Vegansk omega-3 - Kp fettsyror frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Vegansk Omega-3

Omega-3 är ett populärt kosttillskott som har en rad hälsofördelar. Dock består de traditionella Omega-3 kosttillskotten av fiskolja. Fiskolja är animaliskt och Omega-3 kan därav inte intas av de som äter en vegansk kost. Då finns det växtbaserad Omega-3 gjord på mikroalger! Ett vegansk Omega-3 tillskott är precis som det animaliska rikt på de essentiella fettsyrorna EPH och EDH samt har en dokumenterad positiv effekt på hjärtat, blodtrycket och lederna. Du hittar flertalet olika veganska Omega-3 tillskott hos oss på Tillskottsbolaget!

Trained By JP Oh-Mega V, 180 softgels
Trained by JP OH-MEGA V är en vegansk källa till Omega-fettsyrorna 3, 6 och  9 av h...
299 kr
Kp!
Info
Holistic Omega-3 Algolja, 60 caps
Holistic Omega-3 Algolja är en vegansk källa till omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Oljan...
279 kr
Kp!
Info
Holistic Linfrolja, 180 caps
Holistic Linfröolja i kapslar är tillverkad av svenska KRAV-odlade linfrön. Linfr&#...
209 kr
Kp!
Info


Köp vegansk Omega-3 hos Tillskottsbolaget

Vad är Vegansk Omega-3?

Vegansk Omega-3 är precis som Omega-3 en grupp med flertalet fleromättade fettsyror. Kroppen kan inte tillverka dessa fleromättade fettsyror själv, men de är livsviktiga för oss människor och vi måste därför få i oss de via kosten och/eller tillskott.

 

Omega-3 finns naturligt i flertalet livsmedel men framförallt fet fisk, så som lax, makrill, sill och sardiner. Men det finns även i till exempel valnötter, rapsolja och mikroalger som vegansk Omega-3 oftast är gjord på.

 

Vad är Omega-3 bra för?

Omega-3 har flera såväl hälsomässiga som träningsrelaterade fördelar för oss. Bland annat behövs de för att vår kropp skall kunna bygga och reparera celler. De behövs för att njurarna ska fungera normalt, för vårt immunförsvar och reglering av blodtrycket. De minskar även blodet levringsförmåga och därmed även risken för att få en blodpropp. Utöver dessa hälsofördelar visar studier även på att fleromättade fetter kan bidra till en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Även vad gäller fostertillväxt, mental- och tidig utveckling har studier visat på att Omega-3 är viktigt. Omega-3 beskrivs till och med som avgörande för barns tillväxt.

 

Vad gäller de träningsrelaterade fördelarna är Omega-3 bland annat fördelaktigt vad gäller styrketräning och muskeluppbyggnad. Detta beror på att fleromättade fetter bygger upp samt reparerar celler. Därför är de även fördelaktiga, och rent av nödvändiga, för vår återhämtning. Under en diet, en viktnedgång eller under andra tillfällen där du ligger på ett kaloriunderskott kan det ibland vara svårt att täcka sitt dagliga behov av Omega-3. Speciellt för veganer, vegetarianer och fiskallergiker som ofta äter till exempel rapsolja och nötter för att få i sig Omega-3. Detta då dessa livsmedel är ganska kaloririka. Då är kosttillskott ett superbra alternativ.

 

Vilket är det rekommenderade dagsbehovet av Omega-3?

Enligt Livsmedelsverket är det rekommenderade dagsbehovet ca. 2,5-3g Omega-3 per dag. Detta är för en normalvuxen man eller kvinna. Men eftersom alla inte har samma kroppsbyggnad och energibehov är det svårt att ge en exakt rekommendation i gram. Istället kan man också tänka att ca. 5-10 procent av energin du får i dig via maten bör komma från fleromättade fetter.

 

När det kommer till kosttillskott finns det flera olika veganska Omega-3 att välja på. De som oftast skiljer de åt är dosen av Omega-3 per kapsel. Vi rekommenderar att justera dosen efter din kost. Det vill säga att du förslagsvis tar en större dos de dagar du äter livsmedel rika på Omega-3 och en mindre dos de dagar du kanske inte äter t.ex fet fisk, valnötter eller rapsolja. Nedan hittar du flera högdoserade, högkvalitativa och veganska Omega-3 tillskott.

 

Vem bör ta vegansk Omega-3?

För att få i sig tillräckligt med Omega-3 via kosten bör man äta fet fisk (till exempel lax, makrill, sill och/eller sardiner) minst tre gånger i veckan. Personer som inte äter fisk, så som veganer, vegetarianer eller fiskallergiker måste se till att få i sig Omega-3 trots att de inte äter fisk. Detta kan till exempel vara från rapsolja eller valnötter, men även kosttillskott. Fettsyror i form av ett veganskt Omega-3 kosttillskott kan vara fördelaktigt för de som inte äter fisk och då inte heller kan ta ett ”vanligt” Omega-3 tillskott. Har du till exempel torr hud, skrovlig hud, sår i hårbotten eller dåliga naglar kan du ha brist på Omega-3.

Köp nu. Betala senare med Klarna.