Kalcium + Magnesium - Kp mineraler frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Kalcium + Magnesium

Kalcium och Magnesium är två mineraler som finns att köpa separat men som är väldigt vanliga att hitta tillsammans, i så kallade Kalcium och Magnesium komplex. Dessa två mineraler är så kallade motsatsmineraler och fungerar med andra ord som varandras motsatser. Kalcium behövs för musklernas kontraktion medan magnesium behövs för avslappningen. Detta gör att balansen mellan mineralerna i kroppen är väldigt viktig, och att kombinera de i samma kapsel är att föredra. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika kosttillskott med kalcium och magnesium!

Swedish Supplements Calcium + Magnesium, 120 caps
Calcium Magnesium är ett kosttillskott från Swedish Supplements som kombinerar både...
119 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition Magnesium + Kalcium, 60 caps
Magnesium + Kalcium är ett kosttillskott från Elit Nutrition. Både magnesium och ka...
149 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Calcium-Magnesium, 90 tabs
Ett högdoserat kosttillskott med de två viktiga mineralerna kalcium och magnesium som bl...
119 kr
Kp!
Info


Köp Kalcium + Magnesium hos Tillskottsbolaget

Vad är Kalcium?

Kalcium är en mineral och den viktigaste byggstenen i vårt skelett. 99% av vårt kalcium i kroppen återfinns i vårt skelett, men även i våra tänder. Detta gör kalium till en oerhört viktig mineral för både uppbyggnad och reparering av såväl vårt skelett som våra tänder. Den sista procenten av vårt kalcium hittar vi i våra vävnader och förutom att hjälpa till vid uppbyggnad och reparering av skelett med mera har kalcium även en viktig roll i produktionen av hormoner, nervimpulser och blodets koaguleringsförmåga.

 

En brist på kalcium uppstår ofta vid en brist på magnesium, detta då magnesium krävs för att kroppen skall kunna ta upp kalcium. Symptom på en kalciumbrist är bland annat domningar, sömnbesvär och högt blodtryck. Att gå med en brist på kalcium under en längre tid kan vara rent av skadligt för kroppen och risken är att man utvecklar benskörhet, osteoporos. En sjukdom som är vanlig bland äldre och som gör de lättare att få frakturer med mera.

 

Vad är Magnesium?

Magnesium är likt kalcium en mineral, en av de absolut viktigaste vi har faktiskt! Anledningen till att magnesium är en så viktig mineral är på grund av att den är delaktig i så många olika processer i vår kropp. Först och främst bidrar magnesium till att våra muskler och nerver kan slappna av. Det är bland annat flertalet kosttillskott för en förbättrad sömn innehåller magnesium! Utöver de är magnesium med och aktiverar mer än 300 reaktioner och över 70% av alla våra enzymer i vår kropp. Både matsmältningen, energiproduktionen och metabolismen är beroende av magnesium och en brist på mineralen kan ge dig symptom så som kramp i musklerna, domningar i hund, migrän och ledvärk. Ett ökat sötsug och förstoppning är även de symptom som kan tyda på en brist på magnesium. Du kan läsa mer om magnesium HÄR.

 

Som tidigare nämnt är magnesium och kalcium motsatsmineraler, och två mineraler som av den anledningen kompletterar varann perfekt. Men, detta medför även att en brist på magnesium ofta leder till en brist på även kalcium. Detta beror helt enkelt på att kroppen behöver magnesium för att kunna ta upp kalciumet..

 

Fördelar med kalcium och magnesium i samma kosttillskott:

Anledningarna till att kosttillskott innehållandes såväl kalcium och magnesium är så vanligt är flera. Kalcium och magnesium är varandras motsatser och fungerar alltså på två helt olika sett, och det är precis därför de kompletterar varandra så bra. Medan magnesium bidrar till musklernas förmåga att slappna av bidrar kalcium till musklernas förmåga att dra ihop sig. Med andra ord hjälper kalciumet dina muskler att till exempel kunna laga mat, skriva och träna, medan magnesium hjälper dig och dina muskler att slappna av. Tillsammans får dessa mineraler din kropp, dina muskel- och nervfunktioner, att fungera optimalt.

Genom att inta ett tillskott innehållandes både kalcium och magnesium får du den optimala mängd kalcium i förhållande till magnesium, och vice versa. Faktum är att kroppen även behöver magnesium för att kunna ta upp kalciumet, ännu en anledning att inta de i samma tillskott. Skulle du ha brist på den ena eller den andra mineralen kan du givetvis komplettera med ett enskilt kosttillskott av antingen Kalcium eller Magnesium!

Köp nu. Betala senare med Klarna.