Kombucha - Kp kombucha online frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier
Kombucha
Kombucha är en dryck som under de senaste åren blivit en oerhört populär, och inte minst trendig, dryck bland alla hälsomedvetna! Det är en dryck som innehåller levande bakteriekultur (även känt som probiotika) med en väldigt speciell smak. Den innehåller flertalet hälsosamma syror, antioxidanter och vitaminer men även ett antal aminosyror som bidrar till muskeluppbyggnaden i vår kropp. Vill du hänga med på den senaste hälsotrenden bör du testa kombucha! Köp din kombucha hos oss på Tillskottsbolaget.
Pureness Kombucha, 370 ml
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
35 kr
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Hallon)
5
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
399 kr (420 kr)


Köp kombucha hos Tillskottsbolaget


Vad är kombucha?

Kombucha är en probiotisk, lätt kolsyrad/bubblig, dryck som funnits i över 2000 år men som först på senare tid blivit oerhört populär runt om i världen. Ursprungligen kommer kombuchan från Kina där den länge varit en välkänd tradition. Traditionen i Kina handlar inte bara om att dricka kombucha utan kanske allra mest om själva bryggningen av drycken. Idag har kombuchan fått en ordentlig skjuts och blivit omåttligt populär hos alla hälsofreaks och trendmedvetna.

 

Kombucha innehåller probiotika, det vill säga levande bakteriekultur. Grunden utgörs av bryggt te! Det tillsätts sedan socker för sötning och en kombuchakultur (även kallat SCOBY - Symbiotiv Culture Of Bacteria and Yeast). Kombuchakulturen är det som gör kombuchan så unik. Den består av olika sorters jäst och hälsosamma bakterier.

 

Kan man göra kombucha själv?

Kombucha må låta avancerat, komplicerat och alldeles omöjligt att göra själv. Men tro det eller ej; det går att göra själv! Det tar tid och kräver lite ansträngning, men det är fullt möjligt och faktiskt ganska roligt. Brygger man kombucha hemma själv tar det vanligt is mellan fem och femton dagar för kombuchan att bli ”klar”. När man brygger kombucha finns det flera olika stadier i processen. Desto längre man låter jäsningsprocessen pågå, desto mer sjunker sockerhalten i drycken och smaken blir syrligare och syrligare. Detta innebär alltså att om man låter kombuchan jäsa för kort tid blir den på tok för söt och låter man det gå för lång tid omvandlas allt socker man tillsatte i teet och man får en vinäger istället. Om det tar 5 eller 15 dagar beror på flertalet faktorer men bland annat rumstemperaturen. Lättast är att man smakar av och avbryter jäsningen när man tycker man uppnått den perfekta balansen mellan sötma och syrlighet. Fördelen med att brygga kombucha själv är att man kan välja smaksättningen helt själv utefter vad man gillar. En populär smaksättare är ingefära och citron. Vill du testa en Kombucha med smak av ingefära och citron men inte vill brygga den själv kan du prova Kombucha från Pureness ned smak av just ingefära och citron! Du hittar Pureness Kombucha HÄR.

 

För dig som inte har tålamod, tid eller energi nog att brygga din egna kombucha hittar du flertalet olika kombucha drycker i olika smaker hos oss på Tillskottsbolaget!

 

När kan man dricka kombucha?

Kombucha kan drickas av vem som helst, när som helst! Men smaken är ganska speciell och oftast inte super populär hos de yngre. Men för den hälsomedvetna familjen och de nyfikna barnen kan kombucha absolut vara ett bra alternativ till exempelvis läsk eller saft. Ett av de populäraste användningsområdena för kombucha är att ersätta alkoholhaltiga drycker med ett glas fräsch kombucha! Tack vare att kombucha är något porlande och lite bubblig i känslan passar det utmärkt som ett alternativ till bubbel eller andra alkoholhaltiga drycker! Ett alternativ är också att addera den i en mixad drink för en god smak.

 

Men givetvis behöver man inte ha en speciell anledning för att brygga eller dricka kombucha, de går bra att bara avnjuta som den är, när än man är sugen på det!

Är kombucha bra?


Ja, kombucha är absolut en bra och hälsosam dryck! Vid bryggning av kombucha bildas flertalet hälsosamma syror, bakterier och vitaminer som på flera sätt har en positiv påverkan på vår kropp och hälsa. Bland annat bildas ättika, en hälsosam syra som har en antiinflammatorisk påverkan på tarmen! Det bildas även olika aminosyror som har en positiv påverkan på muskeluppbyggnad, och flertalet olika vitaminer och antioxidanter! Så förutom att kombucha är en god, spännande och unik dryck så är den även hälsosam.

 

På senare tid har flertalet studier gjorts på kombucha och flertaket positiva hälsoeffekter har kunnat fastställas. Bland annat skall kombucha kunna förbättra minnesfunktionen, ge oss mer energi och ett förbättrat immunförsvar.

Köp nu. Betala senare med Klarna.