Veganska Gainers - Kp Gainers frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Veganska Gainers

Det absolut bästa kosttillskottet för att gå upp i vikt är en gainer. Men en gainer innehåller ofta vassleprotein (whey), något som kan bli problematiskt för dig som är vegan. Trots att de är få så finns det flertalet gainers som är gjorda på enbart växtbaserade ingredienser. Här har vi samlat samtliga veganska gainers, som alla innehåller mycket såväl protein som kolhydrater, men givetvis är veganska! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du högkvalitativa veganska gainers, fullproppade med kolhydrater och protein från varumärken så som Scandinavian Nutrition och Fairing!

Fairing Vegan Meal (Gainer), 1400 g
Vegan meal passar lika bra som frukost , mellanmål eller som återhämtning efter tr&...
249 kr
Green Nutrition Green Gainer, 2000 g
Vegetarisk gainer för dig som vill gå upp i vikt & bygga muskler. Innehåller he...
369 kr


Köp Veganska Gainers hos Tillskottsbolaget

Vad är en vegansk gainer?

Under träning utsätts kroppen för påfrestning i form av yttre belastning och detta leder till skador i muskelvävnaden. Det kan låta dramatiskt men det är precis vad som sker under bland annat styrketräning. Vi bryter ned musklerna genom att stressa dem och kroppen svarar senare på detta genom att återuppbygga och anpassa sig. Under förutsättning att vi möjliggör detta, det vill säga, genom att tillåta kroppen tid för återhämtning och även säkerställa att den har tillräckligt med näring att tillgå för att återhämtningen ska ske så effektivt som möjligt. Det senare kan en vegansk gainer tveklöst hjälpa oss med.

Sammansättningen av högkvalitativt veganskt protein och stora mängder lättabsorberade kolhydrater är vad som ger gainern status av att vara ett självklart tillskott bland seriösa kroppsbyggare. En gainer direkt efter träning kommer inte bara att kompensera för den muskelnedbrytning som inletts under själva träningspasset utan också förse kroppen med näring som den kan ha nytta av en tid framåt.

 

Vad innehåller en vegansk gainer?

Även om olika leverantörer erbjuder varierande innehåll skiljer sig inte näringsvärdet särskilt markant åt. En klassisk vegansk gainer brukar ligga någonstans runt 300-500 kalorier per servering. Övervägande del av dessa kalorier utgörs av snabba kolhydrater, oftast i form av maltodextrin. Vanligast är att dessa kolhydrater ackompanjeras av e eller flera veganska proteinkällor, ofta risprotein, ärtprotein och/eller sojaprotein. Du kan läsa mer om veganska proteinpulver HÄR.


En typisk gainer, oavsett animaliska eller växtbaserade råvaror, innehåller i regel cirka 400 kalorier fördelade på 60-70 gram kolhydrater, 25 gram protein och en mindre mängd fett. Kreatin är också en vanligt förekommande ingrediens tack vare sin väldokumenterade prestationshöjande effekt.

 

Vem bör välja en vegansk gainer?

Först och främst bör givetvis du som är vegan eller äter en vegansk kost välja en gainer utan animaliska produkter. Men även du som inte äter en vegansk kost kan överväga att välja ett veganskt alternativ framför en ”vanlig” gainer. Att undvika animaliska livsmedel och kosttillskott har flertalet fördelar för såväl din hälsa som vår miljö, dessutom är de väldigt gott! HÄR kan du läsa mer om gainers och produkter för återhämtning.

 

När bör man dricka sin veganska gainer?

En vegansk gainer dricks med fördel efter avslutat träningspass då behovet av näring är som allra störst och inlagringen i muskulaturen följaktligen som allra mest effektiv.

Att tima dina kolhydrater rätt är en grundförutsättning för maximal muskeltillväxt. Dock utgör kolhydrater det primära bränslet vid högintensiv fysisk aktivitet, vilket betyder att du också med fördel kan dricka en gainer någon timme innan anaerob (explosiv och glukoskrävande) aktivitet för att säkerställa att musklernas kolhydratslager är ordentligt påfyllda.

 

Notera att en vegansk gainer, precis som alla gainers, är en produkt som i huvudsak används för att gå upp i vikt. För dig som är ute efter att bygga muskler samtidigt som du håller koll på vikten är istället proteintillskott att rekommendera i samband med träning. Du hittar alla våra proteinpulver HÄR och kan läsa mer om våra veganska proteinpulver HÄR.

Köp nu. Betala senare med Klarna.