Eleiko - Kp trningsutrustning online frn Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Eleiko

ELEIKO har varit i styrkebranschen i över 60 år och sedan start tillverkat all utrustning du kan tänkas behöva för att lyfta vikter som ett proffs. De startade med en kille som ville tillverka en skivstång som höll även de allra tyngsta lyften, och idag hittar vi deras utrustning i allt från små träningsbutiker och gymkedjor till stora världsmästerskap och olympiska spel. Idag är ELEIKO världsledande inom utrustning för styrkelyft och har tagit fram ett otroligt stort sortiment produkter. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du några av dessa!


ELEIKOs historia
I 30 år, fram till år 1957, var Eleiko en tillverkare av små elektriska hushållsapparater så som våffeljärn och brödrostar. Men 1957 fick fabrikens övervakare Herr Hellström en ny idé. Han var en tyngdlyftare som så många andra var trötta på skivstänger som ständigt böjer sig och bryts på mitten. De beslutade sig då för att byta riktning och utforma en riktigt bra skivstång som håller måttet.

1963 gjorde Eleiko en storslagen entré på världsmarknaden när de gjorde de ingen tillverkare tidigare lyckats med; de tillverkade en skivstång som håller under en hel tävling utan att böjas, brytas eller skadas. Detta uppmärksammades bland tyngdlyftare och genast höjdes nivån för tyngdlyftningsutrustning.

Men Eleikos historia slutar inte där. De fortsätter att forma tyngdlyftarsporten när de tar fram de första gummivikterna och även inkluderade nållager i skivstängerna. De förbättrade såväl säkerheten på stången som dess prestanda. Det var någonstans här idrottare började uppskatta Eleikos produkter och begreppet ”Eleiko-känslan” trädde fram.

Vad är Eleiko-känslan?
Eleiko-känslan är något som ofta förknippas med våra stängt men för mig är det mer än bara det. Det är vad vi strävar efter med alla våra produkter och uppnås bäst genom att fokusera oss på användarupplevelsen i allt vi gör - Så beskriver Erik Blomberg, VD på Eleiko, den berömda Eleiko-känslan. Chefen för produktutveckling, Roy Simonson, beskriver den liknande men tillägger att mycket av vad de gör drivs av just själva känslan. Att identifiera just den där rätta känslan menar han betyder att utrustningen presterar och känns rätt.

Vilka certifieringar och utmärkelser har ELEIKO?
Eleiko är certifierad av de styrande organen inom tre styrkesporter. År 1969 certifierades de av IWF och har sedan dess utrustat över 100 tals världsmästerskap samt såväl kontinentala och regionala mästerskap och tävlingar. Det var här de fick ryktet att de utvecklar branschens bästa kvalitetsutrustning genom deras genomtänkta design, prestanda och såklart även funktionalitet.

År 2005 började de samarbeta med World Para Powerlifting. Detta gjorde de för att komma ännu ett steg närmre att bli det föredragna varumärket inom styrkelyftning för Paralympic sport. Ett aktivt val för att driva vidare deras passion att förbättra liv genom atletisk prestanda, även för funktionshindrade idrottare.

År 2009 levererade de för första gången utrustning till IPF världsmästerskapen och har sedan dess varit den enda VIP-leverantören till mästerskapen. Detta ger idrottarna i mästerskapen utrustning som är speciellt utformad för just styrkelyft.

 

Varför bör jag välja tillbehör från ELEIKO?

Som tidigare nämnt är ELEIKO världsledande på marknaden inom utrustning för styrkelyft. När du väljer produkter från ELEIKO, även om det så är ett mindre tillbehör så som ett par Wrist Wraps eller Kompressionsstrumpor, så kan du vara säker på att det är av högsta kvalitet. Eleikos produkter är robusta, slitstarka och optimala för skyrketräning.

 

Hur ser Tillskottsbolaget utbud från Eleiko ut?

Vi på Tillskottsbolaget erbjuder ett brett utbud av Eleikos mindre tillbehör, alltså allt från handledsstöd i olika storlekar, färger och modeller till bälten av olika slag. Till exempel erbjuder vi Eleikos populära WL Wrist wraps som skyddar dina handleder vid tunga lyft. De är gjorda av en slitstark gummikropp som är oerhört säker men samtidigt elastisk och enkel att justera. Du hittar Eleiko WL Wrist Wraps HÄR.

Ytterligare en av våra populäraste produkter från Eleiko är deras Weightlifting Knee Sleeves som är utformade för att stabilisera knäleden och värma lederna vid tunga lyft. De är certifierade av IPF för tävling och har ett grymt stöd för flertalet övningar! Du hittar Eleiko Weightlifting Knee Wraps HÄR.

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se