Kre-Alkalyn - Kp kre-alkalyn kreatin online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Kre-alkalyn

Kreatin är ett ämne som till övervägande del återfinns i muskelvävnaden och bidrar till att omsätta lagrad energi till rörelseenergi. Det syntetiseras naturligt i kroppen från aminosyrorna arginin, glycin och metionin och även livsmedel som kött, fisk och fågel utgör goda källor till kreatin.
Det är inte utan anledning som detta ämne rönt sådan popularitet bland atleter. Studier visar närmast oomtvistligt att kreatin har en tydlig positiv inverkan på såväl styrka som muskeltillväxt och i synnerhet under perioder av hård träning kan det vara värt att hålla ett extra öga på sitt kreatinintag.

Fairing Kre-Alkalyn, 120 caps
Kre-Alkalyn, ett kosttillskott från Fairing, innehåller 750 mg pH buffrat Kre-Alkalyn pe...
399 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition Kre-Alkalyn Hardcore, 160 caps
Kre-Alkalyn Hardcore från Chained Nutrition innehåller rent pH-buffrat kreatin som verka...
369 kr
Kp!
Info
Olimp Kre-Alkalyn Mega, 120 caps
Kre-Alkalyn Mega Caps, ett kosttillskott från Olimp, innehåller rent buffrat kreatin i f...
499 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements Kre-Alkalyn, 120 caps
Patenterat PH-buffrat kreatin som ej behöver uppladningsfas utan verkar direkt.
399 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps
Öka i styrka och explosivitet med Ultimate Creatine, lättdoserat kreatintillskott fr...
199 kr

Köp Kre-alkalyn hos Tillskottsbolaget


Det finns olika sorters kreatin och dessa skiljer sig åt främst vad gäller upptagshastighet och renhet. När man talar om snabbverkande kreatin talar man om de former av kreatin som inte kräver någon uppladdningsfas, till skillnad från till exempel monohydrat vars supplementering brukar föranledas av några dagars uppladdning i form av högre doser. Uppladdningen syftar till att fylla kroppens kreatindepåer maximalt innan man senare övergår till den så kallade underhållsfasen. I fallet med snabbverkande kreatin är detta dock inte nödvändigt utan man går direkt på underhållsfasen.


Vanligt kreatin kontra snabbverkande kreatin

För att få reda på hur kreatin fungerar kan du läsa mer om den vanligaste kreatinsorten, kreatinmonohydrat, här. Detta är det mest studerade och prisvärda kreatinet av alla. Anledningen till att vissa dock väljer ett snabbverkande kreatin istället är för att kringgå den uppladdningsfas som krävs i fallet med monohydrat, såväl som undvika den vätskeansamlig som oftast följer med monohydratsupplementering.

Kreatinfosfat – musklernas bränsle

I våra muskler lagras vid sidan av fritt kreatin även kreatinfosfat. Kreatinfosfat är nödvändigt för att kunna bilda mer ATP (adenosintrifosfat), vilket är en molekyl som musklerna förbrukar under kortvarig och explosiv aktivitet som till exempel styrketräning eller sprint. ATP-depåerna behöver fyllas på redan efter några sekunder och det är här som kreatinfosfatet fyller en viktig funktion. Kreatinfosfat transporteras till musklernas myofibriller och återbildar där ATP – i förenklade ordalag betyder detta att de förses med nytt bränsle.
Näst efter vatten, aminosyror och glykogen utgör kreatinfosfat den fjärde största beståndsdelen i muskulaturen. När vi tillför extra kreatin i form av kosttillskott ökar således muskelvolymen eftersom musklernas kreatinfosfatdepåer blir ordentligt mättade.


Snabbverkande kreatin som inte kräver samma uppladdningsfas som annat kreatin säljs ofta under namnet kre-alkalyn. Till skillnad från vanligt kreatin, som kan doseras i stort sett när som helst under dagen, bör ett snabbverkande kreatin intas strax innan träning för att vi ska kunna åtnjuta dess effekt fullt ut. Den effekt som avses här är maximerad styrka och ökad explosivitet.
Kre-alkalyn kommer förpackad i lättdoserad kapselform och kan åstadkomma samma resultat när det kommer till muskelkapacitet som vanligt kreatin, trots att en mindre mängd kreatin används. Och återigen, vill du öka i muskelstyrka utan att visuellt paja dieten, eller överhuvudtaget slippa känna dig vätskefylld, är kre-alkalyn kreatinet för dig. Kre-alkalyn har till skillnad från monohydrat högre pH-värde, detta då det är en så kallad buffrad form med ett pH-värde så högt som 12 (vilket gör det basiskt), och kan därför stå emot magens sura miljö bättre. I praktiken leder detta till att det blir lättare för kroppen att ta upp kreatinet, den muskulära absorptionen sker mer effektivt och det krävs således mindre doser för att uppnå samma resultat som med annat kreatin.

 


Dosering och rekommendationer

Kreatinupptaget har generellt visat sig vara som mest effektivt vid de tillfällen då peptidhormonet insulin är som högst, till exempel strax efter avslutat träningspass eller i samband med kolhydratsrika måltider. Snabba kolhydrater utgör nämligen en effektiv så kallad kreatintransportör med tanke på att de ökar frisättningen av just insulin och därmed understödjer kreatininlagringen.
Med andra ord kan du kombinera ditt kreatin med kolhydrater, förslagsvis i form av ett lättdrucket tillskott som kroppen utan omsvep kan ta upp. Läs mer om kolhydratstillskott här.

I fallet med snabbverkande kreatin kan det dock med fördel intas direkt innan träningspasset för att uppnå maximal effekt på muskelstyrka och explosivitet.
Som sagt kräver snabbverkande kreatin ingen uppladdningsfas utan du du går direkt in på supplementeringens underhållsfas. Du bör naturligtvis alltid följa tillverkarens rekommendationer, men i allmänhet säger evidensbaserad forskning att den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag på omkring 3 gram kreatin om dagen.

Köp nu. Betala senare med Klarna.