Fettförbrännare - kosttillskott som reducerar fett
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Fettförbrännare - kosttillskott som reducerar fett

Fettförbrännare är ett preparat som haft en enorm utveckling under de senaste åren. Fettförbrännare hjälper dig att snabbat bli av med fett genom att hindra upptag från kolhydrater, dämpa din aptit och öka ämnesomsättningen. För dig som vill bygga muskler men gärna blir av med överflödigt fett kan detta kosttillskott hjälpa dig när du tränar. Här i vår guide får du mer information om hur fettförbrännare fungerar och vad du bör tänka på när använder kosttillskott.

Fettförbrännare - kosttillskott som reducerar fett

Produkter i inlägget

SOLID Nutrition SLIM, 240 g
40
SLIM är en effektiv fettförbrännare med noga utvalda ingredienser och utsökta ...
149 kr (249 kr)
Universal Nutrition Animal Cuts, 42-packs
Animal Cuts är olikt allt annat som finns på marknaden idag!
699 kr
Köp!
Info
Chained Nutrition Ripped Hardcore, 90 caps
Ripped Hardcore är ett kosttillskott från Chained Nutrition. Den överlägset me...
299 kr
Köp!
Info
JNX Sports The Ripper, 150 g
24
The Ripper från JNX Sports är en unik produkt som har två användningsområ...
279 kr (369 kr)

Vad är fettförbrännare?

Det hörs i princip på namnet att fettförbrännare förbränner fett. Enkelt förklarat kan man säga att det är en form av bantningsmetod, men hur fungerar det? Jo, så här går det till; när du äter mat, tränar och håller igång i vardagen så pågår en ständig förbränning av fett och kalorier i kroppen. Så fort vi är aktiva måste kroppen ta av sitt bränsle och skapa energi och det sker genom att en del av vårt fett förbränns. För att kroppen ska kunna bränna en sund dos av fett krävs att du har ett stabilt och relativt nyttigt intag av mat. Maten som du äter behöver vara balanserad och innehålla både kolhydrater, protein och fetter samt vitaminer. När både träning/motion, mat och återhämtning är i balans med varandra skapar du de bästa förutsättningarna för koppen att uppnå en sund vikt och att bli av med överflödigt fett.
Om du tränar på gym och har siktet inställt på att bygga muskler kan fettförbrännare hjälpa dig på vägen. Fettförbrännare fungerar genom att:
  • Blockera kolhydrater; när du äter kolhydrater, till exempel bröd eller pasta, kickar fettförbrännaren in och blockerar kroppen från att ta upp kolhydraterna.
 
  • Hämma aptiten; kosttillskottet har egenskaper som gör att du inte känner hunger på samma sätt och frestas därför inte att äta eller att ta lite snacks. När du äter, och kompletterar med fettförbrännare, uppstår också mättnadskänslan snabbare. Du känner dig oftast inte sugen att ta påfyllning på tallriken och om du är ute på språng kan du oftast motstå frestelser från caféer och restauranger som du passerar.
 
  • Snabba på ämnesomsättningen; vanligtvis sker ämnesomsättningen i lagom takt, det vill säga att kroppen tar hand om maten vi äter och omvandlar den till energi. Ämnesomsättningen räknas ut på dygnsbasis och grundar sig på kroppens fettfria vikt, kön samt vikt. Sköldkörteln fyller en viktig funktion för ämnesomsättningen och med hjälp av fettförbrännare kan sköldkörtelns aktivitet ökas och därmed ökas också ämnesomsättningen.
 

Hur tar jag fettförbrännare?

Det finns flera olika varianter för att få i sig fettförbrännare beroende på vad du gillar.
  • Kapslar är den vanligaste formen när du vill ta fettförbrännare. Här finns du ett stort utbud att välja mellan, både vad gäller storlek på förpackningen och graden av fettförbrännande egenskaper. Doseringen är oftast en kapsel per dag eller att ta preparatet cirka 30 minuter före ditt gympass. Kapslarna som verkar för att reducera ditt kroppsfett innehåller många gånger koffein som bidrar till att ge dig en energiboost. Många upplever kapslar som ett fördelaktigt alternativ till fettförbränning, men de ska alltid kombineras med mat och de är inget substitut för mat.
 
  • Flytande fettförbrännare på flaska kan vara ett alternativ för dig som inte gillar att svälja kapslar. Här får du fettförbränning i flytande form som du tar på morgonen. Det finns en rad olika flytande alternativ för att reducera kroppsfettet och det är därför viktigt att läsa doseringsanvisningarna för respektive preparat. Precis som kapslarna fungerar flytande fettförbrännare som en energiboost och påskyndar kroppen att bli av med överflödigt fett. Inom gymvärlden kallas denna metod ofta för att deffa, men det har i grund och botten likheter med att banta bort fett.
 
  • Välj mellan fettförbrännare med eller utan koffein. Koffein är ett naturligt ämne som härstammar från växtriket men som också finns som tillsats i många produkter. Fettförbrännare finns både med och utan koffeinets egenskaper. Om du gärna vill ha en extra energiboost kan fettförbrännande kapslar med koffein vara det som du letar efter. Du får koffeinets uppiggande egenskaper samtidigt som ämnesomsättningen speedas på. Om du hellre föredrar att dricka en eller flera koppar kaffe under dagen kan du välja fettförbrännande kapslar utan koffein. Tänk på att koffein inte ska intas i alltför stora mängder då det kan ge sömnsvårigheter och darrningar. Läs på förpackningen hur stor del koffein den innehåller så att du kan balansera ditt intag av kaffe, te och varm choklad.
 
  • Grönt te med hög halt av epigallokatekingallat, EGCG, har en starkt fettförbrännande effekt och kan tas i kapselformat. Det gröna teextraktet har även en viss hämmande effekt på aptiten och kan därför ingå som en naturlig del av träningsplanen där både mat, träning, vila och kosttillskott behöver harmoniseras för att ge bästa resultat.
 

Kan alla ta fettförbrännare?

Nja, är svaret på den frågan. Om du mår fysiskt och psykiskt bra och inte tar några mediciner kan du inta fettförbrännare om du följer anvisningarna noga. Om du däremot har någon rubbning i din ämnesomsättning och tar medicin för att stabilisera sköldkörtelns funktion måste du konsultera din läkare innan du börjar med detta träningssupplement.
Personer som mot sin vilja går ner i vikt eller har diagnoserna anorexi eller bulimi avråds från att inta fettförbrännare. Kontakta din läkare eller klinik om du har frågor som rör dessa diagnoser i kombination med fettförbrännare.
 

När är det läge att ta supplement för att bränna fett?

Om det ingår i din träningsplan att reducera din kroppsvikt och att bygga stora muskler kommer du förmodligen att behöva ”deffa” som det heter i träningssammanhang. Detta innebär att du aktivt stimulerar din fettförbränning och detta kan du göra i två steg. Det första steget innebär att du skapar dig en överblick över din träning och vilken slags mat du äter. Får du i dig alla näringsämnena och hur ofta äter du? Slänger du i dig skräpmat eller satsar du på naturliga råvaror? Ger du din kropp en chans att vila? När du har kartlagt detta påbörjar du din träning och kan förslagsvis öka på träningspassen successivt så att du känner att du bränner fett. Om du vill vara säker på att du bränner fett kan du göra en invägning när du startar din träningsplan och sedan förslagsvis väga dig en gång i månaden. Om du väger dig för ofta finns det risk att du blir fixerad vid och frustrerad av vågens siffror och då kan träningsplanen lätt förstöras. I början kan det gå lite trögt att tappa i vikt men när du kommer in i ett bra flow av träningsrutiner kan det ge utslag på vågen i den riktning som du önskar.
Det går endast att bränna cirka 70 kilokalorier per dag med hjälp av mat och träning och om du vill bli av med mer kroppsfett kan ett tillskott av fettförbrännare vara det som krymper ditt kroppsfett. Kroppen är smart konstruerad och därför är det inte alltid kosttillskottet har en effekt i början av din träning. Men, när du har tappat några kilon känner kroppen av detta och lägger in en växel som innebär att den bromsar fettförbränningen. Det är då som steg två i din träningsplan träder in. Nu kan du ta till fettförbrännare och samtidigt fortsätta din träningsplan och bränna mer fett med hjälp av dagligt intag av fettförbränningskapslar.
 

Går det att kombinera fettförbrännare med andra tillskott?

Träningstillskottens effekter på kroppen ska aldrig underskattas och därför är det viktigt att du har en strikt plan för vilka kosttillskott du tar, och håller dig till den. Om du börjar mixtra med olika tillskott och provar dig fram är risken att effekten uteblir och du kan rent av drabbas av oönskade effekter. Om du kombinerar preparat för fettförbränning tillsammans med tillskott som är ämnade att höja din energi så att du orkar prestera bättre på gymmet, kan dessa preparat samverka dåligt med varandra eftersom de innehåller samma ämne men har olika syfte i de olika preparaten. Följden bli att du kan riskera att få i dig en överdos av exempelvis koffein. En tumregel är att fettförbrännande tillskott inte bör kombineras med tillskott som du tar före din träning i syfte att höja din prestation. Tillskotten som är avsedda för att öka din prestationsförmåga förkortas oftast PWO-tillskott och är en förkortning av pre-workout.

Avslutningsvis

När du har en sund kropp i en sund själ mår du bra. Det finns många olika träningsformer som kan hjälpa dig att hitta en bra balans. Styrketräning är en träningsform som passar många. Du bygger starka muskler som får dig att må bra och fyller dig med ork. Alla kroppens byggstenar behövs för att vi ska fungera men om du vill bli av med mer fett än vad träning och kost kan bidra med tillsammans, kan fettförbrännare förändra din vardag. Här har du ett kosttillskott som bokstavligen bränner bort fett. Kombinera det med din vanliga mat. Fettförbrännarnas egenskaper ser till att du äter mindre och snabbare känner en mättnadskänsla. Prova dig fram om du vill hjälpa kroppen att deffa. Är det med hjälp av gelkapslar, flytande form eller genom teexktrakt? Det finns alltid fler vägar att gå för att nå målet. Men viktigast av allt är att du håller dig till din träningsplan och utvärderar den kontinuerligt. Funkar planen, eller behöver du lägga till eller dra ifrån något? Kroppen är en fantastisk mekanism som kan byggas starkare och tåligare med regelbunden träning. Och om dessutom kroppen får en skjuts framåt med fettförbrännare eller anda kosttillskott finns det fullt rimliga chanser att du når dina träningsmål!

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se