Cream of Rice - Slipp gluten, fett & socker - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Cream of Rice

Cream of rice är en risgröt gjord på malt, okokt ris! Gröten består nästan enbart av rena kolhydrater i form av rismjöl, men är trots det helt glutenfri. Den lämpar sig perfekt som såväl frukost, mellanmål eller kvällsmål och går utmärkt att blanda med proteinpulver för att få ett komplett mål. Vill du inte göra en gröt av de kan du även blanda den med vatten eller mjölk och dricka som den är! Hos oss hittar du Cream of Rice från flera olika varumärken, som alla håller hög kvalitet. Köp din Cream of Rice hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition Cream Of Rice, 1 kg
24
Cream Of Rice är basen till en riktigt krämig, god och energirik risgröt! Den tar 2...
129 kr (169 kr)
Trained By JP Cream Of Rice, 2 kg
Cream of Rice från TrainedbyJP är ett kolhydratstillskott framtaget för att stö...
329 kr
2 x SOLID Nutrition Cream Of Rice, 1 kg
24
Cream Of Rice är basen till en riktigt krämig, god och energirik risgröt! Den tar 2...
258 kr (338 kr)
4 x SOLID Nutrition Cream Of Rice, 1 kg
24
Cream Of Rice är basen till en riktigt krämig, god och energirik risgröt! Den tar 2...
516 kr (676 kr)
SSN Cream Of Rice+, 900 g
11
CREAM OF RICE+ är ett lättlagat, glutenfritt ris-spannmål som ger din kropp sn...
159 kr (179 kr)
Swedish Supplements Cream Of Rice, 1000 g
Kolhydratspulver av rismjöl. Ett perfekt milt och glutenfritt kolhydratstillskott. Kan med f&...
199 kr
Fairing Creamy Rice, 1 kg
20
Creamy Rice från Fairing är lättlagad, glutenfri risgröt. Blanda med vatten oc...
151 kr (189 kr)
8 x SOLID Nutrition Cream Of Rice, 1 kg
24
Cream Of Rice är basen till en riktigt krämig, god och energirik risgröt! Den tar 2...
1032 kr (1352 kr)
Naughty Boy Cream of Rice, 2000 g
Denna cream of rice från Naughty Boy ger dig en välsmakande risgröt med krämig...
299 kr
CSN Cream Of Rice, 2500 g
Cream Of Rice från CSN är ett nyttigt, gott och lättsmält kolhydratstillskott ...
379 kr
Complete Strength Cream of Rice, 2 kg
33
Cream Of Rice är ett omåttligt populärt kolhydratstillskott som används av top...
199 kr (299 kr)

Vad är Cream of Rice?

Cream of Rice är ett varumärkesskyddat namn på en gröt gjord på ris, som varit välkänd i USA sedan 1893. Ett varumärke vid namn Nabisco tog då fram produkten Cream of rice. Denna produkt var i första hand riktad till nyfödda och barn då den var enkel att svälja och även väldigt enkel för magen att smälta. Sedan dess har mycket hänt och idag är det en omåttligt populär produkt för såväl barn som vuxna, fitness-atleter som seniorer.
Cream of rice består av ett grovt mjöl, gjort på malt, okokt ris. Det kan jämföras med havremjöl som till skillnad från risgröt består av malt havregryn, istället för malt ris. Det grova mjölet är ofta berikat med järnfosfat, niacin, vitamin B1 och vitamin B2. Dessutom är det ofta fritt från såväl gluten och fett som kolesterol och sodium! Detta skiljer dock från produkt till produkt, läs alltid innehållsförteckningen.
Vanligt är att äta det till frukost, mellanmål och/eller kvällsmål. Det är även ett populärt mål att äta innan träning, detta på grund av dess höga kolhydratshalt.

Hur gör man Cream of Rice?

Det finns flertalet användningsområden för Cream of rice, bland annat kan det användas i en dessert eller soppa. Men framförallt används det för att göra gröt! Okokt har det en konsistens som påminner av väldigt finkornig sand och konsistensen på gröten blir därför väldigt slät och fin! För att tillreda mjölet till gröt blandar du det enkelt med vatten och värmer. Tillagningstid och exakt tillvägagångssätt skiljer något mellan olika produkter och varumärken av, men principen är densamma. Det finns flertalet versioner på allt från 10 minuter till 0,5 - 1 minut!
En vanlig rekommendation är att blanda 50g Cream Of Rice med 150 ml vatten (eller mjölk) i en shaker, skaka och hälla i en mikrovågsskål. Värm sedan i mikrovågsugn i 30 sekunder och rör om. Upprepa detta tills du har den konsistens av risgröt du vill ha. Enkelt!
Har du bråttom kan du även blanda produkten direkt i en shaker med kall vätska, exempelvis mjölk eller vatten, och dricka! Ett smidigt sätt att få i sig högkvalitativa kolhydrater som är lätta för magen att smälta.

Är Cream of Rice bra?

En av de största fördelarna med risgröt är dess innehåll! De innehåller ofta upp emot 80% rena kolhydrater och enbart något enstaka gram sockerarter och fett, men är helt glutenfria. Detta gör att de lämpar sig väldigt bra för dig som vill undvika gluten, fett och/eller socker men ändå avnjuta en god, näringsrik gröt. Ytterligare en fördel är att de inte innehåller några animaliska ingredienser och därför lämpar sig väldigt bra för dig som är vegan eller bara vill undvika animaliska produkter.
Vad gäller smak finns det Cream of Rice i massvis av olika smaker, men trots det är de naturella oftast de absolut mest populära. Detta beror på att många väljer att blanda ner en skopa av sin favoritsmak på proteinpulver, just för att komplettera med protein och få en fullvärdig måltid. Av den anledningen upplever många det som smidigare att välja en naturell smak.

Varför äter kroppsbyggare Cream of Rice?

På senare år har risgröten fått ett rejält genombrott i hela världen, och inte minst Sverige. Extra välkänt har de blivit bland fitness-atleter och individer som har en aktiv livsstil. Anledningarna till detta är flera.
Först och främst är havregrynsgröt en oerhört populär frukost och mellanmål/kvällsmål hos personer som tränar mycket. Att äta havregrynsgröt dag ut och dag in går absolut, men när Cream of Rice kom in på den svenska marknaden blev det snabbt ett alternativ hos många! Till skillnad från gröt gjord på havregryn, är risgröten glutenfri och även helt slät i konsistensen. Något som många uppskattar!
Cream of rice är väldigt populärt att inta såväl innan som efter träning, men även som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Du kan med fördel även blanda ner valfritt proteinpulver i den färdiga risgröten och på så sätt få en gröt rik på både kolhydrater, protein och näring!
Har du en känslig mage är risgröt ett bra alternativ då det är väldigt skonsamt för magen.

Är risgröt bättre än havregrynsgröt?

Den absolut vanligaste gröten har alltid varit och kommer kanske alltid att vara, havregrynsgröten. Den är såväl enkel och nyttig som billig. Men risgröten då? Jo, den kommer inte långt därefter!
Jämför man dessa olika former av gröt är en av de största skillnaderna gluteninnehållet. Cream of Rice är nämligen helt glutenfritt! Den innehåller även mer såväl järn, vitamin B, koppar, selen och mangan, jämfört med havregryn. Den innehåller även betydligt mer såväl kolhydrater som protein, samt mindre fett. Av dessa anledningar lämpar sig risgröten många gånger bättre än havregrynsgröten, inte minst för fysiskt aktiva individer.
Ser vi till priset är rismjöl något dyrare än havregryn, men det är fortfarande en billig kolhydrat sett till innehållet!

Är Cream of Rice nyttigt?

Cream of Rice är ett såväl nyttigt som kalorisnålt mellanmål. Detta tack vare att rismjölet är berikat med massvis av vitaminer och mineraler, innehåller såväl kolhydrater av hög kvalitet som fullvärdigt protein. Det ger dig en långvarig energi och mättar länge, utan att innehålla massvis med kalorier.
Det består till närmare 100% kolhydrater, och innehåller alltså minimalt med fett. Det är dessutom glutenfritt, lätt för kroppen att ta upp och snällt mot magen. En perfekt kolhydratskälla med andra ord.

Varför Cream of Rice?

Anledningarna till att välja Cream of Rice framför till exempel havregryn, maltodextrin eller andra former av kolhydrater, är många. Först och främst består det av komplexa kolhydrater, det vill säga sådana som ger dig långvarig energi. Detta gör rismjöl till en perfekt kolhydratkälla för dig som vill kunna hålla igång länge och till exempel ska springa ett lopp, styrketräna under en längre tid eller liknande. Då kan detta hjälpa dig såväl orka längre och prestera bättre, men även återhämta dig snabbare. Så du orkar träna sådär länge imorgon igen!
Tack vare att det endast tar ett par minuter att tillaga en risgröt med denna mjöl kan du slänga ihop ett bra mål såväl på morgonen som innan träningen, även när du är lite stressad. Och har du inte ens två minuter innan du ska iväg? Ja då kan du bara slänga ner en skopa i en shaker tillsammans med kallt vatten eller mjölk, så kan du dricka de istället. Fungerar precis lika bra.

Är Cream of Rice glutenfritt?

Ja, Cream of Rice är helt fritt från gluten. Detta är en av många saker som gör just detta kolhydratstillskott unikt. Det gör det inte bara möjligt för dig med celiaki att få i dig komplexa kolhydrater på ett gott sätt, utan även dig som har en känslig mage eller problem med matsmältningen.
Anledningarna till att det är så pass snällt mot magen som det är är flera. Det är som sagt glutenfritt, lättsmält, har lågt kolesterol och även låg fetthalt.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se