Vtskedrivande - Kp vtskedrivande kosttillskott billigt online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Vätskedrivande

Ett vätskedrivande kosttillskott hjälper dig bli av med överflödig vätska i kroppen. Denna vätska bidrar till onödig vikt i din kropp och ett vätskedrivande kosttillskott är populärt inom fitness- och bodybuilding branschen under dieter och inför tävlingar. De kan hjälpa dig ner i en specifik viktklass men även ge dig den hårda, torra looken du kanske är ute efter på scenen. Ett vätskedrivande kosttillskott passar även dig som inte är inom denna branschen men av andra anledningar önskar att rensa kroppen på onödig vätska.

Fairing DRY, 90 caps
Populärt vätskedrivande kosttillskott från Fairing.
269 kr
Kp!
Info
Sportlab Maximum Drain 50 caps
Populärt och effektivt vätskedrivande kosttillskott från Sportlab.
129 kr
Kp!
Info
Scitec Water Cut, 100 caps
Kraftfullt och oerhört populärt vätskedrivande kosttillskott från Scitec Nutri...
189 kr
Redcon1 Waterboard, 30 tabs
Potent vätskedrivare från Redcon1! Perfekt för dig som tävlar inom fitness &am...
489 kr
Swedish Supplements Cleanse & Balance, 120 caps
Cleanse and balance är ett kosttillskott från Swedish Supplements som kombinerar ör...
279 kr
Kp!
Info


Köp vätskedrivande kosttillskott hos Tillskottsbolaget


Varför samlar kroppen vätska?


Som du kanske vet består vi människor till 70% av vatten. Men trots detta kan vi binda för mycket vätska. Orsakerna till detta kan vara flera. En vanlig orsak till att vår kropp binder för mycket vätska är vår kosthållning. En dålig kosthållning med brist på våra livsnödvändiga vitaminer och mineraler i kombination med en överkonsumtion av salt är ofta boven i det hela. Salt är oerhört vätskebindande och vi i Sverige är väldigt duktiga på att överkonsumera just salt. 

Även kolhydrater kan påverka vår vätskebalans i kroppen. Detta beror på att överskottet av den energin vi får av kolhydraterna sparas i våra muskler i form av glykogen. Glykogen drar i sin tur gärna till sig vätska. 

Vad är ett vätskedrivande kosttillskott?

Ett vätskedrivande kosttillskott består ofta av magnesium, kalium och vitamin B6. Dessa mineraler och vitaminer hjälper till att driva bort vätskan från kroppen då de har en motsatt effekt från exempelvis saltet vi stoppar i oss. Saltet bidrar till att kroppen binder vätska, ibland mer än önskat.

Ett vätskedrivande kosttillskott hjälper dig få ur denna oönskade extra vätska men också rensa din kropp på slaggprodukter vi har svårt att bli av med på andra sätt.

Hur vet jag om jag behöver ett vätskedrivande kosttillskott?

Om du ofta känner dig uppsvälld i till exempel fötterna eller magen kan det vara just vätska som har bundit sig, i överflöd. Även om du lätt får märken efter till exempel åtsittande byxor eller strumpor kan det vara ett tecken på att du är vätskefylld. Då kan du behöva ett vätskedrivande kosttillskott. Om du istället misstänker att du samlat på dig på tok för mycket vätska och misstänker sjukdom bör du kontakta din läkare för hjälp.

Hur fungerar ett vätskedrivande kosttillskott?

Som tidigare nämnt innehåller vätskedrivande kosttillskott ofta magnesium, kalium och vitamin B6 som har en motsatt effekt mot vad salt har. Salt binder vätska medan dessa mineraler och vitaminer driver bort den. Utöver det finns det flera vanliga ingredienser i vätskedrivande korttillskott. Några av dessa är maskros, mjölon och brännässla extrakt. Gemensamt för de vanligast förekommande näringsämnena i tillskotten är att de är växtbaserade extrakt och/eller mikronäringsämnen. Detta gör många vätskedrivande tillskott veganska! Utöver detta kan ett vätskedrivande kosttillskott med fördel kombineras med fettförbrännande kosttillskott. Dessa hittar du HÄR.

Vätskedrivande livsmedel

Tro det eller ej men det finns livsmedel som kan verka vätskedrivande och ge en liknande effekt som vätskedrivande kosttillskott. Dessa är ett bra alternativ för dig som vill undvika att ta ett tillskott. Viktigt att komma ihåg är att dessa inte garanterar samma effekt och inte heller ger lika snabba resultat.

Första exemplet på ett vätskedrivande livsmedel är tomat. Tomater består till hela 90% av vatten, något som ger den dess vätskedrivande egenskaper. Likaså lök som även de innehåller över 90% vatten. Lök innehåller även stora mängder såväl kalium (det kan du läsa mer om HÄR) och magnesium (som du kan läsa mer om HÄR) som båda hjälper kroppen att föra bort vattnet ur kroppen. Sist men inte minst har vi ananas. Ananas är känt för att ha en bra vätskedrivande effekt och vara ett bra komplement i kosten vid viktnedgång. Den är låg på kalorier och består till hela 85% av vatten. Utöver de är den rik på diverse mineraler och vitamin C.

Köp nu. Betala senare med Klarna.