Grönt te för viktnedgång
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Grönt te för viktnedgång

Grönt te, närmare bestämt grönt teextrakt, är ett populärt tillskott vid diet. Detta tack vare att grönt te främjar energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning. Detta kan i sin tur underlätta en viktnedgång och minskad aptit. Grönt teextrakt i form av kosttillskott är även ett bra alternativ för dig som vill ta del av dess hälsofrämjande egenskaper utan att behöva dricka stora mängder grönt te. Bland annat innehåller grönt te massvis av antioxidanter som bland annat hjälper till att motverka oxidativ stress. Köp grönt te hos oss på Tillskottsbolaget!

Grönt te för viktnedgång

Produkter i inlägget

SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt från SOLID Nutri...
119 kr (149 kr)
Köp!
Info
8 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt, som kan ha en positi...
952 kr (1192 kr)
4 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt, som kan ha en positi...
476 kr (596 kr)
2 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt, som kan ha en positi...
238 kr (298 kr)

Vad är grönt te?

Grönt te kommer ursprungligen från Kina och har konsumerats där i över 4500 år. Det gröna teet skiljer sig från det svarta teet på så sätt att det inte oxideras så som det svarta gör, vilket resulterar i att många ämnen behålls i teet som oxideras bort i det svarta. Detta är varför grönt te påstås ha flera positiva hälsoeffekter som svart te inte har.

Te utvinns ur teplantans teblad, som innehåller många intressanta ämnen. Bland annat innehåller grönt te koffein som verkar uppiggande men som dessutom kan ha en positiv påverkan på fettförbränningen, koncentrationsförmågan och prestationsförmågan. Teanin är ett annat ämne, en aminosyra, som återfinns i teblad. Teanin verkar inte på samma sätt som koffein utan verkar mer lugnande än uppiggande och kan till exempel bidra till en minskad stress, förbättrad nattsömn och minskning av eventuella bieffekter från koffein. Med andra ord så kompletterar koffeinet och teaninet i grönt te varandra väldigt bra, speciellt på en lågkaloridiet.

Utöver koffein och tetanin innehåller grönt te flertalet andra ämnen, bland annat klorofyll och polyfenoler. Men även vitaminer och mineraler. Studier har visat att dessa ämnen ger effekt, men det finns idag för få studier gjorda på grönt te för att man med säkerhet ska kunna fastställa detta.

 

Hur mycket koffein är det i grönt te?

Grönt te innehåller koffein, men inte i närheten lika mycket som en kopp kaffe! Detta gör att även de som är känsliga mot koffein kan ta ett tillskott av grönt te extrakt.

I en liten kopp med grönt te finns det ungefär 50mg koffein. Mängden koffein i kosttillskott med grönt te extrakt kan skilja sig åt väldigt mycket, men i 500mg grönt teextrakt är det vanligt att 15-40mg av de är koffein. För att få perspektiv på det hela innehåller en kopp kaffe cirka 70mg koffein, en burk cola cirka 40mg koffein och en energidryck upp emot 200mg koffein. Grönt te extrakt innehåller med andra ord en väldigt låg mängd koffein och kan även intas av dig som är känslig mot koffein eller av annan anledning föredrar att vara utan det.

 

Hur mycket Teanin är det i grönt te?

Innan vi går in på hur mycket teanin det finns i grönt te ska vi redogöra kort för vad teanin egentligen är och vad det har för effekt. Teanin (L-teanin i sin rena form), är en aminosyra som vi hittar i tebuskens blad. Det är det främsta, mest förekommande aktiva ämnet i te och samverkar tillsammans med koffeinet, detta genom att minska koffeinets bieffekter och balansera ut ämnena. Detta är en stor del till varför grönt te extrakt har så positiva hälsofördelar som det har! Medan koffein piggar upp, lugnar teanin ner. En perfekt kombo med andra ord.

En kopp te på ca 2 dl innehåller cirka 25 - 60 mg teanin. Anledningen till att det kan skilja sig så mycket är på grund av att olika tesorter innehåller olika mycket teanin! Faktum är att grönt te är den tesort som innehåller absolut mest teanin.

 

Vad är skillnaden på grönt te och grönt teextrakt?

Det finns grönt te och så finns det grönt teextrakt, men vad är egentligen skillnaden? Jo såhär; grönt te har varit en del av den asiatiska kulturen i tusentals år och välkänt världen över nästan lika länge. Grönt te, även kallat Camellia sinensis, kommer från tebusken. Oavsett om du väljer att dricka grönt te eller inta ett grönt teextrakt i form av kosttillskott får du ta del av teets positiva hälsoeffekter. Men för att komme upp i en bra dos av grönt te, utan att ta ett kosttillskott i form av grönt te-extrakt behöver du dricka väldigt stora mängder grönt te, något som kan vara svårt. Genom att välja ett grönt teextrakt får du istället en mycket mer koncentrerad dos!

Så skillnaden på grönt te och grönt teextrakt är alltså koncentrationen av grönt te! Båda funkar, men grönt teextrakt är mer koncentrerat och därmed enklare att få i sig rekommenderad daglig dos av.

 

Är grönt teextrakt bra?

Att svara på om ett kosttillskott är bra eller inte, utan att veta vem personen i fråga är, är svårt. Men jämför man grönt teextrakt med grönt te du dricker finns det väldigt många fördelar med grönt teextrakt. Framförallt slipper du hälla i dig mängder med te för att kunna ta del av dess hälsofördelar.

Grönt teextrakt ät ett bra kosttillskott för dig som vill gå ned i vikt, men även dig som vill få i dig bra med antioxidanter och minska oxidativ stress. Grönt te främjar bland annat din energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning. Detta kan i sin tur minska aptit och sötsug, öka fettförbränning och underlätta viktnedgång. Men även du som inte har som mål att gå ned i vikt kan ha stor nytta av ett tillskott av grönt teextrakt. Grönt te innehåller nämligen massvis av antioxidanter som kan främja din hälsa på flera olika sätt! Bland annat hjälper de till att motverka oxidativ stress.

 

Vad är EGCG?

Epigallocatechin gallate (EGCG) är en antioxidantgrupp i grönt te. På grund av oxidationen som sker av svart te återfinns inte EGCG i en lika stor mängd i svart te som i grönt. Enligt studier är det EGCG som är det aktiva och kanske absolut viktigaste ämnet i grönt te. Med det i eftertanke kan du kika närmre på hur mycket EGCG det gröna teextraktet du planerar att köpa innehåller! För att få i dig den tillräckliga mängden av EGCG och på så sätt kunna ta del av dess hälsofrämjande egenskaper bör du ta ett tillskott av grönt teextrakt, alternativt dricka cirka 3 koppar grönt te per dag.

 

Är det farligt att dricka grönt te?

Generellt är det inte farligt att dricka grönt te, men du bör varav vaksam på mängden du dricker samt vilken tesort du väljer. Flera gröna teer innehåller höga nivåer av bekämpningsmedel, något som kan vara skadligt i höga mängder. Tas grönt te i alldeles för stora mängder och/eller alldeles för ofta kan det vara skadligt för oss. Men så länge du håller dig till rekommenderad daglig dosering av grönt teextrakt eller inte allt för många koppar grönt te om dagen är det inte farligt, tvärtom!

 

Grönt te vid detox?

Grönt te, oavsett om det är i form av en kopp eller i kosttillskott med grönt teextrakt, är väldigt populärt vid detox. Och vad är en detox då, kanske du undrar? Jo. Detox står för avgiftning och innebär att du på ett eller annat sätt rensar ut slaggprodukter ur kroppen, detta för ett förbättrat välmående. Oftast innebär det att du äter vissa livsmedel & utesluter andra. En detox varar under en begränsad period och är ingen livsstil man bör sträva efter att bibehålla, detta då det då kan få motsatta effekter och vara rent av skadligt för din hälsa!

Vid en detox är det vanligt att man som sagt justerar kosten, men även använder sig av ett eller flera kosttillskott. Det finns komplexa produkter innehållandes flera aktiva ämnen för att hjälpa kroppen rensa ut slaggprodukter, men det finns också enskilda ämnen som kan ha en positiv effekt vid just en detox. Grönt teextrakt är ett av dessa! Genom att komplettera en detox med ett tillskott av grönt te

 

Vilket grönt te är bäst för viktminskning?

Grönt te, antingen i form av kosttillskott eller i en kopp, är ett populärt tillskott vid en viktresa! Grönt te har visats ha en god påverkan på ökad fettförbränning, när det intas i rätt dos. Ett bra kosttillskott med grönt te-extrakt är SOLID Nutrition Green Tea som innehåller 400mg grönt teextrakt per kapsel, standardiserat till 50% EGCG. Det är ett högkoncentrerat tillskott av grönt te som kan ha en positiv påverkan på din fettförbränning, aptit och viktnedgång. Du hittar SOLID Nutrition Green Tea HÄR.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se