Större muskler med turkesterone
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Större muskler med turkesterone

Tränar du ofta på gym och är intresserad av kosttillskott som kan gynna muskeltillväxt och prestationsförmåga kanske du har hört talas om turkesterone. Det är ett kosttillskott som många upplever har en väldigt god effekt på muskeluppbyggnaden men som också kan ge en bättre muskelreparation, minskad fettprocent och en snabbare återhämtning. Vi vet att det finns många frågetecken om turkesterone så här ska vi reda ut vad turkesterone egentligen är, varför och hur det används och om det finns några biverkningar. Vi hoppas att du kommer att hitta svaren på dina frågor här!

Större muskler med turkesterone

Produkter i inlägget

SOLID Nutrition BLACK LINE Turkesterone - 333 mg, 90 caps
46
Turkesteron-tillskott från SOLID Nutrition med hela 1000mg turkesteron per daglig dos! 
299 kr (549 kr)
Köp!
Info
Sportlab Turkesterones - 250 mg, 60 caps
40
Turkesteron är en ecdysteroid som finns naturligt i växten Maralrot. 
299 kr (499 kr)
Köp!
Info

Vad är turkesterone?

Turkesterone är, precis som kosttillskott med ecdysterone som har liknande effekter på kroppen som turkesteron, en ecdysteroid. Och vad är då en ecdysteroid? Jo, det är en hormonell steroid som finns naturligt hos vissa växter och svampar. Ecdysteroider finns även hos leddjur. Av alla tillgängliga ecdysteroider verkar turkesteron vara den mest kraftfulla. I kosttillskott med turkesterone hämtas ofta ämnet från växten Ajuga Turkestanica. Turkesterone finns också i små mängder i grönsaker och fröer som spenat, sparris och quinoa.

 

Ecdysteroider har en struktur och effekter som liknar androgener. Och då kommer nästa fråga: Vad är en androgen? Jo, det är en övergripande term för manliga könshormon och den mest kända androgenen är testosteron. Kvinnor och män har normalt både kvinnliga och manliga könshormoner, men män har mycket mer androgener än kvinnor. Turkesterone är ett naturligt och lagligt hormon som finns att köpa som kosttillskott. Turkesterone ger inga steroida biverkningar som många olagliga steroider kan ge. Du ska alltså inte blanda ihop turkesterone med anabola androgena steroider som är ett könshormon som liknar testosteron och som tillverkas på kemisk väg. Att använda anabola androgena steroider, eller anabola steroider som det ofta kallas, är olagligt och kallas för doping. Anabola steroider bygger upp musklerna i kroppen men ger många biverkningar. Den som använder anabola steroider kan till exempel blir väldigt rastlös och få svårt att sova. Många får också hemska humörsvängningar, problem med akne och anabola steroider kan också leda till skador på hjärta och lever.

 

Hittills finns bara ett fåtal studier på turkesteron, men de resultat som har visats upp har varit mycket positiva och uppmuntrande. Vi välkomnar dock fler studier som forskar på hur turkesterone påverkar kroppen på lång sikt. De positiva effekter som man i dag har sett hos turkesterone är att det kan hjälpa till att öka muskelmassan och prestationsförmågan samt minska fettprocenten och ge en snabbare återhämtning, utan att ge några steroida biverkningar. Turkesterone finns med på WADA:s (World Anti-Doping Agency) övervakningslista, men inte på listan över dopingklassade ämnen. WADA är en internationell organisation som utreder potentiellt dopingklassade ämnen och substanser.

Vilka effekter har turkesterone?

Många upplever alltså att turkesterone ger positiva effekter på kroppen. Framför allt upplever många som tränar på gym att turkesterone har en positiv effekt på muskelstyrkan och med större muskler kan den som tränar också prestera bättre. Turkesterone kan också hjälpa till att minska kroppens fettprocent och ge kroppen en snabbare återhämtning. Tillskottet kan alltså öka kroppens förhållande mellan muskler och fett. 

 

Hur fungerar då turkesterone i kroppen? Jo, när proteinsyntesen ökar kan musklerna absorbera protein mer effektivt och detta ger också en snabbare återhämtning och mer muskelmassa kan bildas. Protein fungerar nämligen som kroppens byggstenar och ser till att din muskelmassa växer och underhålls. Det är dock viktigt att komma ihåg att effekterna av turkesterone är individuella och kan skilja sig från person till person. 

 

Det finns också utsagor som menar att turkesterone kan hjälpa vid magsmärtor och skydda mot hjärtsjukdomar. Andra positiva effekter som har hörts om turkesterone är att det kan ge ett bättre minne, öka sovkvaliteten, minska mjölksyran och ha positiva antiinflammatoriska och antioxiderande effekter. Men i träningssammanhang brukar man alltså mena att fördelarna med turkesterone är:



  • ökad muskelmassa
  • bättre uthållighet
  • påskyndad fettförlust
  • minskad muskelnedbrytning.

Vem bör ta kosttillskott med turkesterone?

Tränar du för att öka din muskelmassa och styrka? Vill du ha en minskad fettprocent och en snabbare återhämtning? Ja, då kan turkesterone vara ett kosttillskott som passar dig. Turkesterone är bland annat vanligt i bodybuilding-världen för att kunna bygga en så stor och fettfri muskelmassa som möjligt. I kroppsbyggarbranschen är ju målet som bekant att ha en stor andel muskler och en låg andel fett. Turkesterone kan helt enkelt hjälpa dig att snabbare ta din träning till en ny nivå. 

När ska man ta turkesterone?

Många som använder turkesterone tar kosttillskottet i cykler. En cykel kan vara mellan åtta och tolv veckor lång. Det finns dock inga studier som fastlagt att detta är optimalt för dig som väljer att ta turkesterone. Det viktiga är att du följer den rekommenderade dosen på burken. Många kosttillskott med turkesterone innehåller 500 mg turkesterone per dos och tas två gånger om dagen.

Vilken dos bör turkesterone tas i?

På tillskottets burk kan du läsa den rekommenderade dosen. Det är viktigt att du följer rekommendationerna för att inte riskera din hälsa. Många tillskott med turkesteron innehåller 500 mg per dos och rekommendationen är att ta två tabletter eller kapslar per dag, det vill säga 1000 mg turkesteron dagligen. Ta gärna en dos på morgonen och en dos på kvällen så får du ett så regelbundet intag som möjligt. För att undvika illamående vid intag av turkesterone bör du inte ta kosttillskottet på fastande mage. Ta därför turkesteron under eller efter en måltid. I många av de studier som har gjorts med turkesteron har tillskottet intagits i en cykel på åtta till tolv veckor. Detta kan därför vara en rekommendation till dig som vill prova turkesteron. Testa alltså i några veckor och se vilken effekt du får av kosttillskottet. Turkesteron kan tas av både män och kvinnor. 

 

Det är viktigt att komma ihåg att turkesterone är ett kosttillskott. Det betyder att det inte ska ersätta en balanserad och varierad kost, utan vara just ett tillskott. Turkesterone ska bara intas om du är frisk. Är du gravid, ammande, har en sjukdom eller behandlas med något läkemedel ska du rådfråga din läkare först innan du börjar använda turkesterone. Du ska också alltid förvara dina kosttillskott utom räckhåll för nyfikna barn och husdjur. 

Vilka biverkningar finns med turkesterone?

Som vi har redan har sett är turkesterone en ecdysteroid, alltså en hormonell steroid som finns i bland annat växter. Det som skiljer turkesterone från till exempel testosteron är att den inte binder till sig androgenreceptorer, och därför ger turkesterone inga steroida biverkningar. Typiska biverkningar för anabola steroider är bland annat humörsvängningar, akne och sömnproblem. I de studier som har gjorts med turkesteron har inga allvarliga biverkningar rapporterats. Det behövs dock fler studier för att se tydligare vilka effekter och eventuella biverkningar turkesterone har på längre sikt.

Sammanfattning

Turkesterone innehåller ecdysteroiden turkesterone som är en hormonell steroid som finns hos bland annat vissa växter och djur. I de studier som gjorts av turkesterone uppvisas inga steroida biverkningar som exempelvis anabola steroider kan ge, men har liknande effekter på kroppen. Turkesterone används ofta för att få större muskeluppbyggnad, bättre muskelreparation, minskad fettprocent och snabbare återhämtning. 

 

Turkesterone är ett kosttillskott som inte ska användas som ett alternativ till en allsidig och balanserad kost. Den rekommenderade dosen som finns på förpackningen ska inte överskridas. Är du gravid, ammande, sjuk eller behandlas med läkemedel ska du alltid rådfråga din läkare innan du använder produkter.

Vad är ett kosttillskott? 

Vi avslutar den här artikeln om kosttillkott med turkesterone genom att mer allmänt berätta vad kosttillskott är. Är du intresserad av kosttillskott är det bra att känna till vad kosttillskott är och varför och när du ska använda det. 

 

Vitaminer, mineraler, växtextrakt, proteiner och aminosyror i koncentrerad form kallas för kosttillskott. Kosttillskott finns i form av exempelvis tabletter, kapslar och pulver och ska komplettera din vanliga kost. En mångsidig och balanserad kost tillsammans med träning och sömn ska alltid vara grunden för en hälsosam livsstil. Ibland kan dock ett kosttillskott behövas för att komplettera din kost. 

 

Det är inte alltid så lätt att välja rätt kosttillskott. Det finns nämligen många olika kosttillskott att välja mellan. En del kosttillskott förbättrar din allmänna hälsa, andra kan hjälpa till vid en viktminskning och så finns det kosttillskott som kan hjälpa dig att bygga muskler och ge en ökad uthållighet. I den här artikeln har du kunnat läsa om kosttillskott med turkesterone som kan ge en större muskeluppbyggnad, bättre muskelreparation, minskad fettprocent och snabbare återhämtning. För många som går på gym är målet just en större muskelmassa. För att lyckas krävs ett stort engagemang och många upplever att olika kosttillskott tillsammans med en balanserad kost kan öka och förbättra prestationsförmågan. Vilket kosttillskott du ska välja beror alltså på vad du vill uppnå. 

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se