Kollagen - Kp kollagentillskott online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Kollagen

Kollagen är ett protein som är avgörande för bindväv, benvävnad och brosk och spelar en viktig roll iuppbyggnaden av hud, hår och naglar. Det fungerar som ett slags strukturellt ramverk för musklernas elasticitet och hudens densitet. I takt med att vi åldras och kollagenproduktionen minskar ökar vårt behov av att tillföra detta utifrån, även om vi inte får glömma bort vikten av en välbalanserad kosthållning. Ett tillskott av kollagen kan påverka sin hud, ditt hår och dina naglar positivt! Köp dittkollagentillskott hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Collagen, 230 g
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet för hälsosamt hår, hud, naglar oc...
149 kr (249 kr)
2 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet för hälsosamt hår, hud, naglar oc...
298 kr (498 kr)
SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen är ett viktigt prot...
149 kr (249 kr)
Star Nutrition Ultimate Collagen Powder, 400 g
Ultimate Collagen från Star Nutrition är kollagenpeptider i pulverform. Detta kollagen &...
199 kr
4 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
596 kr (996 kr)
Vitaprana Pure Collagen Marine, 300 g
Pure Collagen Marine är ett kosttillskott från Vitaprana. Med 100 % rent kollagen fr...
259 kr
Swedish Supplements Collagen Vital, 400 g
Collagen Vital är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller hydroly...
299 kr
Vitaprana Pure Collagen Bovine, 300 g
Pure Collagen Bovine är ett kosttillskott från Vitaprana med hydrolyserat bovint kollage...
149 kr
Trained By JP Osteo Pro, 120 caps
Osteo Pro är ett komplett kosttillskott för att optimera din allmän-, men framf...
399 kr
Star Nutrition Ultimate Collagen, 180 tabs
Ultimate Collagen är ett högkvalitativt kollagentillskott från Star Nutrition. F...
249 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen stärker hår, h...
298 kr (498 kr)
Vitaprana Collagen Beauty Powder, 200 g
Collagen Beauty Powder är ett kosttillskott från Vitaprana som innehåller ECOllagen...
279 kr
Pureness Kollagen Beauty, 120 caps
20
Kollagen Beauty är ett kosttillskott från Pureness som kombinerar kollagen med vitamin C...
183 kr (229 kr)
8 x SOLID Nutrition Collagen, 230 g
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet som stärker hår, hud, naglar och leder...
1192 kr (1992 kr)
4 x SOLID Nutrition Collagen, 150 mega caps
40
Kollagentillskott av absolut högsta kvalitet, i kapselform! Kollagen stärker hår, h...
596 kr (996 kr)
Vitaprana Collagen Beauty, 90 tabs
Collagen Beauty är ett kosttillskott från Vitaprana med Verisol® kollagenpeptider o...
299 kr
Kp!
Info
Vitaprana Collagen Marine, 100 caps
Collagen Marine, 100 caps är ett kosttillskott från Vitaprana med ECOllagen® (hydro...
279 kr
Kp!
Info

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein. Faktum är att en hel tredjedel av kroppens protein utgörs av detta. Precis som med de flesta proteiner består det av aminosyror. Några av de vanligaste ami-nosyrorna är prolin, glycin och hydroxyprolin. De bildar långa kedjor som ger struktur och stadga till leder, bindväv, ligament, senor, brosk, hud, hår och naglar. Proteinet ger stadga, struktur och elasticitet till kroppsvävnader som till exempel hud, brosk, leder och skelett. Man kan säga helt enkelt säga att det fungerar som ett klister.
Kroppen producerar kollagen naturligt, men när du är runt trettio år börjar det brytas ner i kroppen. Andra faktorer som styr bildningen är dina gener och din livsstil.
Proteinet delas in i olika typer som ofta numreras med romerska siffror. De vanligaste är typ I, typ II och typ III. Typ I och III stärker bland annat huden, håret och naglarna samt benen och musklerna. Typ I står för ungefär 90 procent av kollagenet i kroppen. Typ II finns i brosk, leder och ledvätskor. Ett kosttillskott kan boosta kroppen inifrån och ut. Tar du ett tillskott kan du märka att huden får tillbaka lite av sin elasticitet och flexibilitet. Ditt hår och dina naglar blir starkare och dina leder mer rörliga.

Vad är kollagen bra för?

Proteinet finns i all bindvävsstruktur. I bindväven ger det stöd och skydd mot stress och hög belastning. Lederna behöver det för att ge en god rörlighet. Huden behöver det för att få sin spänst. När kollagenet minskar blir huden slappare och mer rynkig.
Kollagen är också viktig för ett hälsosamt hår samt friska och starka naglar. Har kroppen för låga nivåer kan håret upplevas som torrt och slitet och naglarna blir tunna och sköra. Det är helt enkelt en mycket betydelsefull byggsten i kroppen och fungerar som ett klister som håller ihop allt.

När ska man börja äta kollagen?

Kollagen kan intas av alla, men vanligt är att börja använda ett kosttillskott när man är över 30 år. Redan vid 25-30 års ålder minskar vår kropps naturliga produktion av proteinet, något som förr eller senare syns och / eller känns på huden, håret, naglarna och lederna. För att förebygga att elasticitet i huden minskar, rynkorna syns mer och lederna gör ont är det vanligt att välja att börja äta kollagen.

Vilken mat innehåller mest kollagen?

Då det är ett protein finns det, likt andra proteinet, naturligt i flertalet livsmedel. Framför allt i kött och fisk. Vissa livsmedel främjar också kroppens egen produktion, till exempel röda frukter och citrusfrukter. Även lök, bladgrönsaker och baljväxter samt bönor hjälper kroppen att producera proteinet. Så vill du öka dina nivåer bör du äta en proteinrik kost, men för att ta del av ämnets positiva effekter på till exempel hår, hud, naglar och leder krävs det ett tillskott. Detta beror på att mängden i till exempel kött och fisk är för låg för att du ska komma upp i de nivåer som krävs.

Hur vet man att man har brist på kollagen?

Som vi redan har sett minskar kroppens kollagenbildning ju äldre vi blir. Huden blir slappare. Du får fina linjer och rynkor i ansiktet. Du kan också känna att dina leder blir stelare. Till exempel kan du få ont i knäna och armbågarna. Kanske känner du också av en ny svaghet i dina muskler? Du kan även få sämre hår- och nagelkvalitet. Håret blir tunnare, och naglarna blir skörare. Allt detta kan beror på en brist av just detta protein.
Andra faktorer som påverkar bildningen negativt är stress, UV-strålning, sömnbrist, socker, rökning och för lite fysisk aktivitet. Dessa faktorer kan vi påverka genom att försöka leva ett så hälsosamt liv som möjligt med en balanserad kosthållning och daglig mot-ion.
Det kan vara en god idé att komplettera kosten med ett tillskott för att behålla rörligheten och bygga upp huden, håret och naglarna. Detta kan sakta ner åldringsprocessen och göra att du känner dig friskare, starkare och mer rörlig. Ett kosttillskott kan vara en hjälp på vägen till en mer hälsosam livsstil.

Vad är kollagen tillskott bra för?

Ett kollagentillskott passar alla som vill förebygga obehag och smärta i lederna. Tillskottet passar därför dig som styrketränar tungt men också dig som håller på med uthållighetssporter. De har ökat i popularitet i träningssammanhang just för sin inverkan på kroppens leder, ligament och senor. Detta kan påverka träningen mycket positivt och före-bygga skador. Har skadan redan skett kan proteinet hjälpa till med kroppens återhämtning.
Många äldre använder också dessa tillskott för att få rörliga ben och leder samt för att få en mer elastisk hud och starkare hår och naglar. En annan grupp som kan må bra av att tillföra protein utifrån är alla vegetarianer och veganer. Kollagen från kosten kommer nämligen till stor del från kött och fisk.
Sammanfattningsvis är dessa produkter bra för huden, håret och naglarna, men även lederna, återhämtningen och prestationen.

Hur mycket kollagen ska man ta?

Likt majoriteten av kosttillskotten på dagens marknad skiljer sig rekommendationerna åt vad gäller hur mycket kollagen du bör inta dagligen. Kollar vi på de vetenskapliga studier som genomförts på proteinet kan vi se att en daglig dos på 10g per dag är att rekommendera. Detta har visats kunna ge en såväl bra som snabb effekt på kroppen.
Tillskotten finns i flera olika former, där pulverform är den absolut vanligaste. Oftast är dessa även smaklösa, vilket gör att du utan problem kan addera de i till exempel din smoothie, juice eller shake. Fördelen med pulver, jämfört med piller eller tabletter, är att du själv kan dosera fritt. På så sätt kan du skräddarsy din dosering helt utefter dig och ditt behov. Föredrar du kapslar finns även det tillgängligt, men observera att du då kommer behöva inta ett stort antal kapslar för att komma upp i den dagliga rekommenderade dosen.

Är kollagen veganskt?

Kollagen i kosttillskott kommer ofta från fisk eller nötboskap, så kallat bovint ursprung. Men det finns även veganska alternativ där proteinet utvinns från vegetabilier, till exempel alger. I många av dessa produkter finns även vitamin C tillsatt. Det beror på att C-vitamin hjälper kroppen till en normal kollagenbildning och ser till att hud, brosk och benstomme fungerar optimalt.
Produkten ska innehålla hydrolyserat protein. Då har det nämligen brutits ner så att kroppen snabbt och enkelt kan absorbera och använda det. Du ska alltid följa den rekommenderade dosen för den produkten du har valt.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se