Träning med endast ett redskap - GUMMIBAND
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Träning med endast ett redskap - GUMMIBAND

Träning med gummiband har blivit alltmer populärt på senare år, och det är lätt att förstå varför. Dessa enkla och prisvärda träningsredskap kan användas för att träna hela kroppen, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Gummibandsträning ger dig möjlighet att träna styrka, balans och rörlighet, samtidigt som du undviker hög påverkan på dina leder. Oavsett om du tränar hemma, på gymmet eller på resande fot, är träning med gummiband ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa och fitness. I denna artikel går vi igenom fördelarna med att träna gummiband och vilka övningar som passar för detta.

Träning med endast ett redskap - GUMMIBAND

Produkter i inlägget

Är det bra att träna med gummiband?

Ja, träning med gummiband kan vara mycket fördelaktigt för din träning. Gummiband är enkla och prisvärda träningsredskap som kan användas för att träna olika muskelgrupper och öka styrkan, uthålligheten och rörligheten. 

Här är några fördelar med att träna med gummiband:

  1. Anpassningsbart motstånd: Ett av de största fördelarna med gummiband är att de ger anpassningsbart motstånd. Genom att använda band med olika styrkor kan du öka eller minska motståndet för att passa din träningsnivå och dina mål.
  2. Tränar hela kroppen: Gummiband kan användas för att träna hela kroppen, inklusive ben, armar, rygg och mage. Detta gör det till ett mångsidigt träningsredskap som kan användas för att träna olika muskelgrupper samtidigt.
  3. Ökar rörligheten: Gummiband kan också användas för att öka rörligheten och flexibiliteten i kroppen. Genom att utföra olika stretchövningar med gummiband kan du öka rörligheten i musklerna och förbättra din kroppshållning.
  4. Lättillgängligt och prisvärt: Gummiband är ett prisvärt och lättillgängligt träningsredskap som kan användas hemma eller på gymmet. De tar inte upp mycket plats och är lätta att transportera.
  5. Skonsamt för lederna: Träning med gummiband är skonsamt för lederna, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som lider av ledsmärta eller skador.

Sammanfattningsvis kan träning med gummiband vara en effektiv och mångsidig träningsform som ger många fördelar för kroppen. Det är också enkelt, prisvärt och skonsamt för lederna.


Vilka gummiband ska jag köpa?

Vilken typ av gummiband du bör köpa beror på din träningsnivå, dina mål och de övningar du vill utföra. Gummiband kommer vanligtvis i olika styrkor, från lätt till extra tungt motstånd. Kilo eller styrka brukar stå på gummibandet eller på hemsidan när du köper dem. Om du är nybörjare eller vill använda gummibandet för stretchövningar kan du börja med ett lätt motstånd. För mer avancerade övningar kan du välja ett band med högre motstånd. Det är viktigt att välja gummiband av hög kvalitet för att undvika att de går sönder under träning. Se till att välja ett band som är tillverkat av hållbara material och har en bra konstruktion.

Gummib
andets bredd kan påverka vilka övningar du kan göra. Smalare band är bättre för övningar som kräver precision medan bredare band ger mer motstånd och kan användas för övningar som kräver större rörelseomfång. Längden på gummibandet kan också påverka vilka övningar du kan göra och hur du använder bandet. Det är viktigt att välja en längd som passar din kropp och de övningar du vill utföra. Vissa gummiband levereras med extra tillbehör som handtag eller ankare som gör det möjligt att utföra fler övningar. Överväg att köpa ett band med tillbehör om du vill ha mer variation i din träning.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja ett gummiband som passar din träningsnivå, dina mål och de övningar du vill utföra. Tänk på styrka, kvalitet, bredd, längd och tillbehör när du väljer ett gummiband för träningssyfte.


Kan man bygga muskler med gummiband?

Ja, det är möjligt att bygga muskler med gummibandsträning. Träning med gummiband kan ge motstånd och belastning på musklerna som krävs för att stimulera muskeltillväxt, precis som med andra former av styrketräning.

Genom att använda gummiband med högre motstånd kan du utmana dina muskler på olika sätt och skapa muskeltillväxt. Dessutom kan gummiband användas för att utföra olika övningar som isolerar specifika muskelgrupper och hjälper dig att fokusera på att bygga upp dessa muskler.

Även om gummibandsträning kanske inte ger lika stora muskeltillväxt som tunga lyft med fria vikter eller maskiner på gym, kan det vara ett utmärkt komplement till din träningsrutin. Det är också ett bra alternativ för personer som inte har tillgång till gym eller träningsutrustning hemma.

Sammanfattningsvis kan gummibandsträning hjälpa till att bygga muskler om det används på rätt sätt och med högre motstånd. Det kan vara ett användbart verktyg för att komplettera din träningsrutin och uppnå dina träningsmål.


Här är tips på övningar med endast gummiband:

Bicep curls: Stå på mitten av gummibandet och håll handtagen med händerna. Böj armarna och dra handtagen mot axlarna för att utföra en bicep curl.

Tricep extensions: Stå på mitten av gummibandet och ta tag i handtagen. Lyft armarna över huvudet och sträck ut armbågarna för att utföra tricep extensions.

Benböj: Stå på mitten av gummibandet och håll handtagen/ändarna vid axlarna. Utför en böj genom att sänka ner i knäböj och resa dig upp igen.

Utfall: Placera ena foten på mitten av gummibandet och ta tag i handtagen. Utför ett utfall genom att sänka ner kroppen tills knät på främre benet är i en 90 graders vinkel och resa dig upp igen.

Armhävningar: Lägg gummibandet runt ryggen och håll i handtagen/ändarna med händerna. Utför armhävningar som vanligt, och bandet kommer att ge extra motstånd.

Sidleds gång: Placera gummibandet runt båda benen precis ovanför knäna. Gå sidleds genom att ta ett steg ut med ena foten och sedan föra den andra foten tillbaka till startpositionen.

Glute bridges: Placera gummibandet runt låren precis ovanför knäna. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna i golvet. Lyft höften uppåt så att du bildar en rak linje från axlarna till knäna.

Rodd: Placera gummibandet runt en stolpe eller något annat fast föremål. Se till att ha lika mycket gummiband på vardera sida om stolpen för att vikten ska placeras så jämnt som möjligt. Sedan håller du i gummibandets handtag/ändar, ställer dig en bit bort från stolpen så att armarna är utsträckta och drar gummibandet mot dig så att dina armbågar är i 90 graders vinkel i höjd med din navel. Sträck sedan ut armarna till startposition igen. 

Utsida/baksida/framsida axlar: För att träna utsida axlar ställer du dig på gummibandet och håller i dess ändar. Armarna hänger längs din sida i en lätt böj. Härifrån för du armarna upp till axelhöjd för att sedan återgå till startpositionen.
För att träna framsida axlar har du samma position som ovan men istället för att ha armarna vid din sida, har du dem placerade framför dig. Från denna position för du armarna upp till axelhöjd, hela tiden rakt framför dig.
För att träna baksida axlar håller du gummibandet framför dig med utsträckta armar i axelhöjd. För att utföra övningen för du dina armar som nu är rakt framför dig, till din sida i samma höjd hela tiden. Återgå till startpositionen och upprepa.

Dessa övningar kan ge en bra helkroppsträning med endast gummiband som verktyg. Det är bra att ha olika styrkor på gummibanden så att du kan göra olika övningar. Kom ihåg att välja ett gummiband med lämplig styrka för dina träningsmål och anpassa antalet repetitioner och set efter din träningsnivå.


Vad kan man göra med gummiband?

Gummiband är mångsidiga verktyg som kan användas för mer än bara styrketräning. Här är några andra träningsrelaterade saker du kan göra med gummiband:
  1. Rehabilitering: Gummiband kan användas för rehabiliteringsövningar för att träna upp muskler och återhämta sig från skador.
  2. Stretching: Gummiband kan användas för stretchingövningar som hjälper till att öka rörligheten och flexibiliteten i kroppen.
  3. Fysioterapi: Gummiband används ofta inom fysioterapi för att hjälpa till att återställa rörlighet och styrka efter skador eller kirurgiska ingrepp.
  4. Yoga: Gummiband kan användas inom vissa yogaövningar för att hjälpa till att öka rörligheten och förbättra balansen.
  5. Resor: Gummiband är lätta och tar inte upp mycket plats, vilket gör dem till en perfekt träningsutrustning att ta med på resan.
  6. Kontorsarbete: Gummiband kan användas för att förbättra kroppshållningen och minska spänningar och smärta som orsakas av stillasittande arbete.
  7. Dans: Gummiband kan användas inom vissa dansstilar för att hjälpa till att öka flexibiliteten och rörligheten.
  8. Verktyg: Gummiband kan användas som verktyg i olika övningar både för att underlätta men också försvåra en övning. Ett exempel är att använda gummiband som motstånd eftersom gummiband blir tyngre ju längre det stretchas ut. Det kan också användas som hjälp när exempelvis chins eller pullups blir för tunga. 

Sammanfattningsvis kan gummiband användas för mycket mer än bara styrketräning, inklusive rehabilitering, stretching, fysioterapi, yoga, resor, kontorsarbete och hjälpverktyg. 


Var köper man gummiband för träning? 

Olika typer av gummiband eller andra träningsredskap kan du köpa här


Vad finns det för olika typer av gummiband?

Det finns flera olika typer av gummiband för träning, och varje typ har sina egna fördelar och användningsområden. Här är några vanliga typer av träningsgummiband:
  1. Minibands: Minibands är cirkulära gummiband med en sluten loop. De är vanligtvis mindre men finns med olika motståndsnivåer. 
  2. Raka gummiband: Raka gummiband är endast ett långt band. Med raka gummiband kan du utföra övningar som kräver två ändar. De är också fördelaktiga eftersom du kan knyta fast dem i föremål eller stå på dem. 
  3. Tube bands: Tube bands är cylindriska gummiband med handtag i varje ände. De kan användas för att träna hela kroppen och ger en större rörelseomfång samt är enkla att hålla i på grund av handtaget. 
  4. Resistance bands: Resistance bands är motståndsband med en sluten loop som klarar tung vikt. De är större än minibands, finns i olika storlekar och tjocklekar som klarar av olika mycket påfrestning. 

Varje typ av träningsgummiband har sina egna fördelar och användningsområden. Det är viktigt att välja en typ av gummiband som passar din träningsnivå, dina mål och de övningar du vill utföra.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se