ggprotein - Kp proteinpulver av gg online - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Äggprotein

Äggprotein är ett jättebra alternativ för dig som är laktosintolerant eller av andra anledningar vill undvika laktos, men även för dig som bara vill ha ett högkvalitativt proteinpulver med naturliga råvaror och en väldigt låg fetthalt. Äggprotein är ett oerhört mångsidigt protein som med fördel kan intas när som helst under dagen. Hos oss hittar du olika typer av äggprotein som alla håller hög kvalitet.
Scitec Nutrition Egg Pro, 935 g
Egg Pro från Scitec Nutrition innehåller ett högkvalitativt animaliskt protein fr&#...
349 kr
Fairing ggvita, 500 g
Äggvita från Fairing innehåller äggvita i form av pulver. Med 0 g fett, 0 g ko...
249 kr
Heltrligt ggvitepulver, 400 g
Ett unikt proteinpulver från HeltÄrligt som är helt baserad på svensk ägg...
119 kr
Heltrligt Helggspulver, 750 g
En unik gainer/återhämtningsdryck från HeltÄrligt som är helt baserad p&#...
179 kr


Köp äggprotein hos TillskottsbolagetVad är äggprotein?

Kort och gott är äggprotein ett proteinpulver med relativt snabbt upptag som utvinns ur ägg och/eller äggvita. För att få ut bästa möjliga resultat av din träning behöver du både näringsämnen och protein. Ett otillräckligt energiintag kan medföra att muskelmassan bryts ner, istället för att byggas upp. Ägget innehåller högkvalitativt protein samt har ett högt innehåll av BCAA och övriga essentiella aminosyror. Bäst resultat uppnås med ett jämt intag av protein över dagen, inte enbart efter träning. Äggproteinets innehåll är oerhört lågt på såväl fett som kalorier, något som ofta uppskattas bland personer på går på en viss diet eller som bara vill undvika de extra kalorierna i ett proteinpulver till exempel.

Hur framställs äggprotein? Och hur använder man det?

Det finns flertalet olika typer av äggprotein men de allra flesta är enbart framställda från ägg, antingen hela ägg eller enbart äggvitan. Jämför man konsistensen på det färdiga äggproteinet med exempelvis ett vassleprotein är äggproteinet mycket mer krämigt och inte lika ”löst” som ett vassleprotein. Du kan läsa mer om vassleprotein HÄR. Detta uppskattas av många och kan också ge även en längre mättnadskänsla.

Du kan använda äggprotein nästan hur du vill men till exempel i en shake efter träningspasset för att snabbt få i dig protein och maximera muskeltillväxten. Du kan också använda det som ett snabbt, enkelt och förbaskat smidigt mellanmål! Ytterligare ett sätt att använda äggprotein på är i bakning och/eller matlagning. Ett bra sätt att göra bakverken nyttigare och matlagningen mer proteinrik!

Skillnaden på äggvitepulver och heläggspulver

Som tidigare nämnt är äggprotein oerhört både fettsnålt och kalorisnålt. Detta då ett ”vanligt” äggprotein utvinns från enbart äggvita. Äggvitan är nämligen snål på just fett och kalorier. Ser vi till äggulan har den något mer fett och kalorier. Det är inte mycket, men man kan säga att det är i äggulan i ägget som kalorierna sitter. Så skillnaden på äggvitepulver och heläggspulver är just det. Ett äggvitepulver utvinns enbart från äggvitan, medan i ett heläggspulver finns det äggula och ibland även snabba kolhydrater tillsatt. Detta gör proteinpulvret mer kaloririkt, bättre för återhämtningen och mer mättande. Viktigt att komma ihåg är att båda fortfarande är laktosfria och oerhört proteinrika.
 

Vad finns det för fördelar med äggprotein?

Fördelarna med ett äggprotein är flera och många av de har vi redan nämnt. Den främsta och kanske mest välkända fördelen med ett äggprotein är att det ör naturligt fritt från mjölk och laktos, många gånger också gluten. Detta gör det till ett proteinpulver som passar de absolut flesta. Det passar dig som är laktosintolerant, är känslig mot mjölkprotein, är vegetarian eller av annan anledning vill undvika ett proteinpulver utvunnet av vassle (mjölk). Men även dig som helt enkelt bara vill ha ett högkvalitativt protein!

Äggprotein har även flera fördelar för dig som vill få ut så mycket som möjligt av träningen, öka i muskelmassa och höja sitt proteinintag på ett naturligt och smidigt sätt. Studier har visat att ett tillägg av äggprotein i kosten hos en aktiv person kan ha positiv effekt på testosteronet och hemoglobin värdena. Studien visade även att ett tillskott av äggprotein hjälper till att minska risken för överträning och nedbrytning av musklerna.

Köp nu. Betala senare med Klarna.