HMB - Aminosyror - Kosttillskott
HMB
HMB har sitt ursprung i aminosyran leucin, som har en stor roll i muskeltillväxten. HMB har på senare år fått allt större uppmärksamhet som en ensam faktor att gynna muskeluppbyggnad.

Vad är HMB?

HMB är en metabolit från den grenade aminosyran leucin, vilket betyder att HMB produceras när leucin omsätts i kroppen. Omvandlingen är sparsam, bara runt 5% av leucinet går till HMB. Vanlig kost med leucin är därför inte tillräckligt för att få i sig en betydande mängd HMB för att det ska vara märkbart - därför är det väldigt fördelaktigt att ta HMB som Kosttillskott!

Hur fungerar HMB?

Den exakta funktionen hos HMB är hittills inte helt avgjord, även om studier på senare tid visat att HMB deltar i muskeluppbyggnad genom att motverka muskelnedbrytning vid hård träning och kaloriunderskott. Ett separat tillskott av HMB lämpar sig bäst till kroppsbyggare och för den som går på diet och vill bespara muskelmassan.

Att aminosyran leucin medverkar till muskeluppbyggnad har varit i ropet länge, tack vare dess roll i proteinsyntesen. På senare tid har man dessutom lagt märke till att omvandlingen till HMB också kan vara en bidragande faktor till dess gynnsamma påverkan på tillväxten. Det behövs fler studier för att fastställa hur det verkligen ligger till, men teorin är att HMB verkar hämma ubiquitin, ett ämne vars uppgift är att bryta ner protein, exempelvis när kroppen behöver energi från muskelmassan. Om den processen bromsas, skulle det i förlängningen kunna leda till mer muskelmassa.

HMB och Kreatin

Resultaten visade att kreatin ökade styrkan och muskelmassan hos deltagarna mer effektivt än vad HMB gjorde. När kreatin och HMB gavs i kombination, såg man dock att de enskilda effekterna av de båda tillskotten verkade synergistiskt och adderades till en ännu mer effektiv helhet. Med andra ord kan det vara en väldigt god idé att kombinera tillskott av HMB med tillskott av kreatin för att få ut maximal effekt av dina kosttillskott.

Läs mer
Star Nutrition HMB, 70 caps
Star Nutrition HMB är som namnet antyder ett renodlat kosttillskott bestående av den v&#...
99 kr
Swedish Supplements HMB, 150 caps
40
HMB i rejäla doser tack vare magnumkapslar.
199 kr (329 kr)
Chained Nutrition Clear HMB Liquid, 180 caps
Stimulerar muskeluppbyggnad, hämmar muskelnedbrytning!
499 kr

Köp nu. Betala senare med Klarna.