnastik till tyngdlyftning och konditionsträning. Detta innebär alltså att inget pass är det andra likt och du som utför sporten kan få en otrolig variation i din träning! Vanligt är att styrkemoment så som pull ups, armhävningar och knäböj varvas med cykel, roddmaskin och/eller löpning. Ofta byggs passen upp på så sätt att du inleder med en uppvärmning, innan du fortsätter med en styrkedel samt en konditionsdel. Ofta läggs även en så kallad teknikdel in där fokus ligger på att få in den rätta tekniken i övningarna, något som är A och O i crossfit. En förutfattad mening många har är att detta är en sport endast för erfarna, rutinerade och vältränade individer. Detta stämmer inte! På dessa pass finns det alltid möjlighet att justera övningarna efter just dina förutsättningar. Det kan till exempel vara att minska vikterna på skivstången i en knäböj, skippa hoppet i burpeen eller liknande. Ett vanligt pass är en så kallad WOD; Workout Of the Day. På svenska; dagens träningspass! Detta är ett begrepp som används för att beskriva vad dagens pass innefattar helt enkelt.Ofta är ett pass ungefär 60 minuter långt, men de finns de som är såväl kortare som längre! Har du ingen lust att gå till en speciell box kan du sätta ihop ditt egna pass på gymmet, det går många gånger lika bra då utrustningen många gånger är snarlik!

Vilka övningar ingår i crossfit?

Som sagt så är detta en varierande, bred sport med oändligt många varianter av diverse övningar. Men det finns några grundläggande övningar som är såväl komplexa som funktionella. Majoriteten va benämningarna på momenten som ingår i crossfit är på engelska, detta då det är en global sport som ursprungligen kommer från USA. De nio grundläggande momenten är Squat (+ Front Squat och Overhead Squat), Push Jerk, Push Press, Shoulder Press, Clean, Sumo Deadlift High Pull och Deadlift. Detta är som sagt de grundläggande övningarna, och utöver de gör man även olika former av sit-ups, pull-ups, push-ups, med flera. Tack vare den stora variationen av såväl övningar som upplägg på pass är detta ingen träningsform du tröttnar på. Utrustningen som används i crossfit är precis som momenten väldigt många. Bland annat används skivstång, kettlebells, hopprep och romerska ringar i flera av momenten.

Hur effektivt är crossfit?

Tack vare bredden inom denna träningsform blir det en såväl rolig och utmanande som effektiv träning, för alla. Variera valet av övningar, upplägg, vikter och tid för att effektivisera ordentligt. Många som väljer crossfit gör det just för dess kombination av allt från balans och flexibilitet till styrka och uthållighet. Till skillnad från många andra träningsformer är detta ett allt-i-ett paket som gör dig bra på ganska så många delar, istället för att till exempel bli bäst på enbart kondition eller styrka.Vissa tränar för styrkan eller tyngdlyftningen, andra för gymnastiken eller löpningen. Är ditt mål att bygga styrka kan du med fördel utesluta ett eller flera av konditionsmomenten, höja vikterna i styrkemomenten och kanske till och med öka intensiteten ytterligare.

Varför flytande magnesium?

Ett bra grepp vid tung träning är väsentligt för att kunna utföra övningen korrekt och prestera på topp. Dock är det vanligt att man vid högre vikter eller högre antal reps lätt känner att greppet inte håller, och greppet säger emot innan kroppen gör de. För att kunna utöva denna träning till max och inte hindras av en försämrad greppförmåga kan magnesium karbonat vara en lysande produkt! Det finns i både flytande och fast form och appliceras enkelt på händerna eller andra områden där greppet behöver förbättras.Den fasta formen är oftast ett så kallat magnesium- eller kalkblock och består av hoppressad magnesium karbonat. Ett väldigt användbart hjälpmedel för att få bättre grepp runt en skivstång eller pull ups stång till exempel. Du drar enkelt blocket mot händerna och har genast en förbättrad greppförmåga! Använder du däremot en flytande variant, liquid chalk, behöver du vänta en kort stund på att produkten ska torka för att den ska fungera optimalt. Fördelen med flytande kalk är dock att det inte dammar eller färgar av sig på gymutrustning, träningskläder etc, något som de i block/bit kan göra. Den flytande varianten består av en blandning av magnesium karbonat och handsprit, samt klumpförebyggande medel. Det finns både varianter som är något tjockare i konsistensen, mer som en pasta, men även mindre trögflytande.Varianten i bit eller block består som sagt av hoppressad magnesium karbonat i pulverform. Därav är biten ganska ömtålig och kan lätt damma och färga av sig vid användning. Då kan exempelvis golv, kläder och utrustning få fläckar med mera. På grund av detta är det inte alla boxar, gym eller andra anläggningar som tillåter att man använder magnesium i block. Då är flytande kalk ett perfekt alternativ!

Är det bra att träna med viktväst?

Fördelarna med en viktväst är flera, men en av de största fördelarna är att den är så användbar! Oavsett hur, när och var du tränar kan de optimera din crossfit-träning och maximera dina resultat. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, tjej eller kille, har utövat crossfit i åratal eller är nybörjare; en viktväst är för alla!

Inom crossfit är detta ett av de populäraste träningstillbehören! Träningsformen består av många olika moment, övningar och rörelser. Genom att addera extra belastning kan du under passet få ut mer av varje övning, utan att egentligen göra något annorlunda.

Ytterligare en fördel med att ha en viktväst är att du kan använda den även när du inte tränar. Genom att använda en viktlöst i vardagen får du dels träning för överkroppen, men övar även på din hållning och bränner mer kalorier!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se