Öka kroppens förbränning med synefrin
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Öka kroppens förbränning med synefrin

Kosttillskott med synefrin används för sina prestationshöjande effekter vid träning och för att hjälpa kroppen att bränna kalorier. Synefrin kan nämligen öka kroppens fettförbränning. Ämnet kan också verka uppiggande och höja ditt fokus, samt ha en aptithämmande effekt. Synefrin används därför ofta i samband med dieter för att gynna en effektiv viktnedgång. Här ska vi reda ut alla dina frågetecken om synefrin och förklara vad det är, vilka egenskaper det har och hur det fungerar?

Öka kroppens förbränning med synefrin

Produkter i inlägget

Star Nutrition Synephrine, 90 caps
Star Nutrition Synephrine är ett rent och högkvalitativt synefrintillskott. Star Nutriti...
99 kr
Sportlab Synephrine Boost, 100 tabs
13
Synephrine Boost från Sportlab i produktkategorin fettförbrännare. Med rent oc...
129 kr (149 kr)
Köp!
Info
Swedish Supplements Synephrine, 90 caps
Synephrine är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller 40 mg rent ...
99 kr
Köp!
Info

Vad är synefrin?


Synefin, eller synephrine som det heter på engelska, finns naturligt i vissa citrusfrukter, till exempel i pomerans. Frukten pomerans liknar en apelsin men har en mer bitter och kryddig smak. Innan frukten mognar utvinner man synefrin från skalet. Du kan alltså få i dig mindre mängder av ämnet via bland annat juicer och marmelader med skalbitar. Detta är dock väldigt små mängder.

Synefrin kan du också hitta i olika kosttillskott. Tillskotten används ofta under deff-perioder, alltså när en person vill gå ner i vikt och bränna fett samtidigt som hen behåller sin muskelmassa. Tillskott med synefrin kan också användas i samband med dieter i syfte att gå ner i vikt. I kosttillskott kan du ibland se att det står citrus aurantium. Det är det latinska namnet för pomerans. Synefrin kan också framställas syntetiskt. Ett kosttillskott med synefrin innehåller ofta 40 mg av ämnet.

Den kemiska strukturen för synefrin påminner om strukturen hos efedrin. Det är ett ämne som förr användes i olika bantningspiller. Efedrin är dock i dag läkemedelsklassat och får inte användas i kosttillskott.

Hur fungerar synefrin?

Ämnen som påverkar kroppens centrala nervsystem brukar kallas för stimulantia. Synefrin har en svagt stimulerande effekt på det centrala nervsystemet, närmare bestämt på det sympatiska nervsystemet. Vid fasta, rörelse och stress aktiveras det sympatiska nervsystemet, och du känner dig mer pigg, alert och fokuserad. Kroppen får helt enkelt mer energi. Du får också en dämpad hungerkänsla och just därför används kosttillskott med synefrin ofta för att påskynda viktnedgången vid dieter. Synefrin kan alltså öka kroppens förbränning och energiförbrukning. Detta brukar kallas för den termiska effekten.

Effekterna av synefrin liknas ibland vid effekterna av adrenalin. Adrenalin är ett hormon som kroppen producerar och aktiverar när du känner dig stressad och vid hård träning. Ibland kallas adrenalin för ett stresshormon. Tänk dig när hela din kropp pumpar av adrenalin. Rent fysiskt känner du att ditt hjärta slår snabbare. Blodflödet ökar till hjärnan och musklerna. En annan sak som händer är att kroppen bryter ner glykogen till glukos som musklerna kan använda som bränsle. Allt detta leder till att din prestationsförmåga höjs, och att du känner dig piggare och mer alert. Din kroppstemperatur höjs också vilket i sin tur leder till en högre energiförbrukning och en minskad aptit. Synefrin sägs fungera ungefär som adrenalin i kroppen. När kroppstemperaturen ökar får du en bättre fettförbränning. Du känner mindre hungerkänslor vilket gör dieten mer uthärdlig, och du blir piggare och orkar träna mer. Fler studier behöver dock göras som visar mer precist hur ämnet påverkar kroppen.

Kan synefrin användas för en mer effektiv träning?

Det finns studier som visar att synefrin ger prestationshöjande effekter vid styrketräning. Vid en mindre studie delades tolv testpersoner in i tre grupper. Den första gruppen fick synefrin före träning, den andra gruppen fick både synefrin och koffein före träningstillfället, och den tredje gruppen fick placebo. Både grupp ett och grupp två fick bättre resultat och orkade både en högre belastning och en högre hastighet vid träningen jämfört med grupp tre. Vid testet mättes styrka, hastighet, mjölksyra och upplevd ansträngningsnivå. Vid denna studie rapporterades inga biverkningar i samband med intag av synefrin.

Kan synefrin användas för att snabbt gå ner i vikt?

Många kämpar med att gå ner några kilo, och egentligen är det väldigt enkelt. Du behöver bara träna hårt och äta rätt, och göra av med fler kalorier än du stoppar i dig. Vi vet dock alla att det inte är så lätt som det låter. Men det finns hjälp att få på vägen. Du ska självklart inte slarva med din träning och din kost. Det är alltid grunden för ett hälsosamt liv. Ett kosttillskott som hjälper kroppen till en ökad fettförbränning och ämnesomsättning kan dock hjälpa dig att gå ner i vikt.
 
Kosttillskott med synefrin är just ett sådant tillskott som kan användas för en mer effektiv fettförbränning och viktnedgång. Kosttillskottet kan öka din basalmetabolism. Det är ett mått på den energi kroppen behöver varje dag för att fungera som den ska. Det är alltså den mängd energi som du behöver för att hålla igång kroppen i viloläge. Cellerna behöver energi för att upprätthålla ämnesomsättningen. Du behöver också energi för att hålla en normal kroppstemperatur, för att hjärtat ska orka att slå och för att lungorna ska orka andas. Även mage och tarm och många andra organ i kroppen behöver energi varje dag för att fungera optimalt. Din fysiska aktivitet avgör sedan hur mycket mer energi i form av mat du behöver utöver att hålla kroppen igång i ett viloläge. Håller du en hög fysisk aktivitetsnivå måste du äta mer för att täcka basalmetabolismen och hålla vikten på en stabil nivå. Vill du gå ner i vikt behöver du ändå tillräckligt med energi för att täcka basalmetabolismen.

Synefrin kan alltså öka din energiförbrukning och skapa en snabbare fettförbränning. Olika människor påverkas dock olika mycket av kosttillskottet. Det bästa är helt enkelt att prova dig fram och hitta ett kosttillskott som du mår bra av och som hjälper dig att nå dina mål. Tänk dock på att alla kosttillskott ska ses som en hjälp på vägen. Det är inget substitut mot en varierad kost och en bra och allsidig träning.

Kan synefrin användas ihop med koffein?

Tidigare jämförde vi synefrin med adrenalin. Det går också att jämföra ämnet med koffein. Av både synefrin och koffein kan kroppen få en kick och bli pigg. Du kan också märka att du blir mer uthållig och presterar bättre. Synefrin har inte samma påtagliga och snabba effekt som koffein eller annan liknande stimulantia. Många upplever istället en mjukare och mer långvarig effekt. Många väljer att kombinera synefrin med koffein för att få en så bra synergi-effekt som möjligt. Koffein kan nämligen förstärka effekten av synefrin. Det kan dock vara smart att dra ner lite på kaffedrickandet när du börjar att använda synefrin för att se hur din kropp reagerar på ämnet. Det finns inga kosttillskott som innehåller båda dessa ämnen tillsammans.

Hur ska synefrin doseras?

Det spelar ingen roll vilket eller vilka kosttillskott du använder. Det är alltid viktigt att du följer den rekommenderade dosen på förpackningen. Kosttillskott med synefrin som du hittar här hos oss på Tillskottsbolaget innehåller 40 mg av ämnet per dos. Rekommendationen är att ta en kapsel per dag. Läs noga under varje produkt så ser du de rekommendationer som gäller för just det kosttillskottet.

Vilka biverkningar ger synefrin?

Tillskott med synefrin anses vara säkra och har inte alls samma bieffekter som andra stimulerande ämnen kan ha. Vilken effekt tillskottet har skiljer sig dock väldigt mycket från person till person. En del upplever att de blir mycket piggare, medan andra inte alls märker samma snabba effekt. Vissa kan uppleva milda symtom som till exempel svag yrsel och huvudvärk. Biverkningar är dock sällsynta om du följer den rekommenderade dosen.

Som vi redan har sett reagera kroppen ungefär på samma sätt av synefrin som av adrenalin. Kroppen går in i ett stressläge och gör sig beredd att agera. Kroppens ämnesomsättning och kroppstemperatur höjs vilket leder till att den gör av med mer energi än den annars hade gjort. Du känner dig mindre hungrig och får mer ork att träna. Denna stressnivå som kroppen kan få av synefrin upplever en del som negativ, medan andra inte alls blir påverkade på samma sätt.

Vår rekommendation är att du börjar med en lägre dos än den rekommenderade för att se hur ämnet påverkar dig och din kropp. Sedan kan du öka upp dosen till den rekommenderade. Du ska dock aldrig överdosera tillskottet. En för hög dos kan ha en negativ påverkan på kroppen. Du kan bland annat få hög puls, sömnsvårigheter och högt blodtryck. Har du högt blodtryck eller en tendens till oregelbunden hjärtrytm bör du vara lite extra försiktigt och gärna rådfråga din läkare innan du börjar använda ett kosttillskott med synefrin. Tillhör du en riskgrupp eller är under 18 år bör du också använda ett annat kosttillskott.

Bör du välja ett kosttillskott med synefrin?

Vill du gå ner i vikt eller deffa kan ett kosttillskott med synefrin förbättra din fettförbränning och ge dig en mer effektiv viktnedgång. Vilket resultat du får beror dock också på ditt träningsupplägg och din kost. Det finns inget kosttillskott som kan hjälpa dig hela vägen. Kosttillskott kan bara fungera som en hjälp på vägen för att nå det resultat som du önskar. Det handlar helt enkelt om att hitta en bra balans i livet. Kosttillskott ska därför aldrig ersätta en varierad kost, utan vara just ett komplement. Kosttillskott med synefrin är en svag stimulantia som påverkar det centrala nervsystemet. De positiva effekterna är att din ämnesomsättning kan öka och att dina hungerkänslor kan dämpas. Du kommer att känna dig mer energisk och pigg, vilket innebär att du kommer att kunna prestera bättre, både fysiskt och mentalt.

Biverkningarna är sällsynta om den rekommenderade doseringen följs. Är du osäker på om kosttillskott med synefrin passar dig kan det vara bra att rådfråga en läkare. Detta gäller till exempel dig som har högt blodtryck, hjärtproblem, psykiska besvär, förstorad prostata, migrän eller diabetes. Kosttillskottet rekommenderas inte heller till barn och kvinnor som är gravida eller ammar. Tillhör du en riskgrupp bör du alltså välja ett annat kosttillskott. Det finns många andra mer skonsamma tillskott att välja mellan på Tillskottbolaget.se.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se