Kp Maltodextrin hos | Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Maltodextrin

Maltodextrin är en av de populäraste formerna av snabba kolhydrater, en polysackarid och en vanlig ingrediens i flertalet kosttillskott. Tack vare sitt höga glykemiska index (GI) ger det snabb energi till musklerna och lämpar sig därför perfekt i samband med träning! Använd det innan, under och/eller efter passet för att få maximal energi såväl som prestationsförmåga. Blanda det med vatten eller kombinera tillsammans med till exempel proteinpulver för en komplett återhämtningsdryck. Köp Maltodextrin hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
Star Nutrition Supreme Maltodextrin, 1,5 kg
Kolhydratpulver för uppladdning inför träning och tävling och snabb återh...
119 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Maltodextrin, 2000 g
15
Maltodextrin från Scitec Nutrition - 100% snabba kolhydrater från maltodextrin. För...
169 kr (199 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements 100% Maltodextrine, 3 kg
100% Pure Maltodextrine från Swedish Supplements innehåller rent maltodextrin i form av ...
279 kr
Kp!
Info

Vad är maltodextrin?

Maltodextrin är en av de absolut vanligaste kolhydraterna när det kommer till kolhydratstillskott. Den är en polysackarid som framställs genom hydrolys av stärkelse från majs, potatis eller vete. Utseendemässigt ser det ut som ett vanligt vitt pulver och används gör det främst i form av utfyllnad i kosttillskott, men det finns även att köpa rent.
Oftast hittar vi det i tillskott som är speciellt framtagna för att maximera återhämtningen och/eller prestationsförmågan, till exempel Pre Workout (PWO), gainer, intra workout och post workout. Anledningarna till detta är flera, men framförallt då det är en snabb kolhydrat med högt glykemiskt index (GI), något som är fördelaktigt framförallt innan och under träning.

Är maltodextrin bra?

Är du i behov av snabb energi i form av snabba kolhydrater, till exempel innan eller under ett hårt träningspass, tävling, lopp eller liknande, är maltodextrin superbra! Det är populärt bland idrottare och bör användas just i samband med träning, för maximal effekt.
Tack vare dess höga glykemiska index (GI) bryts den ned snabbt och kan väldigt kort efter intag ge oss energi! Av just denna anledning är det såväl vanligt som fördelaktigt att inta i samband med träning när vi önskar ökad tillförsel av energi. Det finns till exempel i många Pre-Workout produkter som är speciellt framtagna för att just ge energi och öka prestationsförmågan. Det är också en vanlig ingrediens i intra-workouts, det vill säga produkter som intas UNDER träningspasset, just för att hålla prestationsförmågan på topp under hela passet!
Genom att köpa ett tillskott av endast maltodextrin, istället för att använda dig av produkter där det är tillsatt, kan du själv justera intaget efter behov.
Men likt andra tillskott bör det användas enligt rekommendation och med försiktighet, detta då en överkonsumtion kan ge en snabb ökning av ditt blodsocker och på så sätt öka indulinfrekvensen.

Är maltodextrin socker?

Maltodextrin är en kolhydrat som består av glukosmolekyler. Det är en form av socker, men räknas tekniskt sätt inte som socker, utan stärkelse. Då det är en polysackarid bryts den ned långsammare än de enkla sockerarterna, något som gör energitillfröseln mer hållbar.
En likhet mellan socker och maltodextrin är däremot att de båda innehåller kalorier, helt utan att innehålla någon form av näring. Så fort det når magen bryts det ner till glukos, precis som socker. Så det finns absolut några likheter, inte minst vad gäller nedbrytningen.

Vad är maltodextrin gjort av?

Majs, potatis och ris är tre av de källor maltodextrin kan framställas av. Med andra ord är det en glutenfri kolhydratkälla. Vid tillverkning genomförs en hydrolys av stärkelsen där de långa kedjorna bryts ned till kortare kedjor av glukosmolekyler. Resultatet? Maltodextrin.
Såväl källan som tillverkningsprocessen kan variera beroende på tillverkare. Ris, potatis och majs är de vanligaste, men även vete förekommer. Se därför till att läsa innehållsförteckningen noggrant om du är glutenintolerant eller av annan anledning vill ha ett glutenfritt tillskott.

Kan man äta maltodextrin om man är gluten?

Vanligtvis framställs denna kolhydrat från majs, potatis eller ris och är därför generellt sätt glutenfritt. Det finns däremot de tillskott där maltodextrinet framställts från vete eller andra korn som innehåller gluten. Av den anledningen bör du som lider av glutenintolerans, celiaki eller liknande alltid se över innehållsförteckningen noggrant när du väljer att tillskott med denna kolhydrat.
Under tillverkningen såväl renas som hydrolyseras stärkelsen och korta kedjor med glukosmolekyler bildas. Under denna process så tas de eventuella spåren av gluten bort. Så förutsatt att pulvret inte kommit i kontakt med gluten under tillverkningen och källan är glutenfri är det alltså glutenfritt.

När ska man ta maltodextrin?

Likt övriga kolhydrater kan maltodextrin intas vi flertalet olika tillfällen och beroende på vad just ditt syfte med intaget är finns det tillfällen som lämpar sig bättre eller sämre. Vanligt är att inta det i samband med träning, det vill säga innan, under och/eller efter. Detta då det är en snabb kolhydrat med högt GI som alltså tas upp snabbt av kroppen. Med andra ord ger det dig snabbt energi, något som många gånger är önskvärt såväl innan och under ett hårt pass som efteråt.
Enkelt förklarat kan du inta tillskottet när än du önskar få energi, och då speciellt snabb sådan. Du kan även ta det för att öka ditt dagliga kaloriintag, till exempel om eller när du önskar gå upp i vikt. Blanda ner det i din proteinshake eller köp en gainer eller återhämtningsdryck som innehåller kolhydraten. På så sätt kan du enkelt och smidigt öka ditt dagliga kaloriintag på ett bra sätt!

Är maltodextrin veganskt?

Då maltodextrin oftast framställs från växtbaserade källor så som potatis, majs eller ris är det generellt sätt veganskt. Anledningen till att det inte alltid är veganskt är för att vissa produkter kan innehålla andra ingredienser, som inte är växtbaserade. Kontrollera därför alltid innehållsförteckningen för att försäkra dig om att produkten du köper verkligen är vegansk.
Maltodextrin är en vanlig tillsats i veganska livsmedel, till exempel godis!

Hur mycket maltodextrin innan träning?

Hur mycket malrodextrin du bör ta innan träningen beror på flertalet faktorer, däribland träningsmål, syfte och tolerans. Det är en bra energikälla och kan effektivt hjälpa till att fylla på dina musklers glykogenreserver. Ofta kombineras det med protein, just för att maximera såväl träningen som återhämtningen. På så sätt optimerar du såväl energin och prestationsförmågan som muskeluppbyggnaden och återhämtningen.
Den rekommenderade dosen skiljer sig som sagt mellan person och person, men även från produkt till produkt. En generell rekommendation är att du bör få i dig 0.5 - 1 gram kolhydrater per kilo kroppsvikt, innan träningen. Detta bör ske ungefär 1 - 2 timmar innan du planerar att börja ditt träningspass. Till exempel bör då en person som väger 80kg få i sig 40-80 gram 1-2 timmar innan träning eller tävling.
Viktigt att komma ihåg är att detta som tidigare nämnt är väldigt individuellt och att du bör såväl testa dig fram vad gäller dosering som lyssna på din kropp. Det kan ju trots allt vara så att du reagerar bättre på en lägre eller högre dos än den generella rekommendationen.

I vad finns maltodextrin?

Maltodextrin finns i sin rena form, detta i ett pulver i form av ett kosttillskott. Det är ett såväl billigt som smidigt sätt att få i sig kolhydraten på. Det kan dessutom blandas med flertaket andra tillskott, till exempel proteinpulver. På så sätt kan du själv göra en komplett återhämtningsdryck.
Förutom det hittar vi det även i andra kosttillskott så som proteinpulver, gainers eller andra produkter som syftar till att ge ökad energi. I proteinpulver fungerar det många gånger som en utfyllnadsingrediens och är inte alltid en ingrediens atleter letar efter i sitt vassleprotein. Detta då majoriteten önskar ett så rent proteinpulver som möjligt, som innehåller så mycket protein som möjligt. Om du däremot VILL komma åt såväl kolhydraterna som proteinet, ja då lämpar sig en gainer perfekt!
Även flertalet bearbetade livsmedel innehåller maltodextrin, till exempel godis, bakverk och glass, men även soppor, dressingar och såser. Det fungerar som en utfyllnad och är inte alltid uppskattat då många önskar en så ”ren” produkt som möjligt.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se