Kaseinprotein är en långsam proteinkälla, pga det är svårare att smälta till skillnad från t.ex isolatprotein. Genom att kasein har denna egenskap så minskar det muskelnedbrytningen mer än att öka muskelproteinsyntesen. Kasein lämpar sig därmed då det är önskvärt att få protein kontinuerligt över en längre tidsperiod, såsom innan sänggående eller mellan måltiderna.
Smak: Choklad/kokos (Bounty), Choklad/jordnötskola (Snickers) & Choklad/kola (Dumle).Intag: För maximerad återhämtning och muskelbyggnad så passar isolat protein bra att inta direkt efter träning eller när som helst under dagen för att öka ditt dagliga proteinintag.
Tillredning till dryck: Blanda 1 skopa (30g) med 3 dl vatten i en shaker.
Tillredning till pudding: Blanda 1 skopa (30g) med lite vatten i taget i en skål tills ju har önskvärd konsistens.
Förvaring: Förvara produkten svalt och förbruka en öppnad burk inom 6 månader rekommenderas.