CLA - Kp Omega-3 & Fettsyror kosttillskott billigt online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

CLA

CLA, även kallat konjugerad linolsyra, är en grupp fettsyror med otroligt intressanta egenskaper. En välstuderad och effektiv fettförbrännare som även har bevisats motverka oxidativ stress och ha en positiv effekt på immunförsvaret. Denna fettsyra är essentiell och måste tillföras genom exempelvis mat eller tillskott.

Swedish Supplements CLA, 90 caps
CLA är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller CLA med en renhet ...
199 kr
Kp!
Info
2 x Swedish Supplements CLA, 90 caps
25
CLA är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller CLA med en renhet ...
299 kr (398 kr)
Star Nutrition Ultimate CLA, 90 caps
Storsäljande och välstuderad fettförbrännare från Star Nutrition.
169 kr
Redcon1 CLA, 90 caps
CLA-tillskott från Redcon1 med 1000mg konjugerad linolsyra (CLA) (80%) per servering! Fö...
199 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition CLA, 90 caps
Elit CLA från Elit Nutrition består av fettsyran konjugerad linolsyra. CLA från Eli...
199 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition CLA, 60 caps
CLA av högsta kvalitet från Scitec Nutrition! Ökar fettförbränningen samt...
189 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
10
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! Ökar fettförbränn...
268 kr (298 kr)
SOLID Nutrition CLA, 60 caps
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! Ökar fettförbränn...
149 kr
4 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! Ökar fettförbränn...
477 kr (596 kr)


Köp CLA hos Tillskottsbolaget

Vad är CLA?

CLA är en engelsk förkortning för konjugerad linolsyra och är en grupp essentiella fettsyror ur omega-6 familjen. Essentiella fettsyror kan kroppen inte tillverka själv utan de måste vi få i oss via kosten eller i form av kosttillskott. Det är en av många hälsosamma fettsyror och den har under lång tid uppmärksammats framförallt för sin positiva effekt på fettförbränningen och underlättnad vid viktnedgång. Den CLA-fettsyra som i studier haft störst påverkan på just fettförbränningen är t-10,c12-CLA. Denna återfinns endast i ytterst små mängder i några få livsmedel. Därav kan ett kosttillskott vara att rekommendera.

Vem bör ta CLA?

CLA finns som nämnt naturligt i en ytterst liten mängd i några få livsmedel. Dessa är framförallt kött och mejeriprodukter. På grund av detta kan vegetarianer och veganer vara i riskgrupp för att ha brist på CLA i kroppen. Så tillhör du denna grupp bör du överväga att ta tillskottet. Men även om du äter kött kan du ha avsaknad av tillräckliga mängder för att uppnå dess positiva effekter. Studier visar på att vi behöver få i oss betydligt mycket mer CLA än vi normalt får i oss via maten, trots att du regelbundet äter kött och mejeriprodukter. I studier där CLA bevisats ge effekt har mängden CLA varit drygt 3g per dag. Genom kosten får vi en vanlig dag inte ens i oss en tiondel av dessa 3 gram. Detta gör CLA i form av kosttillskott till ett ypperligt alternativ för att få i sig den mängden som har bevisats krävas för att uppnå dess positiva egenskaper.

Går du på en strikt diet och ligger på ett kaloriunderskott är det väldigt fördelaktigt att ta CLA som tillskott. Ibland kan det vara svårt att tillgodose kroppens behov utan att överskrida kalorierna för dagen. Du får i sig fettsyran i sin renaste form och du slipper få i dig andra kalorier som finns i till exempel de livsmedel som innehåller CLA.

Hur fungerar CLA?

Som nämnt påskyndar CLA fettförlust samt underlättar viktnedgång. Men hur fungerar det egentligen? Först och främst förhindrar CLA att kalorierna vi får i oss via maten lagras som fett i fettväven. Som tidigare nämnt är det främst är det fettsyran t-10,c12CLA som enligt studier visat ha störst påverkan på fettlagringen. Denna CLA-fettsyra har visats kunna bromsa produktionen av enzymet SCD som har en avgörande roll vid bildandet av fettsyror. Istället för att fettet lagras i fettvävnaden gör CLA det inlagrade fettet tillgängligt som energi för dina muskler. På detta sätt verkar den fettförbrännande och motverkar att du bryter ned muskler.


Ytterligare en positiv effekt CLA har är att det minskar aptiten. På så sätt är det lättare att hålla sig till sin diet utan att behöva gå hungrig. CLA ökar även förbränningen, det vill säga kaloriförbrukningen i kroppen. Detta gör det lättare att hålla sig till ett kaloriunderskott; något som krävs för att gå ner i vikt. På dessa tre olika sätt hjälper CLA dig bränna fett och gå ned i vikt men bibehålla muskelmassa.

Utöver detta har den antioxidanta egenskaper. Dessa bidrar till ett förstärkt immunförsvar, främjar din hälsa och motverkar oxidativ stress.

Köp nu. Betala senare med Klarna.