Blandprotein - kp blandat proteinpulver - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Blandprotein

Blandprotein är proteinpulvret för den som önskar få det bästa av olika världar – i en och samma shake. I mångt och mycket kan man säga att det är ett komplett proteinpulver med tanke på att det är gjort på flera olika proteinsorter i syfte att uppnå högsta möjliga biologiska värde. Det har ofta en mycket bred aminosyreprofil och inlagringen i muskulaturen sker i olika takt, vilket gör det till ett proteinpulver som i praktiken tas upp av kroppen både så snabbt som möjligt och så länge som möjligt. Detta för att stimulera proteinsyntesen, det vill säga reparation av muskelvävnad och tillväxt av densamma, maximalt.

Ghost 100% Whey, 924 g
Ghost Whey är ett blandprotein bestående av protein från isolat, koncentrat och hyd...
449 kr
Fairing Complete Protein 3, 900 g
Complete Protein 3 innehåller en 50/50-blandning av vassleisolat och kasein, är instanti...
429 kr
Muscletech Phase8, 2 kg
Phase8 från Muscletech är ett avancerat blandprotein som säkerställer en konti...
699 kr
Naughty Boy Whey 100, 1000 g
Whey 100 från Naughty Boy innehåller en unik kombination av vassleproteinisolat, vasslep...
499 kr
Better You rt- & havreprotein, 1 kg
Proteinpulver från Better You med hela 85% ärt- och havreprotein! Helt fritt från s...
379 kr

Köp blandprotein hos Tillskottsbolaget

Proteinkällorna är ofta vassle, kasein och äggprotein. Utsöndringen av protein sker stegvis i kroppen med tanke på att vassleprotein absorberas närmast ögonblickligen, kaseinprotein väsentligt långsammare och äggprotein någonstans mittemellan. Tack vare dess heltäckande egenskaper kan blandprotein konsumeras vilken tid som helst på dygnet och behöver således inte timas som i fallet med till exempel vassle (snabbt protein – efter träning) och kasein (långsamt protein – innan sänggående).

 

Protein avgörande för muskeluppbyggnad

Man brukar ofta tala om styrketräning och proteinsyntes. Syntes innebär nybildning och tillväxt och i proteinets fall talar vi om den process i cellen som tillverkar proteiner genom att aminosyror sätts samman till så kallade peptider som senare blir färdiga proteiner vilka bygger upp vävnaden i hela kroppen. Protein förekommer i vävnad, hormoner och enzymer och främst känner vi det som ämnet som utgör vår muskelmassa, det vill säga muskelprotein.  
Muskelprotein är något som behöver underhållas kontinuerligt med tanke på att det är i konstant omsättning. Omsättningen av muskelprotein är i huvudsak avhängig faktorer som kost och fysisk aktivitet. Det betyder bland annat att ju hårdare vi tränar, desto högre blir proteinbehovet eftersom omsättningen av detsamma ökar.

Det rekommenderade proteinintaget skiljer sig något åt beroende på vem man frågar men vi kan åtminstone sluta oss till att, för den som har ambitioner att öka i såväl muskelvolym som styrka, är ett intag på åtminstone 2 gram protein per kilogram kroppsvikt per dag en nedre gräns. Värt att komma ihåg är att i takt med att vi ökar i muskelmassa kommer också denna nedre gräns att förskjutas en aning.

För att åtnjuta maximala resultat av vår träning är det också avgörande vad dessa proteinkällor utgörs av. På marknaden finns olika proteinpulver med olika syften; efter träning, som mellanmål, innan sänggående och så vidare. Proteintillskottets funktion är avhängig sammansättningen och dess absorptionshastighet. Det kan dock kännas lite överkurs att mixtra med olika proteinsorter och ha koll på när man bör inta vilken sort, och det är här blandprotein kommer in som ett slags universallösning.

 

Vilka är de olika proteinkällorna i blandprotein?

Blandprotein innehåller som namnet antyder en blandning av olika proteinkällor. Dessa kan utgöras av till exempel vassle, kasein och ägg och syftet med denna mix är att åstadkomma ett så komplett protein som möjligt både vad gäller aminosyreprofil och upptagshastighet. Med tanke på att vi här får det bästa av olika världar i en och samma förpackning är aminosyreprofilen bredare än vad den är i enkomponentsprotein.
De vanligaste ingredienserna i blandprotein är mjölkprotein i form av vassle och kasein. Denna kombination ger en tidsutsöndrande effekt, det vill säga att upptaget av näringsämnen sker under en längre tid, då vassleproteinet tas upp inom bara ett par timmar medan kaseinproteinet tar upp till 6-8 timmar på sig att absorberas av kroppen.

 

Vassleprotein

Vassle, även känt som Whey, innehåller flera av de livsnödvändiga aminosyrorna, inklusive en stor andel BCAA. Dessa grenade aminosyror (Branched-Chain Amino Acids) utgörs av leucin, valin och isoleucin vilka alla är högst involverade i proteinsyntesen. Tillskottet är mycket lättupptagligt och därför också tacksamt direkt efter träning då det snabbt aktiverar och understödjer muskelmetabolismen samt hjälper dig att i förlängningen bibehålla redan förvärvad muskelmassa.

Kasein

Kasein brukar nämnas i termer av att vara ett ”trögt” protein eller ”nattprotein” då tillströmningen av aminosyror i blodet sker mycket långsamt i jämförelse med vassle. Detta är ett proteinpulver mycket populärt både bland kroppsbyggare som vill se till att muskelproteinsyntesen inte sover bara för att de själva gör det, eller personer som vill hålla koll på vikten. Kasein både motverkar muskelnedbrytning och kan verka hungerreglerande.

Äggprotein

Ägg innehåller en hel del av de näringsämnen våra kroppar behöver, bland annat essentiella aminosyror. Äggproteinpulver har en aminosyreprofil som liknar den i kroppens muskler och är också naturligt fritt från laktos.


Vilka är fördelarna med blandprotein?

Olika sorter protein tas som sagt olika snabbt upp i kroppen. I huvudsak är blandprotein en kombination av olika mjölkproteinpulver, men det finns även veganskt proteinpulver för dig som valt att utesluta animaliskt protein. Dessa består vanligtvis av soja, ärtor eller havre.
Med tanke på att enskilda vegetabiliska proteiner inte är fullvärdiga kan det vara värt att satsa på ett blandprotein där två eller tre olika vegetabiliska proteinsorter har kombinerats i syfte att få en fullvärdig aminosyreprofil. Läs mer om veganprotein här.

Köp nu. Betala senare med Klarna.