Kollagen - Kp kollagentillskott online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Kollagen

Kollagen är ett protein som är avgörande för bindväv, benvävnad och brosk och spelar en viktig roll i  uppbyggnaden av hud, hår och naglar. Det fungerar som ett slags strukturellt ramverk för musklernas elasticitet och hudens densitet.
SOLID Nutrition Collagen, 230 g
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
249 kr
2 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
10
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
448 kr (498 kr)
SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen stärker hår, h...
149 kr (249 kr)
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
20
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
797 kr (996 kr)
Swedish Supplements Collagen Vital, 400 g
COLLAGEN VITAL är ett kosttillskott speciellt för hud, hår, naglar och sist men int...
299 kr
Pureness Kollagen Beauty, 60 caps
Kollagen Beauty är ett kosttillskott från Pureness som kombinerar kollagen med vitamin C...
129 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Collagen, 180 tabs
Ultimate Collagen är ett högkvalitativt kollagentillskott från Star Nutrition. F...
249 kr
Kp!
Info
Pureness Kollagen Beauty, 120 caps
Kollagen Beauty är ett kosttillskott från Pureness som kombinerar kollagen med vitamin C...
219 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen stärker hår, h...
298 kr (498 kr)
4 x SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen stärker hår, h...
596 kr (996 kr)
8 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
30
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
1394 kr (1992 kr)
Trained By JP Osteo Pro, 120 caps
Osteo Pro är ett komplett kosttillskott för att optimera din allmän-, men framf...
399 kr
Kp!
Info
Lohilo Collagen Powder, 300 g
Kollagenpulver från LOHILO som även är berikat med hyaluronsyra, biotin, zink &...
299 kr

Köp kollagen hos Tillskottsbolaget

I vår ungdom har vi gott om detta protein, men redan från cirka trettio års ålder börjar kollagenet naturligt att brytas ned i kroppen. Det kan därför vara värt att överväga att supplementera kosten med ett kollagentillskott i syfte att ge oss själva en riktig boost, inifrån och ut.

Kollagen är ett ämne som för gemene man är tämligen okänt, men bland atleter har dess popularitet ökat markant de senaste åren i takt med att vi lärt oss mer om vad detta protein fyller för funktion samt hur avgörande förekomsten av kollagen i vår kost är för våra leders, ligaments och senors hälsa. I träningsammanhang är detta särskilt intressant då det har direkt inverkan på återhämtning efter skada, samt förebyggande av densamma.  

 

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein och utgör en tredjedel av allt protein hos däggdjur. I likhet med alla andra proteiner består kollagen av aminosyror och de främst förekommande är prolin, glycin, glutaminsyra, alanin och arginin. Dessa aminosyror bildar långa peptidkedjor som snurras kring varandra och bildar fiberstrukturer, vilka ger struktur och stadga i bindväv, brosk, leder, ligament, muskelvävnad, hår och naglar. Kollagen ansvarar till stor del för vår huds hälsa och elasticitet, hela 70-80% av huden består av kollagen, och det bygger även upp senor och ben.

I kroppen finns ett flertal olika kollagenbildningar och de vanligaste är typ 1 och typ 2. Typ 1 återfinns i bland annat hud, hår och naglar och typ 2 är den mest avgörande i brosk och ledvätskor. Kroppen syntetiserar själv kollagen, men mängden är helt avhängig ålder, gener och andra faktorer som till exempel individens kostvanor. Redan vid 30 års ålder ser vi en nedgång i kollagenet och detta fortsätter att successivt minska med tiden. När kollagenproduktionen nått kritiskt låga nivåer gör sig detta visuellt märkbart genom att hud och muskler tappar i såväl volym som elasticitet och rynkor uppstår. Uppkomsten av rynkor är ett resultat av att stödvävnaden i huden brister och kollagenfibrerna inte längre sitter tätt.

I takt med att vi åldras och kollagenproduktionen minskar ökar vårt behov av att tillföra detta utifrån, även om vi inte får glömma bort vikten av en välbalanserad kosthållning. Det är nämligen så att när vi äter proteinrika livsmedel så använder kroppen dessa aminosyror just i syfte att syntetisera kollagen.

I huvudsak kommer kollagentillskott i pulverform och är ett i stort sett smaklöst pulver vars struktur påminner om mjöl.

 

Vem bör ta kollagentillskott?

Om vi bortser från åldersaspekten, som utgör en mer eller mindre självskriven anledning att sondera marknaden av kollagentillskott, kan det vara en god idé att först se över kosten. För att du ska kunna täcka kollagenbehovet via kosten bör denna till övervägande del bestå av bland annat kött, fisk, skinn- och inälvsmat, benbuljong samt särskilda C-vitaminberikade frukter och grönsaker. Vet du att du brister redan här kan supplementering vara en god idé.

Veganer, vegetarianer, äldre människor samt personer med undermålig ledhälsa utgör de främsta målgrupperna, men dylika tillskott har visat sig vara minst lika intressant för idrottare. Kollagen har nämligen inte bara förebyggande egenskaper vad gäller förslitningar och skador utan det kan även snabba på läkningsprocessen när skadan väl har inträffat.

När du väljer ditt tillskott är det viktigt att se till att kollagenet är hydrolyserat. Detta betyder att det har brutits ned till peptidlängder som vi faktiskt kan absorbera och utnyttja.

 

Vilka är symtomen på kollagenbrist?

Kollagenbildningen minskar naturligt med cirka 1% varje år och det finns ett flertal faktorer som inverkar negativt på detta. Man säger ofta att skönheten kommer inifrån och i rent bokstavliga termet är detta i sammanhanget sant. Slappare hud, rynkor, ont i leder, sköra naglar och sämre hårkvalitet är bara några av de symtom som vittnar om kollagenbrist.
Stress, socker, rökning och solning har särskilt negativ inverkan på kollagenbildningen. Åldern är ingenting vi kan göra särskilt mycket åt men att åstadkomma en livsstilsomställning står däremot i vår makt, på samma sätt som vi kan investera i ett bevisat effektivt tillskott som ämnar göra oss vackra och funktionella, hela vägen inifrån och ut.

 

Köp nu. Betala senare med Klarna.