Arginin - F extrem pump p gymmet - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Arginin

Arginin är en av de 20 aminosyror som utgör alla proteiners själva byggstenar och den fyller en rad vitala funktioner i människokroppen. Den är också en av huvudingredienserna i många PWO:s (en förkortning för Pre Workout) vilka är drycker som ämnar öka prestationsförmågan innan träning. Arginin har funnit sin plats bland ingredienserna främst tack vare effekten på det vi känner som muskeltryck, vilket är ett resultat av bland annat förbättrad syreomsättning och produktion av kväveoxid. En förhöjd nivå av kväveoxid vidgar blodkärlen och understödjer blodtillströmningen till de muskler som arbetar. Detta är fördelaktigt både vid styrketräning och mer uthållighetskrävande idrott. 

Elit Nutrition 100% Pure Arginine, 500 g
43
Elit 100% L-Arginine. Aminosyran L-arginin i sin renaste form. Arginin är en essentiell amino...
199 kr (349 kr)
Kp!
Info
BioTechUSA L-Arginine, 90 caps
L-arginine, 90 caps från Biotech intas före träning och är en omtyckt produkt ...
159 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition Arginine Hardcore, 160 caps
Framkallar kraftig och ihållande pump samt vaskularitet!
229 kr
Kp!
Info
SOLID Nutrition Arginine, 250 g
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
199 kr
Kp!
Info
SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
36
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
179 kr (279 kr)
Kp!
Info
Scitec Nutrition Mega Arginine, 120 caps
Rent L-Arginin i kapselform från Scitec Nutrition. Innehåller 1300mg Arginin HCL per kap...
219 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Arginine, 90 caps
100% Arginin Etyl Ester för direkt vidgande av blodkärlen.
149 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
36
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
358 kr (558 kr)
SOLID Nutrition AAKG, 200 g
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
249 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
10
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
358 kr (398 kr)
Swedish Supplements AAKG, 250 g
Kosttillskott med arginin alfa-ketoglutarat samt trimetylglycin för optimal pump!
279 kr
Star Nutrition L-Arginine (powder), 255 g
Star Nutrition L-Arginine innehåller 100 % av aminosyran L-Arginin.
179 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
20
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
637 kr (796 kr)
4 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
36
Arginin är en aminosyra som bland annat ökar blodflödet, frisättningen av till...
716 kr (1116 kr)
2 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
10
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
448 kr (498 kr)
4 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
20
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
796 kr (996 kr)

Köp arginin hos Tillskottsbolaget

Vissa personer upplever förbättrad muskelkontakt under träning vid ett förhöjt intag av arginin. Arginin finns på marknaden i både ren form och som en del i en mer övergripande sammansättning av olika ämnen. Oavsett hur den förpackas är de flesta studier rörande överens om att den kan bidra till precis de resultat kroppsbyggare dagligen strävar efter: muskeltillväxt, ökad styrka och även en minskning av underhudsfett.Vad är
L-arginin?

Arginin, eller L-arginin, är en essentiell aminosyra och även föregångare till kväveoxid, vilket är en gas som är avgörande för vårt immunförsvar, nervsystem, uthållighet och blodcirkulation. Särskilt intressant är att den hjälper till att hålla blodkärlen vidgade, vilket bland annat bidrar till att hjärtat får mer syre och musklerna mer näring. I praktiken möjliggör detta den känsla av “muskelpump” som många gymmare vill åt och även uthållighetsidrottare gynnas av denna förhöjda syreförsörjning och effektiviserade näringstransport i blodomloppet.
Arginintillskott tas ofta innan träning eller sänggående i syfte att främja produktionen av tillväxthormon (GH, en förkortning för engelskans growth hormone) vilket är det i särklass viktigaste hormonet i sammanhanget då det reglerar fettförbränning och muskeltillväxt. Det ökar också produktionen av ett hormon som heter IGF-1, vilket bidrar till förhöjd ämnesomsättning och understödjer proteinsyntesen.

Arginin spelar också en viktig roll i tillverkningen av flera olika vävnader i kroppen, bland annat kollagen och elastin. Elastin är ett elastiskt protein i bindväven som tillåter olika typer av vävnad att återgå till sin ursprungliga form efter att ha sträckts ut eller dragits samman. Kollagen kan du läsa mer om här.

Aminosyran har också en bevisad god effekt på vår hälsa i stort genom att stärka immunsystemet. Tung träning är endast en av de omständigheter som försätter kroppen i stress, såväl fysisk som psykisk, och med detta kommer en naturligt förhöjd risk för infektioner och muskelskada. Argininets roll här är bland annat att redan under själva träningspasset fördela näringsämnena på rätt sätt, vilket i sin tur gynnar återhämtningen. Med tanke på att arginin också klassas som en basisk aminosyra innebär det att den kan balansera ut och normalisera kroppens pH-värde. Detta är som bekant en grundförutsättning för välmående och god hälsa i allmänhet.

I takt med att vi åldras tenderar våra celler att producera mindre kväveoxid. Kväveoxid är som nämnt innan något alldeles avgörande och inte minst för att blodcirkulationen ska fungera optimalt. Om kroppen inte har tillräckligt med kväveoxid leder detta till att blodkärlen dras samman och förlorar sin flexibilitet och detta kan i nästa steg leda till förhöjt blodtryck och inflammation i blodkärlen (vaskulit), med andra ord hjärt-kärlsjukdomar.


Arginin och sexuell förmåga

Taget i beaktande argininets förmåga att öka blodflödet kan man också sluta sig till att det eventuellt kan bidra till förbättrad erektionsförmåga och ökad sexlust hos både män och kvinnor. Det är inte helt klarlagt ännu, men åtminstone i teorin så kan arginin också understödja spermaproduktionen och kvaliteteten av densamma eftersom så mycket som 80% av mannens sädesvätska består av just denna aminosyra.


Hur mycket arginin behöver vi?

Vid intag av extra arginin i form av kosttillskott har uppemot 3 gram per dag visat sig ge goda resultat, detta främst under träningsdagar eller dagar som av annan anledning är fysiskt påfrestande. Du kan utöka den totala doseringen genom att inta arginin vid uppemot tre tillfällen per dag och i syfte att uppnå optimalt muskelpump bör en av dessa doser förläggas strax innan träning. Varken överdosering eller underdosering är att rekommendera så var noga med att först ta reda på vad tillverkaren föreskriver.
Du kan kombinera arginin med en rad andra kosttillskott, bland annat andra aminosyror, men också kreatin eller kolhydrater för att på riktigt ta muskelbygget till nästa nivå. Läs mer om tillskott med kolhydrater här.

Köp nu. Betala senare med Klarna.