Kalcium + Magnesium - Kp mineraler frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Kalcium + Magnesium

Kalcium och Magnesium är två mineraler som finns att köpa separat men som även är väldigt vanliga att hitta tillsammans, i så kallade Kalcium och Magnesium komplex. De är så kallade motsatsmineraler och fungerar med andra ord som varandras motsatser. Kalcium behövs för musklernas kontraktion medan magnesium behövs för avslappningen. Detta gör att balansen mellan dessa är väldigt viktig, och att kombinera de i samma kapsel är att föredra. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika kosttillskott med kalcium och magnesium!

Sortera efter
Swedish Supplements Calcium + Magnesium, 120 caps
Calcium Magnesium är ett kosttillskott från Swedish Supplements som kombinerar både...
119 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Calcium-Magnesium, 90 tabs
Ett högdoserat kosttillskott med de två viktiga mineralerna kalcium och magnesium som bl...
119 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition Magnesium + Kalcium, 60 caps
Magnesium + Kalcium är ett kosttillskott från Elit Nutrition. Både magnesium och ka...
149 kr
Kp!
Info
Vitaprana Calcium Malate, 100 caps
Calcium Malate är ett kosttillskott från Vitaprana som ger upp till 680 mg kelaterat kal...
129 kr
Kp!
Info
Vitaprana Magnesium-Calcium + D3, 100 caps
Magnesium-Kalcium + D3 är ett kosttillskott från Vitaprana med magnesium och kalcium i f...
139 kr
Kp!
Info

Vad är Kalcium?

Kalcium är en mineral och den viktigaste byggstenen i vårt skelett. 99% av vårt kalcium i kroppen återfinns i vårt skelett, men även i våra tänder. Detta gör kalium till ett oerhört viktigt näringsämne för både uppbyggnad och reparering av såväl vårt skelett som våra tänder.
Den sista procenten hittar vi i våra vävnader. Förutom att hjälpa till vid uppbyggnad och reparering av skelett, har kalcium även en viktig roll i produktionen av hormoner, nervimpulser och blodets koaguleringsförmåga.
En brist uppstår ofta vid en brist på magnesium, detta då de behöver varandra för att kunna tas upp av kroppen. Symptom på en brist är bland annat domningar, sömnbesvär och högt blodtryck. Att gå med en brist under en längre tid kan vara rent av skadligt för kroppen och risken är att man utvecklar benskörhet, osteoporos. En sjukdom som är vanlig bland äldre och som gör de lättare att få frakturer med mera.

Vad är Magnesium?

Magnesium är även det en mineral, en av de absolut viktigaste vi har faktiskt! Anledningen till att den är så viktig är på grund av att den är delaktig i så många olika processer i vår kropp. Först och främst bidrar det till att våra muskler och nerver kan slappna av. Det är bland annat därom som flertalet kosttillskott för en förbättrad sömn innehåller just detta!
Utöver de är den med och aktiverar mer än 300 reaktioner och över 70% av alla våra enzymer i vår kropp. Både matsmältningen, energiproduktionen och metabolismen är beroende av denna och en brist kan ge dig symptom så som kramp i musklerna, domningar i hund, migrän och ledvärk. Ett ökat sötsug och förstoppning är även de symptom som kan tyda på en brist.

Varför äta kalcium och magnesium?

För att vår kropp ska fungera som den skall behöver vi få i oss alla näringsämnen, i rätt mängd. Detta får vi i huvudsak genom att äta en hälsosam och varierad kost. Men i vissa fall behöver vi komplettera kosten med en eller flera mineraler, för att undvika att utveckla en brist. Två av dessa, som ofta intas tillsammans, är Kalcium och Magnesium.
Anledningarna till att kosttillskott innehållandes just dessa ämnen är så vanligt är flera. De är varandras motsatser och fungerar alltså på två helt olika sett, och det är precis därför de kompletterar varandra så bra. Medan magnesium bidrar till musklernas förmåga att slappna av bidrar kalcium till musklernas förmåga att dra ihop sig. Med andra ord hjälper den sistnämnda dina muskler att till exempel kunna laga mat, skriva och träna, medan den förstnämnda hjälper dig och dina muskler att slappna av. Tillsammans får dessa mineraler din kropp, dina muskel- och nervfunktioner, att fungera optimalt.
Genom att inta ett tillskott innehållandes båda två får du den optimala mängden i förhållande till varandra. Faktum är att kroppen även behöver magnesium för att kunna ta upp kalcium, ännu en anledning att inta de i samma tillskott. Skulle du ha brist på den ena eller den andra kan du givetvis komplettera med ett enskilt kosttillskott av den ena eller andra.

Kan man äta magnesium och kalcium tillsammans?

En vanlig fundering när det gäller tillskott, näringsämnen och olika sammansättningar är vilka ämnen man kan kombinera och inte. Vad gäller magnesium och kalcium är dessa säkra att äta tillsammans. Faktum är att det är fördelaktigt att inta de tillsammans med varandra. Anledningarna till detta är flera då de kompletterar varandra på flertalet olika sätt.
Vill du äta såväl magnesium som kalcium finns det komplexa kosttillskott som innehåller precis rätt mängd av båda ämnena, i förhållande till varandra. Genom att välja ett sådant tillskott får du inte bara i dig rätt mängd av näringsämnena utan slipper dessutom inta flera olika kapslar.

Hur påverkas magnesium kalcium?

Som tidigare nämnt påverkar dessa två ämnen varandra mycket. Den främsta och kanske mest kända är magnesiumets påverkan av vår kropps absorption av kalcium. Har du låga nivåer av detta ämne kan du alltså inte absorbera allt kalcium du får i dig via maten.
Ytterligare ett sätt mineralen påverkar är regleringen av kalciumbalansen i din kropp. Magnesiumet påverkar nämligen paratyreoideahormonet (PTH), ett hormon som bland annat spelar en viktig roll i just regleringen av kalciumnivåerna i blodet.
En tredje aspekt som kan vara värd att nämna är att magnesium hjälper till att aktivera vårt D-vitamin i kroppen. En vitamin som är nödvändig för att absorptionen av kalcium skall ske som den ska.

Vad är kalcium magnesium bra för?

Båda dessa mineraler är nödvändiga för att vår kropp skall fungera som den ska. Kalcium är bland annat viktigt för skelett, tänder, hjärtat, nervsystemet och blodkoaguleringen. Utan tillräckligt av detta mineral kan vi inte bygga och bibehålla ett starkt såväl skelett som tänder, nervimpulserna riskerar att överföras inkorrekt och vår hjärtrytm kan rubbas.
Kollar vi närmre på dess kompis; magnesium ser vi att den bland annat behövs för vår sömnkvalitet och stresshantering men även energiomsättning och muskelfunktion. Får vi inte i oss tillräckligt av denna kan regleringen av muskel- och nervfunktionen påverkas, stressen öka och sömnkvalitén försämras.
Genom att inta ett kosttillskott av dessa mineraler kan du säkerställa att du håller goda nivåer och dessutom ta del av alla dess hälsofördelar.

Hur mycket kalcium och magnesium per dag?

Vad gäller det dagliga rekommenderade intaget av dessa mineraler ser det något olika ut, beroende på bland annat ålder och kön. Rekommendationerna är generella och är du till exempel gravid eller ammande kan rekommendationen se annorlunda ut.
Generellt rekommenderas kvinnor få i sig ca. 1000-1200 mg kalcium varje dag, detsamma gäller män. Ser vi till magnesium ser det lite annorlunda ut. Där rekommenderas kvinnor få i sig 310 - 320 mg varje dag, medan män behöver omkring 400 - 420 mg.

Vilka symptom ger magnesiumbrist?

Magnesiumbrist kan ha negativa effekter på din hälsa, detta eftersom den spelar en viktig roll i flera funktioner och processer i vår kropp. På grund av detta kan en brist på det också vara ganska svår att märka av själv. Det kan ge symptom från många olika organ och en brist upptäcks ofta ganska sent då symptomen ofta är ganska diffusa och oklara.
Så, symptomen är många, men värda att veta om och hålla lite extra koll på. Några är muskelkramper, ofrivilliga darrningar, trötthet och svagheter, depression och ångest, förvirring och högt blodtryck.

När ska man inte äta magnesium?

Generellt sett är magnesiumtillskott ett säkert tillskott. Men det bör alltid tas enligt anvisningarna och samtliga med hälsoproblem eller medicinering bör rådgöra med en läkare. Detta gäller alla kosttillskott!
Det finns dock några tillfällen när du bör undvika att äta just denna mineral i form av ett tillskott. Ett exempel på ett sådant tillfälle är under en graviditet, om du har en nedsatt njurfunktion eller lider av några allergier mot ämnet.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se