Biffprotein - Kp proteinpulver kosttilsskott - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Biffprotein

Biffprotein är fortfarande en tämligen ny produkt på marknaden. Detta animaliska protein tillverkas som namnet antyder av nötkött och innehåller, i likhet med en riktig biff, naturligt kreatin. Bland kroppsbyggare har denna proteinsort kommit att bli alltmer populär då kroppen kan ta upp detta mycket effektivt. Biffprotein är en särskilt bra proteinkälla tack vare dess höga biologiska värde och höga koncentration av såväl kreatin som BCAA (Branched-Chain Amino Acids). Dessa grenade aminosyror omfattas av leucin, isoleucin och valin, vilka tillsammans har en väldokumenterad positiv effekt på muskeluppbyggnad. De kan även motverka muskelnedbrytning samt öka inlagringen av glykogen i musklerna.
BiotechUSA Beef Protein, 500 g
Högkvalitativt och välsmakande biffprotein från BiotechUSA.
199 kr

Köp biffprotein hos Tillskottsbolaget

Biffprotein är inte lika vanligt förekommande på marknaden som mjölkbaserade proteinpulvet som till exempel vassle (Whey) och kasein. Det kan dock vara ett mycket bra alternativ för den som av en eller annan anledning önskar undvika mjölkprodukter men som inte vill tumma på proteinhalten.

Vad är biffprotein?

Under träning bryts musklerna som bekant ned. Efter avslutat träningspass är det därför av yttersta vikt att man tillsätter näring i syfte att säkerställa återhämtning och uppbyggnad av desamma. Denna näring bör i huvudsak komma i form av protein och det är också just direkt efter träning som proteininlagringen i muskulaturen sker som allra mest effektivt. Rätt sorts proteintillskott kan göra enorm skillnad när det kommer till de resultat du senare ser av de vikter du har lyft. Biffprotein hör till de sorter som är mycket lättabsorberade, vilket betyder att kroppen snabbt tar upp den näring som proteinet ifråga ger.

Ett högkvalitativt biffproteinpulver har en aminosyreprofil som motsvarar kroppens behov av essentiella aminosyror. Att en aminosyra kallas “essentiell” betyder att människokroppen inte själv kan syntetisera denna utan att den måste tillföras via kosten. Biffprotein förser dig med i princip samtliga essentiella aminosyror på ett väldigt lättupptagligt sätt. Värt att nämna är dock att även om biffprotein har en hög koncentration av BCAA är den i regel något lägre än i fallet med vassleprotein. I syfte att maximalt stimulera muskelproteinsyntesen kan därför det senare vara ett ännu mer intressant alternativ. Läs mer om vassleprotein här.

Till biffproteinets allra största fördelar hör dess höga kreatinkoncentration. Kött är naturligt rikt på kreatin och med tanke på att proteinet ifråga kommer från nötkreatur kommer detta helt enkelt på köpet. Kreatin är ett ämne som i kroppen hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. I tillskottsform säljs det ofta under namnet kreatin monohydrat och detta är antagligen det mest studerade tillskottet, alla kategorier, främst vad gäller dess positiva inverkan på prestationsförmåga och muskeltillväxt. Läs mer om kreatin här.

Biffprotein har också ett naturligt lågt innehåll av fett och kolhydrater vilket gör det till ett bra val av proteinpulver under diet, oavsett om man ägnar sig åt styrketräning eller ej. Det är lätt att komma upp i stora mängder protein samtidigt som kolhydratsintaget hålls till ett minimum och detta kan på fler sätt än ett kan främja viktnedgång. Inte minst bidrar ett förhöjt proteinintag till förbättrad och förlängd mättnadskänsla.
För att undvika förlust av muskelmassa vid kaloriunderskott, till exempel under hård deff, är det viktigt att man fokuserar lite extra på just proteinet och gärna i samband med styrketräning i någon form.

 

Är biffprotein ett bra alternativ för mjölkallergiker och laktoskänsliga?

I likhet med till exempel hampaprotein är biffprotein fritt från laktos och mjölkproteiner, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som lider av laktosintolerans eller mjölkallergi. I synnerhet laktosintolerans är vanligt och många upplever att de får problem med magen vid intag av vassleprotein - problem som inte uppstår i fallet med biffprotein. Snarare upplever man att matsmältningen blir bättre överlag. Biffprotein innehåller heller inget gluten så glutenintoleranta kan också med fördel ansluta sig.
Du bör dock vara uppmärksam när du väljer ditt biffprotein med tanke på att vissa tillverkare har valt att blanda ut det med vassle. Håll utkik efter en näringsförteckning som utlovar hundraprocentigt biffprotein!


Biffprotein – oskäligt dyrt?

Med tanke på att nötkött hittills har varit en tämligen dyr råvara att använda sig av i jämförelse med ägg, vassle eller soja har biffproteinet låtit vänta på sig. Nu finns det dock på marknaden en rad olika biffprotein till skäliga priser tack vare att priset på nötkött har sjunkit och fler och fler tillverkare valt att inkludera detta tillskott i sina sortiment.

Köp nu. Betala senare med Klarna.