Lyftarskor - skor fr tyngdlyftning och styrkelyft
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Lyftarskor

Känner du dig ostabil vid tyngre lyft? Vill du ta din träning till nästa nivå och maximera din prestation? Då kan ett par lyftarskor vara något för dig! Tack vare lyftarskons upphöjda klack, stabila sula och slitstarka material är de utformade för att klara just tyngre lyft. Chansen att du kommer öka dina vikter, få bättre form och känna dig stabilare är stor. Faktum är att de som testat ett par lyftarskor yttrat sällan väljer att gå tillbaka till sina vanliga skor. Köp dina lyftarskor hos oss på Tillskottsbolaget!

Adidas Power Perfect 3, black/white/solar gold
Adidas Power Perfect 3 - en omåttligt populär lyftarsko som är såväl pris...
1399 kr
Adidas Power Perfect 3, white/black
Adidas Power Perfect 3 - en omåttligt populär lyftarsko som är såväl pris...
1499 kr


Köp lyftarskor hos Tillskottsbolaget

Vad är lyftasrskor?


Lyftarskor är ett par skor speciellt framtagna för att användas vid styrketräning och speciellt extra tunga lyft. Lyftarskor kallas även för tyngdlyftarskor i vissa sammanhang, men båda namnen syftar till samma sko. Skon är utformad på ett speciellt sätt och tillverkad av extra slitstarkt material, för att klara tunga lyft om och om igen.

 

Vad är skillnaden mellan lyftarskor och vanliga träningsskor?


Skillnaden mellan en vanlig träningssko eller löparsko och en lyftarsko är ganska stor. Först och främst har lyftarskor en upphöjd klack, något som en ”vanlig” träningssko inte har. Dess sula är även betydligt mycket stabilare och hårdare, och helt utan dämpning! En lyftarsko är utformad för att klara tunga lyft, om och om igen, utan att slitas ut. En vanlig träningssko däremot är inte utformad för att klara extra tunga lyft och det kan därav vara ent av farligt att använda de vid tunga lyft.

 

Tränar du mycket olympiska lyft? Utför du mycket knäböj på gymmet? Känner du att du står still i utvecklingskurvan i träningen? Då är ett par lyftarskor att rekommendera! Tränar du däremot mest löpning, utför enbart lätta lyft och knappt aldrig tränar olympiska lyft? Då är kanske ett par lyftarskor inte något för dig!

 

När ska man använda lyftarskor?

Ett par lyftarskor är gjorda för att användas vid tunga lyft, för att stabilisera och maximera lyftet. Lyftarskorna ska främst användas till knäböj och olympiska lyft. Det vissa gör fel är att de efter genomförande av ett tyngre lyft där lyftarskor är nödvändiga inte byter till en vanlig sko. Detta är dels viktigt för att inte riskera att få dålig hållning av att gå framåtlutat, något lyftarskor får dig att göra. Men även på grund av att lyftarskor inte behövs vid annan träning än tyngre lyft.

Vad finns det för fördelar med lyftarskor?

Fördelarna med att använda ett par lyftarskor är flera och chansen att du ångrar ett köp av lyftarskor är väldigt liten. Vi har listat några av alla fördelar här nedan:

  • Den förhöjda klacken i lyftarskor


    En av de främsta fördelarna med en lyftarsko är dess förhöjda klack. Anledningen till att den är upphöjd något är för att du ska få upp hälen en bit och på så sätt få en bättre vinkel. Speciellt viktigt är detta vid de tyngre lyften, och kanske allra mest vid utförande av knäböj. Det många som inte har lyftarskor gör är att placera en liten vikt under hälen vid tunga lyft. Detta ger ungefär samma vinkel, men medför en betydligt större skaderisk. Den förhöjda klacken skapar även stor stabilitet och kan hjälpa dig få kontakt i muskeln du tränar.

  • Det slitstarka materialet i lyftarskor


    Ytterligare en fördel med lyftarskor är materialet det är tillverkat av. En riktig lyftarsko är gjord av ett slitstarkt material som tål tunga lyft. Det vanligaste materialet på ovandelen av en rejäl lyftarsko är syntetskinn, detta för en ökad slitstyrka och lättare vikt. Att investera i ett par lyftarskor kanske tar emot för plånboken, men köper du en rejäl lyftarsko är den tillverkad av slitstarkt material och utformad för att hålla länge! Så går du i tankarna att köpa ett par rekommenderar vi dig verkligen att göra de.

  • Den hårda sulan i lyftarskor


    Till skillnad från löparskor eller andra träningsskor har lyftarskor en betydligt mycket hårdare, mer bastant sula. Sulan i en lyftarsko är helt platt och saknar helt dämpning. En löparsko ser ut på ett helt annat sätt och har istället en mjuk, följsam sula. Tack vare att en lyftarsko saknar dämpning kommer din kraft och tyngd från kroppen och vikten rakt ner i golvet. Hade du använt ett pat löparskor istället hade all kraft gått ner i dämpningen och din stabilitet hade försämrats oerhört. Av denna enkla anledning kan det vara rent av farligt att använda ett par löparskor med så pass hög dämpning vid tunga lyft.

Köp nu. Betala senare med Klarna.