Cream of Rice - Livsmedel
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter i kassan
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter i kassan! Poäng på alla köp!

Cream of Rice
Cream of rice är en risgröt gjord på malt, okokt ris! Cream of rice består nästan enbart av rena kolhydrater i form av rismjöl, men är trots det helt glutenfri. Risgröt lämpar sig perfekt som såväl frukost, mellanmål eller kvällsmål och går utmärkt att blanda med ditt favorit proteinpulver för att få ett komplett mål. Vill du inte göra en gröt av de kan du även blanda den med vatten eller mjölk och dricka som den är! Hos oss hittar du Cream of Rice från flera olika varumärken, som alla håller hög kvalitet.


Köp Cream of Rice hos Tillskottsbolaget
Historian bakom Cream of rice
Cream of rice är ett varumärkesskyddat namn på en gröt gjord på ris som varit välkänd i USA sedan 1893. Ett varumärke vid namn Nabisco tog då fram produkten Cream of rice. Denna produkt var i första hand riktad till nyfödda och barn då den var enkel att svälja och även väldigt enkel för magen att smälta. Sedan dess har mycket hänt och idag är Cream of rice en omåttligt populär produkt för såväl barn som vuxna, fitness-atleter som vanliga människor.

Vad är Cream of rice?
Men vad är Cream of rice då? Jo, Cream of rice är som sagt ett varumärkesskyddats namn på en risgröt gjord på rismjöl. Cream of rice består av ett grovt mjöl, gjort på malt, okokt ris. Det kan jämföras med havremjöl som till skillnad från Cream of rice består av malt havregryn istället för malt ris. Du hittar havremjöl HÄR. Cream of rice är ofta berikat med järnfosfat, niacin, vitamin B1 och vitamin B2. Dessutom är det ofta fritt från såväl gluten och fett som kolesterol och sodium! Detta skiljer dock från produkt till produkt, läs alltid innehållsförteckningen.

Hur använder man Cream of rice?

Det finns flertalet användningsområden för Cream of rice, bland annat kan det användas i en Cream of rice dessert eller Cream of rice soppa. Men framförallt används det för att göra gröt! Okokt har det en konsistens av väldigt finkornig sand och konsistensen på gröten blir därför väldigt slät och fin! För att tillreda Cream of rice till gröt blandar du den enkelt med vatten och värmer. Tillagningstid och exakt tillvägagångssätt skiljer något mellan olika produkter och varumärken av Cream of rice, men principen är densamma. Det finns flertalet versioner på allt från 10 minuter till 0,5 - 1 minut!

Har du bråttom kan du även blanda Cream of rice direkt i en shaker med kall vätska, exempelvis mjölk eller vatten, och dricka!

 

Cream of rice vid en aktiv livsstil
På senare år har Cream of rice fått ett rejält genombrott i inte minst Sverige de senaste åren. Extra välkänt har de blivit bland fitness-atleter och personer med en aktiv livsstil. Anledningen till detta är flera. Först och främst är havregrynsgröt en oerhört populär frukost och mellanmål/kvällsmål hos personer som tränar mycket. Att äta havregrynsgröt dag ut och dag in går, men när Cream of rice kom in på den svenska marknaden blev det snabbt ett alternativ hos många! Till skillnad från gröt gjord på havregryn, är risgröten glutenfri och även helt slät i konsistensen. Cream of rice är väldigt populärt att inta såväl innan som efter träning, men även som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Du kan med fördel även blanda ner valfritt proteinpulver i den färdiga risgröten och på så sätt få en gröt rik på både kolhydrater, protein och näring!

 

Vad finns det för fördelar med Cream of rice?
En av de största fördelarna med Cream of rice är dess innehåll! De innehåller ofta upp emot 80% rena kolhydrater och enbart något enstaka gram sockerarter och fett, men är helt glutenfri. Detta gör att den lämpar sig väldigt bra för dig som vill undvika gluten, fett och/eller socker men ändå avnjuta en god, näringsrik gröt.

 

Ytterligare en fördel med Cream of rice risgröt är att de inte innehåller några animaliska ingredienser och därför lämpar sig väldigt bra för dig som är vegan eller bara vill undvika animaliska produkter.

Läs mer

Kategorier

SOLID Nutrition Cream Of Rice, 1 kg
Cream Of Rice är som namnet antyder basen till en härligt krämig risgröt, som ...
149 kr
Complete Strength Cream of Rice, 2 kg
Cream of Rice i flera goda smaker från Complete Strength.
En burk innehåller hela 80 se...
279 kr
Fairing Creamy Rice, 1 kg
Creamy Rice är en lättlagad, glutenfri & välsmakande risgröt!
159 kr

Köp nu. Betala senare med Klarna.