Magnesium Carbonate - Köp Gym Chalk från Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter i kassan
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter i kassan! Poäng på alla köp!

Magnesium Carbonate / Gym Chalk

Ett bra grepp vid tung träning är väsentligt för att kunna utföra övningen korrekt och prestera på topp. Dock är det vanligt att man vid högre vikter eller högre antal reps lätt känner att greppet inte håller, och greppet säger emot innan kroppen gör de. För att kunna utöva sin sport till max och inte hindras av en försämrad greppförmåga kan magnesium karbonat vara en lysande produkt! Det finns i både flytande och fast form och appliceras enkelt på händerna eller andra områden där greppet behöver förbättras. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du både magnesiumkarbonat i block och flytande kalk från flera olika välkända varumärken!


Köp Magnesium Carbonate / Gym Chalk hos Tillskottsbolaget

Vad är magnesium karbonat och hur fungerar det?

Magnesium karbonat, även känt som kalk, sportskalk eller på engelska; chalk, är ett populärt träningstillbehör som används för att få en ökad greppstyrka. I grund och botten är det ett vitt fast ämne som förekommer i naturen, helt naturligt, då som mineralen MgCO3. Genom att applicera kalk på händerna vid exempelvis styrketräning, tyngdlyftning, gymnastik eller bergsklättring tas funken från händerna bort och greppförmågan ökar markant. Kalk kan även användas på andra ställen på kroppen där man behöver bli av med fukt och förbättra greppet.

 

Vad är skillnaden på flytande- och fast kalk?

Magnesiumkarbonat (kalk) finns både i flytande och fast form. Den fasta formen är oftast ett så kallat magnesium- eller kalkblock och består av hoppressad magnesium karbonat. Ett väldigt användbart hjälpmedel för att få bättre grepp runt en skivstång eller pull ups stång till exempel. Du drar enkelt blocket mot händerna och har genast en förbättrad greppförmåga! Använder du däremot en flytande variant, liquid chalk, behöver du vänta en kort stund på att produkten ska torka för att den ska fungera optimalt. Fördelen med flytande kalk är dock att det inte dammar eller färgar av sig på gymutrustning, träningskläder etc, något som magnesium karbonat i block/bit kan göra. Liquid chalk består av en blandning av magnesium karbonat och handsprit, samt klumpförebyggande medel. Det finns både varianter som är något tjockare i konsistensen, mer som en pasta, så som Liquid Chalk från Strength som du hittar HÄR, men även mindre trögflytande så som Star Nutrition Liquid Chalk som du hittar HÄR.

 

Varför är inte magnesium block tillåtet på alla anläggningar?

Magnesium karbonat i bit eller block består som sagt av hoppressad magnesium karbonat i pulverform. Därav är biten ganska ömtålig och kan lätt damma och färga av sig vid användning. Då kan exempelvis golv, kläder och utrustning få fläckar med mera. På grund av detta är det inte alla gym eller andra anläggningar som tillåter att man använder magnesium i block. Då är flytande kalk ett perfekt alternativ!

Läs mer

Kategorier

Nordic Training Gear Liquid Chalk, 250 ml
20
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
79 kr (99 kr)
Köp!
Info
Nordic Training Gear Gym Chalk
21
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
23 kr (29 kr)
Köp!
Info
gForce Magnesium Carbonate, 56 g bit
Ett måste för tunga lyft! gForce Magnesium Carbonate från gForce kan användas ...
29 kr
Köp!
Info
Star Nutrition Liquid Chalk, 200 ml
Star Gear Liquid Chalk är kalk i flytande form som snabbt förvandlas till greppvänl...
119 kr
Köp!
Info
Gymstick Liquid Chalk
Få ett stabilt och säkert grepp med Liquid Chalk.
99 kr
Köp!
Info
Strength Liquid Chalk, 200 ml
Få ett stabilt grepp med flytande magnesium från Strength!
135 kr
Köp!
Info

Köp nu. Betala senare med Klarna.