NAC - Aminosyror - Kosttillskott & Livsmedel
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

NAC

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein och en form av cystein. Det är en aminosyra som är väsentlig för att vår kropp ska fungera som den skall. Bland annat hjälper NAC till att upprätthålla vår huds kvalité, skydda vår kropp från oxidativ stress och höja vårt immunförsvar. NAC både stärker, renar och skyddar vår kropp på ett flertal olika sätt. Speciellt populärt är tillskottet hos de som tränar, genomför en detox, vill förbättra sin matsmältning eller allmänhälsa. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika tillskott av NAC!

SOLID Nutrition NAC, 90 caps
Högkvalitativt kosttillskott med den intressanta aminosyran N-acetylcystein, ofta kallad NAC....
199 kr
Kp!
Info
Pureness NAC Complex, 60 caps
NAC Complex är ett kosttillskott framtaget för att hjälpa din uthållighet n...
279 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
10
Högkvalitativt kosttillskott med den intressanta aminosyran N-acetylcystein, ofta kallad NAC....
358 kr (398 kr)
4 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
Högkvalitativt kosttillskott med den intressanta aminosyran N-acetylcystein, ofta kallad NAC....
637 kr (796 kr)
8 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
30
Högkvalitativt kosttillskott med den intressanta aminosyran N-acetylcystein, ofta kallad NAC....
1114 kr (1592 kr)


Köp NAC-tillskott hos Tillskottsbolaget


Vad är NAC?

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein och en acetylerad form av cystein, en aminosyra som vår kropp behöver för att fungera som den ska. NAC förekommer naturligt i kroppen, men finns även i mat. Med andra ord kallas den ofta för en semi-essentiell aminosyra. Utöver att NAC finns naturligt i vår kropp samt i mat, så som protein och grönsaker, så finns ämnet även i form av tillskott.

 

Vad gör NAC?

NAC är som sagt en aminosyra som i vår kropp omvandlas till den viktiga antioxidantmolekylen glutation. Glutation finns i alla våra celler och skyddar oss mot gifter, inflammationer och sjukdomsalstrande organismer. Om vår kropp inte producerar tillräckligt med glutation vårt immunförsvar mycket nedsatt. De avgiftar vår kropp, optimerar vårt nervsystem, skyddar vår tarm och främjar ett hälsosamt åldrande.

 

Studier visar att ett intag av NAC kan öka våra nivå av glutation i hjärnan och även förbättra ämnesomsättningen i delar av hjärnan hos personer som lider av MS (multipel skleros). Ytterligare studier visar även på att ett tillskott av NAC kan öka kroppens nivåer av dopamin hos personer med Parkinsons sjukdom. Även personernas såväl mental som fysiska förmåga kan förbättras avsevärt! Ett kosttillskott av NAC används även i stor utsträckning av cancerpatienter samt personer med genetisk risk att drabbas av cancer.

Varför ska man äta ett tillskott av NAC?

Förutom att NAC finns naturligt i vår kropp och i maten vi äter så finns det också i en mängd olika kosttillskott! NAC ingår ofta i olika tillskott för en förbättrad leverhälsa, men finns även i sin rena form. Det finns såväl kapslar som pulver och en hel uppsjö olika tillskott att välja mellan. Men varför ska man ta ett tillskott av NAC om det finns naturligt i vår kropp och även i maten vi äter? Jo, det finns nämligen flera fördelar med att regelbundet inta ett tillskott av NAC. Bland annat kan ett tillskott av NAC stödja ditt immunförsvar, avgifta din lever och verka fördelaktigt för ditt hår, din hud och dina naglar. NAC stärker ditt hår och naglar då det hjälper till att förbättra din kropps keratinsyntes!


NAC och träning

Om du tränar mycket är din kropp i ett större behov av aminosyror, därav även N-Acetylcystein (NAC). Det aminosyrorna gör är att de hjälper dig bygga upp och reparera dina muskler. Så om du tränar mycket kan ett tillskott av NAC alltså vara mycket fördelaktigt! Faktum är att NAC både har leveravgiftande egenskaper och en antioxidant effekt, men även hjälper din kropp att både bygga upp och reparera muskler! Med andra ord kan ett tillskott av NAC framförallt vara till fördel för dig som tränar för att bygga muskler och vill påskynda din kropps återhämtning efter fysisk aktivitet.

 

Rekommenderad dosering

Det finns inget fastställt dagligt rekommenderat intag av NAC, men dosen som normalt rekommenderas och som använts i flertaket studier med gott resultat är ca. 600 mg om dagen. Den rekommenderade dosen kan skilja från produkt till produkt så kika på produkten och följ rekommenderad dos. Överskrid ej rekommenderad daglig dos.

 

Kan man överdosera NAC?

Följer du den rekommenderade doseringen av tillskottet är risken minimal för biverkningar. Vid ett för högt intag av NAC kan biverkningar så som diarré, illamående och andra magbesvär uppkomma. Observera att detta endast är vid ett extremt högt intag av NAC.

Köp nu. Betala senare med Klarna.