Betakaroten - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Betakaroten

Betakaroten är ett pigment som fungerar som ett förstadium till A-vitamin i kroppen. De har en brunaktig ton till färgen som vid intag lagras i huden och ger dig en brun nyans i huden. Betakaroten i samband med exponering i solen har visat sig kunna påskynda din solbränna, men även ge den ett jämnare och mer hållbart resultat. Faktum är att studier till och med visat på att nyansen du får av betakaroten upplevs mer attraktiv än den du får från enbart solen. Betakaroten kan dessutom minska risken för solinducerade hudskador. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika kosttillskott med betakaroten!

Swedish Supplements Beta Caroten, 60 caps
30
Beta caroten är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller 50 mg nat...
119 kr (169 kr)
Scitec Nutrition Beta Carotene, 90 caps
Kosttillskott med betakaroten från Scitec Nutrition! Betakaroten är ett förstadium ...
119 kr
Kp!
Info


Köp betakaroten hos Tillskottsbolaget

Vad är betakaroten?

Betakaroten är en form av karotenoid, det vill säga ett pigmentämne som står för den orangea, gula, röda och gröna färgen i frukt och grönt. Det finns över 600 stycken olika karotenoider, men endast omkring 50 av dessa fungerar som ett förstadie till vitamin A, betakaroten är ett av de. Vid intag av betakaroten och behov av vitamin A omvandlas betakaroten till A-vitamin i kroppen. Finns det inget behov av vitaminen i kroppen omvandlas karotenoiden inte. På så sätt finns det inget risk för att du får i dig mer A-vitamin än rekommenderat vid intag av betakaroten. Betakaroten fungerar som en antioxidant men har fler positiva effekter än så!

 

Var finns betakaroten?

Betakaroten finns inte bara i kosttillskott utan även naturligt i bland annat frukt och grönt. Morot är en strålande exempel på en rotfrukt innehållandes höga halter betakaroten. Morötter innehåller hela 8 mg betakaroten per 100g. Även pumpa och röd palmolja har höga halter betakaroten. Jämför vi till exempel halten betakaroten i morötter med halten i kosttillskott innehållandes enbart betakaroten är skillnaden stor. Vanligt i betakarotentillskott är ett innehåll på upp till 50 mg per kapsel, hela 42 mg mer än i morötter. För att få den effekt du önskar av betakaroten bör du ta tillskott av betakaroten!

 

Vilka är fördelarna med betakaroten?

Betakaroten fungerar som tidigare nämnt som en antioxidant, men kan även minska risken för solinducerade skador på huden, ha positiva effekter på ditt hår samt hud och ge dig en snabbare samt djupare och mer hållbar bränna vid exponering i solen. De främsta anledningen att man tar ett tillskott av betakaroten är för att få en snabbare, djupare och jämnare solbränna. Att vara solkysst är något som dels är väldigt attraktivt enligt många, men som också gör att vi ser aningen mer hälsosamma ut.

Viktigt att tänka på med betakaroten:

När du använder betakaroten är det viktigt att komma ihåg att användande av betakaroten inte ger ett fullt skydd mot solen, ute skall du vistas i solen på ett säkert sätt bör du som alltid använda solskyddsfaktor. Betakaroten kan dock ge dig en ökad tolerans mot solens strålar, samt ge dig en djupare solbränna, men inte skydda dig från exempelvis hudcancer med mera.

 

Bäst effekt har betakaroten visat sig ha om du börjar använda tillskottet ett bra tag inna du planerar att vistas i solen regelbundet, till exempel om du skall utomlands eller ha semester. Rekommenderat är att minst 3 veckor innan solning börja inta betakaroten. Har du möjlighet att inta det hela 3 månader innan är det ännu bättre! Desto längre tid du tar betakaroten innan du ska vistas i solen; desto snabbare kommer du se effekt när du solar. Detta för att få bäst effekt och en så intensiv och hållbar bränna som möjligt.

Köp nu. Betala senare med Klarna.