Koffein - Kp koffein kosttillskott online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Koffein

Koffein är ett ämne, ett stimulantia, som har flertalet positiva effekter. Bland annat kan det öka vår vakenhet, uppmärksamhet och fokus. Det kan också hjälpa oss prestera bättre, förbättra koordinationen och öka fettförbränningen. Hos oss hittar du flertalet kvalitativa effektiva kosttillskott innehållandes rent koffein.
SOLID Nutrition Caffeine, 90 caps
SOLID Nutrition Caffeine innehåller hela 200mg koffein per kapsel. Kapslarna är dessutom...
69 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Caffeine, 200 mg, 90 caps
Koffeinkapslar med 200 mg koffein per kapsel. För dig som behöver extra energi!
59 kr
Kp!
Info
Bodylab Caffeine, 200 tabs
Det är ingen slump att koffein är bland de mest använda stimulansmedlen i värl...
99 kr
Kp!
Info
Fairing Koffein, 100 caps
Koffein från Fairing Sports Nutrition är ett koffeintillskott som ger dig hela 200mg kof...
125 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Caffeine, 90 caps
10
SOLID Nutrition Caffeine innehåller hela 200mg koffein per kapsel. Kapslarna är dessutom...
124 kr (138 kr)
Swedish Supplements Caffeine, 90 caps
Koffeinkapslar med hela 200 mg koffein per kapsel.
89 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Caffeine, 90 caps
20
SOLID Nutrition Caffeine innehåller hela 200mg koffein per kapsel. Kapslarna är dessutom...
221 kr (276 kr)
8 x SOLID Nutrition Caffeine, 90 caps
30
SOLID Nutrition Caffeine innehåller hela 200mg koffein per kapsel. Kapslarna är dessutom...
386 kr (552 kr)

Köp koffeintillskott hos Tillskottsbolaget

Vad är koffein?

Koffein är ett ämne och ett stimulantia. I sin rena form är det ett vitt smaklöst pulver men det är sällan vi påträffar det i den formen. Koffein är ett av världens absolut populäraste naturliga medel som påverkar vårt centrala nervsystem. Det upptäcktes redan i början av 1800-talet och kan nu hittas i allt från kaffe och te till energidryck och PWO (pre-workout). Utöver det finns det även i koffeinkosttillskott, främst i kapselform. Förutom i kaffe och te, som är de vanligaste källorna till koffein idag, hittar vi ämnet naturligt i kakao, guarana och i upp till hela 60 andra olika växter. 

Vad ger koffein för effekt?

Som är känt för de allra flesta kan koffein hjälpa till att motverka trötthet och öka din vakenhet. Detta stämmer bra och är även den primära anledningen till att de flesta intar koffein idag. Koffeinet har nämligen em stimulerande effekt på det centrala nervsystemet. Koffein hämmar då funktion av en annan signalsubstans vid namn adenosin. Det är denna substans som får oss bli trötta. Det är alltså detta som bidrar till vår ökade vakenhet vid ett intag av koffein. Men koffein har betydligt fler positiva effekter än att hålla oss vakna och pigga. Det kan till exempel öka ditt fokus och till och med bidra till en förbättrad kroppskoordination.

Frisättningen av hormonerna dopamin och adrenalin kan också öka vid ett intag av koffein. Hormonet adrenalin har flertalet prestationshöjande effekter medan dopamin bidrar till en ökad känsla av välmående. Båda dessa hormoner är alltså värdefulla för vår prestation, inte minst på gymmet.

Ytterligare en effekt av koffein är att det kan ha en positiv påverkan på fettförbränningen. Alltså kan koffein vara av betydelse för den som vill gå ner i vikt och/eller minska i fettprocent. Nu kan man ju fråga sig hur detta är möjligt. Jo, koffeinet har en temperaturhöjande effekt i vår kropp. Att höja kroppstemperaturen är en mycket energikrävande process för kroppen som ökar förbränningen av fett. Dessutom kan adrenalinet som frisätts vid ett intag av koffein också bidra till en ökad fettförbränning. Detta beror på att vår kropp behöver mer energi när den är i sitt så kallade beredskapsläge. Du kan läsa mer om fettförbränning HÄR. 

Med andra ord har koffein en positiv påverkan på såväl den mentala kapaciteten som den fysiska. 

Koffein vid träning

Att det är en fördel att vara pigg och alert vid träning är kanske en självklarhet. Men som tidigare nämnt kan koffein inte bara göra oss mer vakna utan även öka frisättningen av hormoner dopamin och adrenalin. Adrenalinet är kanske det mest intressanta när vi ser till koffeinets påverkan vid träning. Adrenalinet har flera prestationshöjande effekter, men bland annat hjälper de till att öka blodflödet till våra muskler, öka vårt blodtryck och vidga våra luftrör. Ett ökat blodflöde bidrar till bättre pump under passet, något som ofta uppskattas inom fitness och kroppsbyggaridrotten. 

Ska man använda koffein med syfett att få ett bättre träningspass och vill komma åt dessa prestationshöjande effekter bör man inta koffeinet en stund innan sitt träningspass. 20-30 minuter rekommenderas för att koffeinet ska börja verka lagom till du börjar träna.

Att tänka på

Energidrycker har i Sverige en åldersgräns på 15 år, just på grund av koffeininnehållet. De flesta energidrycker innehåller upp emot 200mg koffein. Du kan läsa mer om energidryck HÄR. Likaså övriga prestationshöjare så som PWO kan många gånger innehålla 200mg koffein, om inte mer. Du kan läsa mer om PWO HÄR. Så att inta koffein i större mängder, i någon som helst form, bör undvikas.

 Koffein har även en halveringstid på cirka 4-5 timmar. Detta betyder att 4-5 timmar efter du intagit koffein fortfarande har kvar hälften av koffeinet i kroppen. Hur känslig man är för koffein och hur lång tid det tar för koffein att försvinna ur ens egna kropp är oerhört individuellt. Men vet du med dig att du är känslig bör du inte inta koffein senare på eftermiddagen eller kvällen då det kan störa din sömn. 

Att ständigt dricka kaffe, ta koffeintillskott eller dricka energidryck kan verka lockande, men är inget din kropp kommer tycka om. När vi intar koffein går vår kropp in i ett läge där den är bereddför flykt eller kamp, på grund av att det är ett stimulerande ämne. Att ständigt befinns sig i detta läget mår vi absolut inte bra av och är allt annat än hälsosamt. Så tänk på att inte överkonsumera koffein, även fast det kan vara frestande.

Köp nu. Betala senare med Klarna.