Mangan - Kp mineraler frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Mangan

Mangan är en mineral och ett näringsämne som behövs för att kroppen skall fungera som den ska. Såväl vårt dricksvatten som diverse livsmedel innehåller Mangan, men trots det är det inte alla av oss som får i oss den mängden som rekommenderas. Mangan som antioxidant bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, omsätta protein, kolhydrater, fett och glukos, underlättar benbildningen samt produktionen av könshormoner, urin och bröstmjölk. Behöver du ett tillskott av Mangan hittar du här flertalet högkvalitativa och prisvärda kosttillskott innehållandes Mangan!

Holistic Mangan, 90 caps
Mangan finns bland annat i hallon, ananas, vitlök, druvor, rödbetor, gröna bön...
129 kr
Kp!
Info


Köp kosttillskott med mangan hos Tillskottsbolaget

Vad är Mangan?

Mangan är en mineral, ett essentiellt spårämne, näringsämne och metall som behövs för att kroppen skall fungera normal, dock endast i små mängder. Mangans främsta uppgift är dess roll som antioxidant men behövs även bland annat vid omsättning av protein och kolhydrater i kroppen, för att skydda våra celler mot oxidativ stress och för att vår förbränning ska fungera optimalt. Utöver detta är mangan ett viktigt näringsämne för flera livsviktiga enzymer som är verksamma i bland annat benbildningen, men även omsättningen av fett och glukos, med mera. Produktionen av könshormoner, bröstmjölk och urin är även de beroende av mineralen. Biotin, vitamin B1, B2 och C är även de beroende av att mangan aktiverar vissa enzymer som är nödvändiga i processen.

 

Var finns Mangan?

Mangan finns inte bara i kosttillskott utan även i livsmedel så som ris, bladgrönsaker, havregryn och diverse nötter. Även vårt dricksvatten innehåller en liten mängd Mangan, dock inte mer än 0,5 milligram per liter vatten. I det kommunala dricksvattnet i Sverige är gränsvärdet så lågt som  0,05 milligram per liter. I och med att Mangan finns naturligt i såväl livsmedel som dricksvatten kommer de flesta av oss upp i en tillräcklig dos genom att äta och dricka normalt. För de som inte gör de eller av annan anledning behöver ett tillskott av Mangan finns det flertalet kosttillskott innehållandes Mangan.

 

Brist på Mangan

Brist på Mangan är ytterst ovanligt men kan givetvis uppstå då Mangan är en essentiell metall som måste tillföras via kosten eller tillskott. En brist på mineralen har visat sig kunna orsaka en tillväxthämning för unga människor, hudutslag, kolesterol sänkning och demineralisering i benen.

 

Finns det några kända biverkningar av Mangan?

Så länge du inte överdoserar mangan finns det inga kända biverkningar du behöver oroa dig över. Skulle du få i dig mer än rekommenderat kan det påverka ditt nervsystem och vara rent av giftigt. Majoriteten av kosttillskotten på marknaden innehåller 5 mg Mangan per dos. Över 10mg per dag under en längre tid rekommenderas inte. Mangan finns även i vanligt dricksvatten och även flera råvaror vi äter. Men att kombinera en varierad, vanlig kost med ett kosttillskott av Mangan är inga problem. Dock bör du alltid rådfråga din läkare innan du utsätter dig för en högre dos av denna mineral direkt.

Köp nu. Betala senare med Klarna.