Synefrin - Kp prestationshjare Synefrin - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Synefrin

Synefrin är ett ämne, ett stimulantia, som ofta nämns ofta i samband med viktnedgång och fettförbränning. Det är ett naturligt ämne som ofta används i just kosttillskott med fettförbrännande effekt. Utöver att det finns i fettförbrännande kosttillskott finns det även i sin rena form, i ett synefrin tillskott. Nedan hittar du flertalet synefrin tillskott som kan hjälpa dig öka din fettförbränning, höja ditt fokus och på flera andra sätt boosta din viktnedgång och träning.
Sportlab Synephrine Boost, 100 tabs
13
Synephrine Boost från Sportlab är en riktigt effektiv fettförbrännare som kan ...
129 kr (149 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements Synephrine, 90 caps
Synefrin ger en stimulerande effekt på det sympatiska nervsystemet, vilket gör att du or...
99 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Synephrine, 90 caps
Star Nutrition Synephrine är ett rent och högkvalitativt synefrintillskott. Synefrin ...
99 kr
Chained Nutrition Synephrine Hardcore, 120 caps
Rent och äkta synefrin, där innehåll och effekt har högsta prioritet.
99 kr


Köp synefrin hos Tillskottsbolaget

Vad är synefrin?

Synefrin är ett naturligt ämne som vi hittar i framförallt pomeransskal. Pomerans är en citrusfrukt som kan liknas med en apelsin fast med en bittrare smak. Synefrinet utvinns ur frukten när den är omogen och såsätt är ämnet helt naturligt. Det finns i till exempel citrusskal, dock en ytterst liten mängd. I kosttillskott kan synefrin ofta märkas ut som Cutrus aurantium. 

Hur fungerar synefrin?

Synefrin påverkar det centrala nervsystemet och är alltså ett stimulantia. Närmare bestämt har det en effekt på det sympatiska nervsystemet. När det sympatiska nervsystemet påverkas har vi mer energi, är piggare, mer alerta, mer fokuserade och har även en dämpad hunger. Det är bland annat detta som gör att synefrin som tillskott lämpar sig väldigt bra vid viktnedgång, fettförbränning och diet. Utöver detta finns det studier som visat att ett tillskott av synefrin ökar vår energiförbrukning, den termiska effekten som det heter.

Synefrinets egenskaper kan liknas vid ämnet adrenalin som naturligt finns i vår kropp. Adrenalin har flertalet prestationshöjande egenskaper, synefrin lika så. Adrenalin utsöndras bland annat när vi är stressade eller vid hård träning och gör oss pigga och alerna. Utöver det höjs vår kroppstemperatur och vår aptit minskas. Att vara pigg och ha extra energi hjälper oss prestera bättre på träningen, en ökad kroppstemperatur medför en högre energiförbrukning och en minskad aptit hjälper oss uthärda en diet. Men exakt hur synefrin fungerar i vår kropp kan vi inte anta med säkerhet, innan det finns fler studier. Men att det kan liknas vid adrenalin är tveklöst. 

Synefrin vid träning

Synefrin har bevisats ha prestationshöjande effekter vid styrketräning. Detta visar en studie där 12 unga och helt friska killar utförde styrketräning efter ett intag av synefrin. Killarna delades in i tre grupper där ena gruppen fick 100 mg synefrin före träning, andra fick 100 mg synerfin + 100 mg koffein före träning och den sista gruppen istället fick placebo. Alla fick testa samtliga preparat i tre dagar, med en veckas mellanrum mellan de olika preparaten. Testet gick till på så sätt att de gjorde 10 benböj 6 gånger, med 2 minuters vila mellan varven och med 80 % av deras maximala kapacitet. Sedan mätte man styrka, hastighet, mjölksyra och upplevd ansträngningsnivå. Det visade sig att när killarna fått synefrin eller synefrin plus koffein, orkade de med en högre belastning och höll även en högre hastighet jämfört med placebo.

Synefrin och/eller koffein

Som tidigare nämnt kan synefrinets egenskaper liknas vid adrenalin, likaså kan koffeinets. Skillnaden mellan dessa två är att synefrin inte har en lika direktstimulerande effekt som koffeinet har. Såväl koffein som synefrin bidrar till en ökad vakenhet, dock upplevs synefrin ofta som ”lättare” än koffein och bidrar till en vakenhet som till skillnad från koffein varar över en längre tid. Många väljer att kombinera synefrin med koffein för att få en extra effekt, dock finns det inga ”färdiga” kosttillskott som innehåller båda dessa ämnen.

Biverkningar

Synefrin anses vara ett väldigt säkert och behagligt ämne som till exempel inte har lika kraftig och direkt stimulerande effekt som koffein eller liknande stimulantia. Men likt de flesta andra stimulantia upplever alla ämnet olika. Vissa kan känna av det oerhört mycket och bli väldigt pigga, samtidigt som vissa andra knappt känner av någon effekt alls. Tillhör man en av de sistnämnda är det lätt att vilja höja dosen av tillskottet, men en för hög dos av synefrin kan ha en  negativa påverkan på din kropp. Biverkningar vid en mycket hög dos är bland annat hög puls, sömnsvårigheter och förhöjt blodtryck. Vi rekommenderar därför att börja med en lägre dos och sedan eventuellt trappa upp till den högsta rekommenderade dosen, för att testa sin egna tolerans för ämnet.

Köp nu. Betala senare med Klarna.