DAA - Kp DAA Aminosyror online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

DAA

DAA är en förkortning av D-Aspartic Acid, D-asparaginsyra på svenska. DAA återfinns främst som enskilt tillskott men även som ingrediens i andra produkter vars huvudsyfte är att öka återhämtningen och möjliggöra maximal muskeltillväxt. Tillskott med DAA har blivit populärt i kroppsbyggarkretsar och används av många i uppbyggnadssyfte. Denna aminosyra kan nämligen spela en viktig roll vad gäller produktionen av de uppbyggande hormonen som bland annat bidrar till en förbättrad återhämtning och reparation av muskelmassa. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertaket olika kosttillskott med DAA!

Sortera efter
Sportlab D-Aspartic Acid, DAA, 100 caps
DAA, 100 kapslar, är ett kosttillskott från Sportlab. Med 500 mg DAA per kapsel och 3 00...
199 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition DAA Pro, 120 caps
23
DAA PRO från Scitec Nutrition innehåller populära D-Asparaginsyra (DAA) tillsammans...
199 kr (259 kr)
Kp!
Info
SOLID Nutrition DAA, 120 mega caps
40
D-Aspartic Acid är ett kosttillskott från SOLID Nutrition innehållandes 100 % ren D...
149 kr (249 kr)
4 x SOLID Nutrition DAA, 120 mega caps
40
D-Aspartic Acid är ett kosttillskott från SOLID Nutrition innehållandes 100 % ren D...
596 kr (996 kr)
2 x SOLID Nutrition DAA, 120 mega caps
20
D-Aspartic Acid är ett kosttillskott från SOLID Nutrition innehållandes 100 % ren D...
398 kr (498 kr)

Vad är DAA?

DAA är en förkortning av D-Aspartic Acid, D-asparaginsyra på svenska, och är en aminosyra som har en betydande roll för vår kropps produktion av hormoner. Likt de flesta aminosyror finns även denna i två former; L-asparaginsyra (dess fria form) och D-asparaginsyra. L-asparaginsyra används i syfte att bygga proteiner. D-asparaginsyran däremot är inte direkt känd för att delta i uppbyggnaden av proteiner, utan för att den tycks ha en muskeluppbyggande effekt och en inverkan på produktionen av det manliga könshormonet testosteron samt hormonerna GH och IGF-1. DAA används för att frisätta dessa hormoner i kroppen och kan ha en positiv effekt på kroppens förmåga till återhämtning och styrka.

Är DAA bra?

Precis som med alla kosttillskott lämpar sig även DAA bättre för en viss målgrupp. Är du en hårt tränande individ, som tränar med målet att öka din muskelmassa och / eller styrka, då kan detta vara ett tillskott för dig. Tack vare dess muskelbyggande effekt kan ett intag få positiv påverkan på dina träningsresultat vad gäller såväl volym som styrka & uthållighet.
DAA är även ett bra tillskott för dig som kämpar med låga testosteronnivåer, något som ofta ger sämre sexlust, nedstämdhet, minskad muskelmassa och ökad fettmängd. För att öka nivåerna av detta manliga könshormon är regelbunden träning, balanserad kost, minskad stress och god sömn väsentligt. Vanligt är dock att man, trots denna hälsosamma livsstil, har låga testosteronnivåer. Det är här D-asparaginsyran kommer in i bilden! Med ett dagligt intag av detta kan du, naturligt, hjälpa din kropp öka nivåerna av testosteron.

Hur fungerar DAA?

Samtliga aminosyror fyller alla en rad olika viktiga funktioner i kroppen, och DAA är inget undantag. Ibland brukar man säga att de är proteinernas byggstenar men som nämnt verkar DAA ha en större inverkan på produktionen av hormonerna GH och IGF-1 och spela en avgörande roll i produktionen av testosteron i såväl testiklar som binjurar.
GH står för growth hormone och är ett så kallat uppbyggande hormon, ett tillväxthormon. Detta är intressant för muskelbyggare då det bidrar till nybildning och delning av cellerna i kroppen. GH kan även spela en viktig roll i proteinsyntesen och bidra till en bättre återhämtning och reparation av musklerna. Det kan också vara så att de har något att göra med kroppens omvandling av kroppsfett till energi och då kan GH, förutom sin muskeluppbyggande effekt, också hjälpa kroppen med fettförbränningen samt prestationsförmågan.
GH verkar också ha en viktig betydelse för att öka produktionen av hormonet IGF-1, insulin-like growth factor 1. Och vad är då det? Jo, IGF-1 liknar insulin i sin struktur och är också ett uppbyggande hormon. Detta hormon kan öka produktionen av kollagen och stärka skelettet. Detta är mycket viktigt för skelettets tillväxt hos barn men det kan också vara positivt för benhälsan hos vuxna.
Inte nog med det, DAA har också en viktig del i produktionen av testosteron. D-asparaginsyran höjer det kroppsegna testosteronet, vilket möjliggör bättre fysiska och psykiska prestationer, något som gör aminosyran speciellt intressant i träningssammanhang.
Testosteron är ett viktigt könshormon i kroppen. Det förknippas ofta med sexuell lust men har också andra funktioner som till exempel att underhålla muskelmassan och styrkan i skelettet. Testosteron hjälper också till med fördelningen av kroppsfettet och håller orken och humöret uppe. Låga testosteronnivåer kan leda till sämre sexlust, nedstämdhet, minskad muskelmassa och ökad fettmängd.

DAA i kosttillskott?

DAA finns främst som enskilt tillskott men det kan också vara en ingrediens i andra, komplexa, produkter som verkar för att öka din återhämtning och muskeltillväxt. De som innehåller rent DAA har dock ofta en bättre effekt än de som är en del av ett komplett återhämtningsprodukt eller liknande.
Aminosyran finns som tabletter, kapslar och pulver, så välj det som passar dig bäst. Varianten i pulverform har en något syrlig smak men går utmärkt att blanda ner i exempelvis ditt aminosyratillskott, pre-workout eller liknande.
Ett tillskott av DAA kan alltså ha en positiv effekt på styrkan samt på testosteronnivåerna i din kropp och användas för att öka musklernas återhämtning och få en maximal muskeltillväxt. Är du gravid, ammande eller lider av en sjukdom bör du rådfråga din läkare innan du använder ett kosttillskott med DAA. Tänk också på att asparaginsyran i sin fria form, L-form, skiljer sig i sin funktion och ger därför inte samma resultat som DAA.

Är DAA säkert?

Likt majoriteten av kosttillskotten på dagens marknaden finns det inga studier som tyder på att detta skulle vara något annat än ett säkert tillskott. Viktigt är att välja en godkänd produkt samt följa den rekommenderade doseringen och övriga anvisningar på den specifika produkten.
Är du gravid, ammande, lider av en sjukdom och / eller äter någon medicin bör du rådfråga din läkare innan du använder ett kosttillskott med DAA.

Hur mycket DAA?

Likt majoriteten av produkterna inom hälsokost är det är svårt att ange en specifik dos för när DAA uppnår sin maximala effekt på hormonutsöndring, muskeltillväxt och benhälsa. Vanligt är tre gram om dagen, men det kan skilja från produkt till produkt. Läs på förpackningen och följ alltid den rekommenderade dosen. Majoriteten av produkterna på dagens marknad har en rekommenderad dosering på cirka 4000mg per dag.

Är DAA farligt?

Det finns inget som tyder på att DAA på något sätt inte skulle vara ett säkert kosttillskott, förutsatt att du följer den rekommenderade dosen givetvis. Det är en naturlig aminosyra som har en stor positiv inverkan på din hälsa och ditt välbefinnande. Trots att de är få, så  finns det några fall rapporterade med ett ökat besvär med akne, illamående, humörsvängningar, diarré och huvudvärk vid intagande.
För att mer exakt förstå hur denna aminosyra påverkar hormoner, muskeltillväxt, återhämtning och benhälsan krävs det att fler studier görs, men det vi vet idag är att många som använder kosttillskott med DAA märker skillnad på sina träningsresultat. Viktigt att veta är däremot att din egen testosteronproduktion kan minska om du tar tillskottet under en längre period. Vanligt är därför att använda DAA i cykler för att minimera risken för detta. Det är alltid viktigt att du följer den rekommenderade dosen på förpackningen, oavsett produkt.

När ska man ta DAA?

Tränar du med målet att öka i styrka och / eller muskelmassa? Kämpar du med låga testosteronnivåer? Långsamma resultat? Då kan en produkt med D-asparginsyra vara för dig. Det är även något för dig som behöver öka dina naturliga nivåer av testosteron.
Pratar vi tidpunkt kan denna aminosyra intas när som helst på dygnet. Då det är en aminosyra i sin fria form innehåller den inte några centralstimulerande, uppiggande ämnen som på något sätt kan rubba din sömn vid intag senare på dagen. Vissa produkter har en daglig rekommenderad dos beståendes av flertalet kapslar, du kan då själv välja att dela upp de över dagen eller inta alla samtidigt. Gör det som blir enklast för dig helt enkelt! Viktigt är endast att det intas dagligen. Gärna i cykler.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se