Uppiggande Aminosyror - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Uppiggande Aminosyror

Vill du säkerställa att du får i dig alla essentiella aminosyror, men samtidigt få extra energi att orka hela träningspasset eller kanske dagen? Då är uppiggande aminosyror något för dig! Uppiggande aminosyror innehåller flertalet aminoyror men även olika uppiggande ämnen så som Koffein, grönt-te extrakt, grönt kaffe-extrakt och/eller mineraler. Vill du inte ta Pre Workout men ändå få energi till träningspasset, jobbdagen eller plugget? Då är uppiggande aminosyror ett perfekt alternativ! Samtidigt som du får energi stimulerar du även muskeltillväxten Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet uppiggande aminosyror!

Optimum Nutrition Amino Energy, 270 g
Optimum Nutrition Amino Energy är det kompletta intra-workout-tillskottet som innehåller...
329 kr
Redcon1 Breach +ENERGY, 30 serv.
Komplett aminosyra-tillskott från Redcon1 med extra tillsatt koffein & antioxidanter - pe...
359 kr
5% Nutrition All Day You May Caffeinated, 500 g
16
All Day You May med 125 mg tillsatt koffein per servering!
379 kr (449 kr)
Mutant BCAA 9.7 Energy, 30 serv.
BCAA-tillskott med tillsatt koffein för extra energi genom hela passet.
349 kr


Köp uppiggande aminosyror hos Tillskottsbolaget

Vad är aminosyror?

Aminosyror är kemiska föreningar som ingår i naturens alla proteiner. Totalt 20 olika aminosyror är involverade i syntetiseringen av protein, varav nio av dem är essentiella (åtta för vuxna) och därmed några vi måste tillgodogöra oss via kosten eller i form av kosttillskott. Dessa essentiella aminosyror (EAA) kan inte heller lagras i kroppen utan behöver tillföras kontinuerligt utifrån. Av dessa nio utgör sedan tre stycken det vi känner som BCAA (Branched Chained Amino Acids). Dessa är som namnet antyder de grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. 

Till skillnad från annat protein som till exempel vassle tas EAA och BCAA upp direkt i muskulaturen utan att först behöva metaboliseras i levern. Detta då aminosyrorna redan är spjälkade och därför kan absorberas direkt. Tack vare dess lättillgänglighet utgör EAA och BCAA effektiva energikällor vid träning och har även visat sig ha antikatabol (muskelbesparande) verkan och därmed bidra till att skapa optimala förhållanden för muskeltillväxt.

 

Vad innehåller uppiggande aminosyror?

Till skillnad från ”vanliga” aminosyror, BCAA, EAA eller andra aminosyrakomplex innehåller uppiggande aminosyror även ämnen för extra energi. Oftast är det olika mineraler, grönt te extrakt, grönt kaffe extrakt och/eller koffein. Vissa uppiggande aminosyror innehåller alla tre, vissa enbart en och då oftast koffein.

 

När kan jag dricka uppiggande aminosyror?

Aminosyror omsätts som sagt direkt i blodet och är alltså optimala att inta på tom mage och/eller i samband med träning. Utöver det kan aminosyror intas som ett komplement under dagen, mellan eller i samband med måltider. När det gäller uppiggande aminosyror innehåller de oftast det centralstimulerande ämnet koffein. Koffein piggar upp och beroende på hur känslig du är för ämnet bör det inte intas för nära inpå läggdags. Detta då det kan störa sömnen och göra det svårare för dig att somna. Därför rekommenderas det att dricka uppiggande aminosyror innan träningen eller utspritt över dagen!

 

Tänk även på att se över din koffeinkonsumtion som helhet om du väljer att byta ut dina aminosyror mot uppiggande aminosyror. Några koppar kaffe under dagen, en energidryck eller två, Pre-workout, uppiggande aminosyror etc, det är lätt att det blir för mycket koffein. Du kan läsa mer om koffein och dess bieffekter HÄR.

 

Vad är skillnaden mellan uppiggande EAA och uppiggande BCAA?

Felaktigt nämns ofta EAA och BCAA som vore de två vitt skilda saker. EAA innehåller samtliga nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan syntetisera själv medan BCAA består av av tre, nämligen leucin, isoleucin och valin. Båda varianter stimulerar muskeluppbyggnaden, om än inte i samma utsträckning. När det handlar om uppiggande aminosyror är det däremot betydligt vanligare att se uppiggande BCAA än EAA. Till exempel BCAA 9.7 Energy från Mutant som är ett BCAA tillskott med tillsatt koffein för att få extra energi att orka hela dagen eller träningspasset! Du hittar Mutant BCAA 9.7 Energy HÄR.

Om du vet med dig att du via kosten får i dig tillräckliga mängder EAA, alltså samtliga nio essentiella aminosyror, kan ett BCAA-tillskott vara tillräckligt för att maximalt stimulera muskelåterhämtningen och därmed snabbare förbereda kroppen på nästa träningspass. Även om detta tillskott innehåller både leucin och isoleucin, som ju spelar absolut störst roll i syntetiseringen av protein, behöver det inte nödvändigtvis betyda att du helt kan gå runt på bara BCAA. Du kommer fortfarande att ha samma behov av de resterande aminosyrorna.

 

Värt att notera är samtliga aminosyror i allra högsta grad samverkar. Detta betyder att bristen på en essentiell aminosyra kan leda till brist även på en icke-essentiell aminosyra.

Köp nu. Betala senare med Klarna.