MCT - Kp MCT olja, Omega-3 & Fettsyror - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

MCT

MCT är en förkortning för engelska Medium Chain Triglycerides och en unik form av fett som bevisats kunna ge en rad positiva effekter på din hälsa. Bland annat ger den dig mycket energi, UTAN att energin lagras som fett i kroppen. Detta gör fettsyran unik! Det som ger den dessa unika egenskaper är dess korta kedjelängd i jämförelse med fettsyror så som exempelvis Omega-3 och 6. MCT är ett populärt kosttillskott bland personer som tränar och/eller går på diet.
Pureness MCT-olja, 500 ml
MCT står för medellånga fettsyror. MCT-Olja från Pureness tillverkas av kokoso...
159 kr
2 x Mutant Core Series MCT Oil, 946 ml
25
MCT Oil från Mutant innehåller 100% MCT-fett från fraktionerad kokosolja! En hö...
599 kr (798 kr)
Mutant Core Series MCT Oil, 946 ml
MCT Oil från Mutant innehåller 100% MCT-fett från fraktionerad kokosolja! En hö...
399 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements MCT Vital, 300 g
MCT Vital från Swedish Supplements är MCT fett I form av pulver. Detta MCT går utm&...
269 kr
Kp!
Info


Köp MCT-olja hos Tillskottsbolaget

Vad är MCT-olja?

MCT-olja är en typ av olja som består av MCT, Medium Chain Triglycerides, och är medellånga vegetabiliska fettsyror. Oljan framställs främst från kokosolja och palmolja. Som nämnt är MCT uppbyggt av medellånga kedjor (8-10 kolmolekyler) av fettsyror. Det är dessa medellånga kedjor som ger oljan dess unika egenskaper. Detta för att MCT kan absorberas direkt i magsäcken för att sedan åka till levern och omvandlas till energi. Detta på nolltid. Mer specifikt omvandlas fettsyrorna till ketoner som släpps ut och transporteras i blodet runt i hela kroppen och förser oss med energi, snabbt. Detta skiljer den åt från andra fettsyror som majoriteten inte tas upp så snabbt i kroppen och inte heller faktiskt stimulerar fettförbränningen, något som MCT-oljan gör!

Fördelar med MCT-fetter

Som tidigare nämnt finns det ett flertal fördelar och positiva effekter med MCT-fetter. Den främsta och kanske mest uppenbara fördelen är att kroppen tar upp det direkt och använder det som energi. MCT är därför oerhört fördelaktigt för dig som tränar och vill ha ett energitillskott. Det tas upp lika snabbt som kolhydrater, men innehåller DUBBELT så mycket energi per gram som kolhydrater gör. Detta gör att MCT-oljan med fördel kan intas såväl innan som efter träning. Även idrottare inom uthållighetsidrotter kan med fördel använda MCT då de med hjälp av MCT kan spara på glykogenet i musklerna och öka sin uthållighet!

Ytterligare en fördel är att fettsyrorna är vegetabiliska, det vill säga ej utvunna ur djur eller andra animaliska produkter. Alltså kan även du som är vegan eller vegetarian ta tillskottet. De kan även med fördel användas som en snabb energikälla för dig som går på exempelvis LCHF (Low Carb High Fat) eller KETO (ketogen kost)diet och ska undvika kolhydrater men behöver energi. MCT-olja kan även vara något för dig som vill förbränna fett. Bland annat kan den minska din aptit och så sätt hjälpa dig på vägen mot en viktnedgång och fettförbränning. Ketonerna som vi tidigare nämnde bildas i processen i levern skickar ut signaler till din kropp att använda sig av det lagrade fett du har som energikälla, istället för att bryta ned och använda din muskelmassa.
 

Hur används MCT-olja?

MCT-oljan har flertalet användningsområden och möjligheterna är fler än du tror! Men självklart kan den intas bara som den är, enligt den rekommenderade doseringen på produkten. Men till exempel kan du tillsätta MCT-oljan i ditt kaffe eller te, i ditt bakverk, pasta, sallad, drinkar eller smoothies. Dessutom klarar MCT-oljan värme väldigt bra och kan användas i matlagning som ett nyttigare alternativ till andra typer av matfett. Men vi rekommenderar alltid att du utgår från den rekommenderade doseringen på produkten, hur du än väljer att inta oljan. Detta för att uppnå bäst resultat!

Köp nu. Betala senare med Klarna.