Foam rollers & Trigger rollers - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Foam rollers & Trigger rollers

Fram rollers och Trigger rollers är välkända och väldigt effektiva träningsredskap som också kan ha en rad positiva effekter. Vid regelbunden användning av en fram roller eller trigger roller kan du inte bara öka din rörlighet och minska fin värk i leder och muskler, utan även påskynda din återhämtning och förebygga skador. Använd din foam roller för att massera dina muskler och din trigger roller för att komma åt triggerpunkter och muskelknutor. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika såväl fram rollers som trigger rollers, i olika modeller, från flera olika välkända varumärken!

OMPU TriggerRoller, black
38
TriggerRoller är ett träningsredskap från OMPU för uppvärmning/återh...
249 kr (399 kr)
Kp!
Info
Iron Gym Trigger Point Roller
Iron Gym Trigger Point Roller är ett effektivt verktyg för välgörande sjä...
439 kr
Kp!
Info
Iron Gym Massage Roller
Iron Gym Massage Roller är en klassisk foam roller med hög kvalitet. Påskyndar ...
299 kr
Kp!
Info
Virtufit Foam Roller 62 cm, black
Smidigt och enkelt redskap för självmassage och stimulans av dina muskler!
529 kr
Kp!
Info
Iron Gym Essential Trigger Point Roller
Med Iron Gym® Essential Trigger Point Roller kan du enkelt utföra regelbunden massage oc...
299 kr
Kp!
Info
Iron Gym Yoga Roller Travel
Med hjälp av denna foamroller kan du påskynda återhämtningen, förebygga s...
249 kr
Kp!
Info


Köp Foam rollers & Trigger rollers hos Tillskottsbolaget


Vad är skillnaden på en foam roller och en trigger roller?

En foam roller används främst för massage, stretch och uppmjukad av kroppen och då främst musklerna och lederna, men även bindväv och ligament. Du rullar kroppen mot fram rollern och aktiverar de/den muskelgrupperna/muskelgruppen. En fram roller är oftast slät till ytan och relativt snäll mot musklerna, trots att den går relativt djupt ner. Genom att regelbundet massera dina muskler med en fram roller kan du inte bara minska på muskelspänningar och muskelknutor utan även påskynda återhämtningen och förebygga skador!

 

En trigger roller är i grund och botten en foam roller, fast med mer struktur och ”mönster” på ytan. De kan upplevas styvare och inte lika behagliga, men desto bättre på att lätta på muskelknutor! Tack vare de upphöjda mönstret i en trigger roller kommer den åt triggerpunkter i musklerna och går till botten med smärtan. En trigger roller kan vid regelbunden användning minska muskel- och ledvärk, förebygga skador och öka rörligheten.

 

Vad finns det för fördelar med foam rollers och trigger rollers?

Det finns flertalet fördelar med regelbunden användning av en foam roller eller trigger roller. Nedan har vi listat några av de:
- Påskyndar återhämtning
- Ökar rörlighet
- Minskar muskel- och ledvärk
- Förebygger skador
- Mjukar upp och lossar triggerpunkter

 

Vilken foam roller eller trigger roller ska jag använda?

Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flera olika foam rollers och trigger rollers! Men hur vet man vilken man skall välja? Jo, först och främst bör du tänka efter vad syftet med rollern du skall införskaffa dig är.

 

Vill du stretcha och mjuka upp kroppen, musklerna, bindväven, ligamentet etc? Lindra muskelspänningar? Då är det med största säkerhet en foam roller, även kallat massage roller, du skall ha. De används förslagsvis innan eller efter träningspasset, men kan även användas till yoga, rehabilitering eller stretching. Nästa fråga du bör ställa dig är var på kroppen du främst kommer vilja använda din foam roller. Är det främst benen som behöver masseras och mjukas upp? Eller kanske är det ryggen som behöver få sig en omgång? Beroende på vart på kroppen du kommer vilja lägga ditt fokus, samt om du vill kunna ta med din foam roller när du reser etc, finns det olika storlekar på foam rollers! Det finns exempelvis Massage Roller från Iron Gym som är en fantastisk foam roller som kan användas på hela kroppen, denna hittar du hittar HÄR. Sedan har du Yoga Roller Travel från Iron Gym som är perfekt för dig som reser mycket! Den hittar du HÄR.

 

Om du däremot vill kunna mjuka upp riktigt stela muskelknutor och gå mer djupgående in i musklerna är det en trigger roller du ska ha! En triggar roller är egentligen en fram roller med struktur. En fram roller är nämligen oftast helt slät eller har endast lätt textur eller räffling, en trigger roller däremot har större räfflor eller annan textur. Anledningen till detta är att en trigger roller just skall kunna gå djupt ner i muskeln och utföra en så kallad triggerpunktsbehandling där du mjukar upp stela, hårda och ömma knutor i musklerna. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika trigger rollers, en av de populäraste är Essential Trigger Point Roller från Iron Gym. Den hittar du HÄR.

 

Triggerpunktsbollar

Ytterligare en produkt som är effektiv vid triggerpunktsbehandling är en triggerpunktsboll. Till skillnad från en trigger roller är en triggerpunktsboll formad som en boll, är betydligt mycket mindre och har oftast inte heller någon textur. De är väldigt smidiga att ta med sig och fungerar perfekt vid självmassage och uppmjukning av stela muskler, men även leder. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du fler olika triggerpunktsbollar! Till exempel Myofascia Ball från Gymstick som du hittar HÄR.

Köp nu. Betala senare med Klarna.