Tribulus - Kp tribulus tillskott online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Tribulus

En stor del av de kosttillskott vi ser på marknaden idag är på ett eller annat sätt växtbaserade och många av dem består av örter som har använts inom den alternativa läkekonsten i tusentals år. Ett exempel på detta är Tribulus terrestris som anses besitta ett brett spektrum hälsofrämjande egenskaper, inte minst när det gäller blodsockerkontroll, sänkt kolesterol och dess balanserande inverkan på hormonnivåerna rent generellt. Dessutom har man kunnat koppla denna ört till förbättrad sexuell funktion och libido.

BioTechUSA Tribooster, 60 caps
13
Biotech Tribooster är en perfekt testosteronbooster och innehåller 2000mg ren Tribulus T...
199 kr (229 kr)
SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttilskott som naturligt förstärker din testoster...
149 kr (299 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements Tribulus, 120 caps
33
Nu har äntlligen Swedish Supplements tagit fram superstarka Tribulus tabletter.
2 Tabletter ...
199 kr (299 kr)
Kp!
Info
Fairing Trib-70, 100 caps
37
Trib-70, ett kosttillskott från Fairing, innehåller Tribulus terrestris extraherat f...
249 kr (398 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttilskott som naturligt förstärker din testoster...
298 kr (598 kr)
4 x SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttilskott som naturligt förstärker din testoster...
596 kr (1196 kr)

Köp tribulus hos Tillskottsbolaget

Tribulus är ett populärt muskelbyggande tillskott som hör till så kallade testoboosters vilka du kan läsa mer om i allmänhet här. Om du är ute efter att förbättra kroppskompositionen, det vill säga fördelningen mellan fett och muskler, och även åtnjuta fördelarna med god hormonbalans överlag kan detta vara just precis vad du behöver.

Vad är tribulus?

Även känd som tiggarnöt är Tribulus terrestris en ört som under mycket lång tid har använts inom traditionell medicin i främst Kina och Indien. Man utvinner extrakt från både blomma och blad och i dessa länder ansåg man förr i tiden att örten gav styrka och motståndskraft och man intog den därför innan till exempel jakt eller strid.
Det är först på senare tid som örten har tagit sig in på den västerländska arenan och i synnerhet i träningssammanhang har den rönt stor popularitet i takt med att medvetenheten kring den har vuxit. Många är de atleter som vittnar om god effekt av tillskottet ifråga och inte minst har det visat sig kunna öka kroppens produktion av det anabola (uppbyggande) hormonet testosteron.

Triggarnöten verkar i största allmänhet stärkande tack vare flera aktiva ämnen och fytokemiska substanser. Bland dessa återfinns bland annat flavonoider, alkaloider och saponoiner, varav de senare har en rad hälsofrämjande egenskaper. I likhet med ginseng verkar det till exempel nervstärkande. Alkaloider å sin sida är basiska ämnen som till stor del förekommer i läkemedel då det på olika sätt inverkar positivt på människroppen.

Tribulus terrestris är den antagligen vanligast förekommande ingredienser i testoboosters och används i huvudsak för att stimulera kroppens egen produktion av detta manliga könshormon. Även kvinnor har fått sin beskärda del testosteron och hormonets huvudsakliga uppgift är som bekant att understödja muskeltillväxt, öka prestationsförmågan såväl som förbättra den sexuella funktionen.
Att Tribulus spelar en viktig roll när det kommer till att upprätthålla normala testosteronnivåer och kanske till och med höja desamma kan bero på att det ökar produktionen av hormonet LH, vilket i sin tur underlättar just testosteronproduktionen.

 

Få studier

I dagsläget finns dessvärre en begränsad mängd studiematerial att tillgå när det gäller Tribulus terrestris. Detta betyder att vi till stor del får hålla till godo med personliga utlåtanden och teorier om örtens faktiska effekt på bland annat muskeltillväxt och prestationsförmåga. Det råder dock ingen brist på lovord och positiva erfarenheter så om du är ute efter ett tillskott som kan hjälpa dig att lägga i en extra växel inne på gymmet kan Tribulus vara precis vad du behöver.
Samtidigt som listan över positiva effekter kan göras lång har man svårligen kunnat hitta några negativa dito.

 

Dosering och rekommendationer

Som alltid i fallet med tillskott som har direkt eller indirekt effekt på hormonproduktionen är det viktigt att hålla sig till gällande rekommendationer avseende dosering och längd på själva supplementeringen. Om du använder produkter som innehåller Tribulus helt i enlighet med tillverkarens föreskrifter borde detta ske helt utan otrevliga bieffekter. Däremot, med tanke på att dessa tillskott påverkar den hormonella balansen, bör du aldrig överskrida den rekommenderade dosen. Oproportionerligt höga nivåer av manligt könshormon är sällan önskvärt för något av könen och, av naturliga skäl, särskilt inte för kvinnor.

Köp nu. Betala senare med Klarna.