ALA - Frbttra din allmnhlsa - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

ALA

Alfa-liponsyra (ALA) är ett oerhört populärt kosttillskott, inte minst bland idrottare och atleter. Detta då ALA bland annat kan bidra till en ökad viktminskning, bra blodsockernivåer samt reparation och skydd av celler. Tack vare dess antioxidantfunktion är ALA ett populärt kosttillskott hos många som vill förbättra sin allmänhälsa! Här hittar du kosttillskott med ALA från flertalet olika varumärken.
Star Nutrition ALA, 90 caps
Star Nutrition ALA är ett högkoncentrerat kosttillskott med alfa-liponsyra, en kraftfull...
159 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition ALA, 50 caps
Kosttillskott med ALA (liponsyra) av högsta kvalitet, från Scitec Nutrition! För en...
179 kr
Kp!
Info
Strength ALA, 120 caps
ALA ökar insulinkänsligheten, vilket innebär ett ökat upptag av närings&#...
249 kr
Kp!
Info

Köp ALA hos Tillskottsbolaget


Vad är ALA?

ALA står för alfa-liponsyra, på engelska Alpha-lipoic acid, och är en fettsyra som naturligt förekommer i bland annat inälvsmat och kött men även flertalet gröna grönsaker. ALA är även en kraftfull antioxidant, faktum är att det är en av de mest kraftfulla antioxidanterna för hälsan. Vad är en antioxidant då kanske du tänker? Jo, antioxidanter är en grupp ämnen som alla motverkar oxidation. Oxidation är en process som i för hög utsträckning kan öka risken för bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar. 

Jämför man ALA med andra antioxidanter kan man se en del skillnader, skillnader där ALA sticker ut till det bättre. Bland annat har ALA visats kunna förbättra insulinkänsligheten och därav även stabila blodsockernivåer, något som inte bara är bra för vår allmänhälsa utan även kan vara en fördel under lågkaloridieter och viktnedgång.

 

Vad är ALA bra för?

ALA har flertalet olika positiva egenskaper. Nedan har vi listat några av de mest välkända positiva egenskaperna och effekterna med just alfa-liponsyra.

  • Förbättrar insulinkänsligheten
  • Främjar hälsosamma blodsockernivåer
  • Motverkar oxidation (kraftfull antioxidant)
  • Motverkar sötsug
  • Underlättar viktnedgång
  • Reducerar risken för nervskador

 

Varför ALA?

Det finns många hälsofördelar med att ta ett tillskott sv ALA! Många studier har gjorts på alfa-liponsyra, och resultaten är goda. Bland annat genomfördes en lyckad studie på ALA där slutsatsen att ALA kan bidra till en ökad viktnedgång kunde dras. Studier har även visat att ALA kan fungera som en biologisk antioxidant. Fördelarna med detta är många! Ytterligare något som uppmärksammats med ALA som antioxidant är att alfa-liponsyra verkar vara såväl vatten- som fettlöslig. Detta innebär i praktiken att antioxidanten kan verka i betydligt större delar av vår kropp än ämnen som är vatten- eller fettlösliga.

 

När ska man ta ALA?

Ett tillskott av ALA kan intas in princip när som helst. Populärt är att inta ALA i samband med en viktnedgång eller diet, detta då alfa-liponsyra visats kunna både minska sötsug och bidra till en ökad viktnedgång.

Men även du som inte går på diet eller vill gå ned i vikt kan med fördel inta ALA! Den absolut främsta fördelen med ALA är dess antioxidantfunktion, en funktion vi alla mår bra av. Ett intag av ALA kan öka din allmänhälsa och minska din risk för flertalet sjukdomar.

 

Kan man få i sig ALA naturligt?

Svar Ja, du kan få i dig ALA naturligt, det finns bland annat i rött kött och inälvsmat (exempelvis lever) men även mörkgröna grönsaker. Vanliga källor till ALA är spenat och broccoli, men även rödbetor och tomat! Dock är mängderna ALA i ovannämnda livsmedel relativt små och det krävs generellt ett kosttillskott med ALA för att kunna ta del av de positiva effekterna av fettsyran.

Kosttillskott med ALA finns i kapselform och innehåller oftast runt 300-500 mg alfa-liponsyra per kapsel. Detta skiljer sig åt från produkt till produkt, så läs alltid på kosttillskottet av ALA innan du doserar.

Köp nu. Betala senare med Klarna.