Proteinpannkakor - Livsmedel
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Proteinpannkakor

Proteinpannkakor är ett perfekt alternativ till dig som gillar pannkakor, men som gärna håller proteininnehållet högt och kolhydraterna samt fettet lågt. Här hittar du alla våra färdiga mixar med proteinpannkakor, allt från smaksatta till naturella. En proteinpannkaksmix innehåller mycket protein och lite socker, men smakar trots det otroligt gott! Blanda mixen med vatten eller mjölk, stek, och servera med goda toppings. Köp dina proteinpannkakor hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Pancake & Waffle Mix, 750 g
Nu kan du snabbt och enkelt göra otroligt goda, proteinrika pannkakor och våfflor på...
249 kr
Star Nutrition Protein Pancake Mix, BIG SIZE - 1 kg
Innehåller 60% högkvalitativt protein och inget tillsatt socker!
239 kr
Bodylab Protein Pancake Mix, 500 g
Otroligt goda shake ´n bake protein-pannkaksmix i hela nio olika smaker!
139 kr
Scitec Nutrition Protein Pancake, 1036 g
20
Proteinpannkakor från Scitec Nutrition med ljuvlig smak och hög proteinmängd fr...
239 kr (299 kr)

Vad är proteinpannkakor?

Proteinpannkakor är ett hälsosammare alternativ till de vanliga, klassiska pannkakorna gjorda på bland annat mjöl, mjölk och ägg. Du kan göra proteinpannkakor på flera olika sätt, antingen ”för hand” genom att byta ut och lägga till några ingredienser i den klassiska smeten, eller med en färdig mix. Genom att exempelvis ta bort vetemjölet, addera fler ägg och även proteinpulver får du genast mer proteinrika och kalorisnåla pannkakor.
Vill du slippa krångla i köket, inte har all tid i världen eller kanske vill kunna avnjuta de även när du är på resande fot? Då finns det ett annat alternativ; färdiga proteinpannkaksmixar! En sådan mix innehåller vanligtvis mycket protein och ytterst lite socker. Flertalet av de på dagens marknad är dessutom glutenfria.

Är det nyttigt med proteinpannkakor?

Den absolut största skillnaden mellan den klassiska pannkakan och proteinpannkakan är, som namnet avslöjar, proteininnehållet. En proteinpannkaksmix består ofta av hela 30-60% protein, har ett högt fiberinnehåll och är helt utan tillsatt socker. Så genom att välja de framför de vanliga får du i dig en stor mängd protein, utan att kalorierna, sockerhalten eller kolhydraterna sticker iväg.
Oavsett om du tränar eller ej, är ung eller gammal, går på diet eller inte, så kan du må bra av att äta en proteinrik kost. Extra viktigt är det för dig som tränar med målet att öka i styrka och muskelmassa.

Hur många kalorier i proteinpannkaka?

Utbudet vad gäller extra proteinrika pannkakor är idag stort, och kaloriinnehållet varierar mellan de olika mixarna. Vanligt är att de innehåller runt 300-400 kalorier per 100g, där en portion är ca. 50g. De är ofta alltså mycket kalorisnåla, men har ändå ett proteininnehåll på 30-50%.
Detta gör att det är ett perfekt mellan- eller kvällsmål för dig som går på en diet och ligger på ett kaloriunderskott. Det ger dig proteinet och näringen du behöver, utan att överskrida ditt dagliga energibehov.
Ligger du istället på ett kaloriöverskott och vill försöka öka antalet kalorier i dina måltider kan du med fördel välja att toppa med exempelvis banan, jordnötssmör och nötter. Du kan även välja att blanda din egen mix för att kunna maximera energiinnehållet, detta då majoriteten av de färdiga mixarna som sagt ofta är rätt så kalorisnåla.

Vad kan man äta till proteinpannkakor?

Mycket har hänt på bara några år och idag är recepten på proteinpannkakor så pass bra att de många gånger är väldigt goda att äta bara som de är! Men, toppings gör ju det mesta godare. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika toppings som är såväl kalo-risnåla som fettsnåla och sockerfria. Sortimentet växer hela tiden och det finns idag allt från proteinella, sirap, jordnörssmör osv. Toppa med allt du gillar, utan att gå utanför dieten.

Kan barn äta proteinpannkakor?

För bara en kort tid sedan var det bara kroppsbyggare och fitnessatleter som åt proteinpannkakor, men idag ser det annorlunda ut. Vanligt är att tro att de bara är för de hårt trä-nande individerna, men faktum är att de flesta hade mått bättre av att byta ut mjölet, smö-ret och sockret i smeten mot lite fler ägg och en skopa proteinpulver eller kvarg. Vanligt är också att tro att det smakar rent ut sagt äckligt, är torrt och inte alls sådär sött och gott. Så kanske det var för några år sedan, men idag ser recepten annorlunda ut.
Oavsett ålder finns det bara fördelar med att minska ner på sockret, något inte minst barn många gånger får i sig för mycket av. Proteinpannkakor är en perfekt frukost eller mellis för hela familjen.

Kan man använda proteinpulver istället för mjöl?

Recepten på proteinpannkakor ser väldigt olika ut, men vanligt är att basen består av ägg, mjölk, proteinpulver, bakpulver och lite mjöl. Mängden mjöl är däremot ofta betydligt mindre än den är i de klassiska recepten.
Beroende på vilket proteinpulver och även recept du väljer kan du välja att helt utesluta mjölet. Vissa recept kräver dock en liten sked mjöl, just för konsistensens skull.

Hur gör man proteinpannkakor?

Det finns idag flera olika sätt att göra proteinpannkakor på. Vill du använda en färdig mix görs de flesta på samma sätt; Pulvret blandas enkelt i en bunke eller shaker med vätska (vanligtvis vatten eller mjölk) och steks sedan direkt i stekpannan! Väldigt simpelt och smidigt. En sådan färdig proteinrik mix kan du enkelt ta med dig när du är på resande fot och kommer ha tillgång till en spis, men kanske inte är sugen på att bära med ägg, proteinpulver, med mera. Allt du behöver är pannkaksmixen och vatten!
Har du en stund över eller inte hunnit köpa hem den där burken/påsen ännu? Då kan du göra de för hand, med precis lika bra näringsinnehåll som de färdiga mixarna! Recepten för proteinpannkakor skiljer sig mycket åt och det finns idag hundratals tillvägagångssätt såväl som ingredienser. Populärt är att använda proteinpulver, ägg, mjölk och någon form av mjöl.
Ett klassiskt recept som ger ca.7st amerikanska pannkakor är:
- 1.5dl havregryn (mixat till mjöl)
- 30g Vassleproteinpulver
- 1/2 tsk bakpulver
- 1dl mjölk
- 1 ägg

Vilket proteinpulver ska man ha i proteinpannkakor?

Är du sugen på pannkakor, men vill också se till att du får i dig tillräckligt med protein? Då kan du testa att justera ditt klassiska grundrecept och till exempel minska på mjölet, addera ett extra ägg och en skopa proteinpulver. Fördelen med just proteinpulver är att du själv kan styra över proteininnehållet, och dessutom smaken.
Vill du ha en klassisk variant kan du välja ett med smak av vanilj, eller till och med utan smak om du föredrar det. Vill du bli extra mätt kan du med fördel välja ett kasein istället för det klassiska vassleproteinet. Kasein sväller nämligen något, pannkakorna blir alltså fluffigare och du håller dig dessutom mätt längre. Perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se