Trningsblten - Kp lyftarblten frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Träningsbälten

För att kunna prestera på topp på gymmet och komma upp i de där riktigt höga vikterna i exempelvis marklyft och knäböj, kan ett träningsbälte vara nödvändigt! Ett träningsbälte är ett träningstillbehör som ger dig ett ökat stöd och skydd vid tyngre lyft, till exempel vid marklyft eller knäböj. Vill du ta högre vikter i basövningarna men känner att du behöver extra stöd och stabilitet? Testa ett lyftarbälte! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika träningsbälten i olika former, modeller och varianter!

Nordic Training Gear Lever Belt, 13 mm, Suede
Handgjort bälte av äkta högkvalitativt mockaläder, gjort för at...
999 kr
Better Bodies Weight Lifting Belt
Ett kraftigt lyftarbälte i robust läder.
549 kr
Nordic Training Gear Hook Belt, 10 mm
Handgjort bälte av äkta högkvalitativt mockaläder, gjort för at...
699 kr
Better Bodies Womens Gym Belt, black/pink
Ett läckert dambälte som är designat och inspirerat av Better Bodies bästs...
399 kr
GASP Training Belt
Kraftigt, exklusivt lyftarbälte från GASP- För dig som lyfter TUNGT! Tillverkat i s...
999 kr
GASP Lifting Belt
GASP Lifting Belt är ett lyftarbälte av absolut högsta kvalitet - som dessutom ...
1499 kr
Better Bodies Camo Gym Belt, green camo print
Perfekt gymbälte för både nybörjare och veteran.
449 kr
Better Bodies Womens Gym Belt, black/aqua
Ett läckert dambälte som är designat och inspirerat av Better Bodies bästs...
399 kr
Better Bodies BB Lifting Belt, black
BB Lifting Belt är väldigt mjukt samtidigt som det ger bra stöd och stabilitet f...
999 kr
Better Bodies Pro Lift Belt, grey
Stabilt träningsbälte i hållbart nylon och enkel kardborrefästning. Extra vadd...
399 kr
Better Bodies Camo Gym Belt, dark camo
Perfekt gymbälte för både nybörjare och veteran.
449 kr
GASP PWR Belt
GASP Power Belt - Lyftarbälte från GASP för de riktigt tunga hardcorelyften. 13 mm ...
1099 kr


Köp träningsbälten hos Tillskottsbolaget

Vad är ett träningsbälte?

Ett träningsbälte är ett bälte som är runt 10-20 centimeter på bredden, längden varierar beroende på modell och storlek. Träningsbälten är ofta gjorda av läder, men det finns även varianter i olika syntetiska material på marknaden! Anledningen till att man använder dessa bälten är kort och gott för att få ett ökat stöd och skydd vid tyngre lyft. Tack vare det breda bältet runt bålen ökar öven kroppens förmåga att skapa ett buktryck, något som ger ytterligare bättre stabilitet och skyddar ryggkotorna.

Har du aldrig hört talas om ett träningsbälte innan kanske du istället hört talas om ett lyftarbälte, tyngdlyftarbälte eller gymbälte. Samtliga namn är bara olika namn för egentligen samma produkt, något som kan göra det hela lite förvirrande. Dock finns det flera olika typer av bälten, utöver det klassiska.

Vilka olika sorts träningsbälten finns det?


Strykelyftsbälte (SL bälte)


Ett styrkelyftsbälte kännetecknas av att det är lika brett hela vägen runt. Det finns även några riktlinjer på hur tjockt samt brett ett SL bälte får vara för att vara godkänt i tävlingssammanhang; max 10 cm brett och 13 mm tjockt. Ett styrkelyftsbälte är ett perfekt bälte för dig som främst vill använda det till marklyft och knäböj!

Tyngdlyftarbälte (OL bälte)


Ett tyngdlyftarbälte kännetecknas av at det oftast är smalare där fram än där bak. Anledningen till att bältet är konstruerat på detta vis är för att du viid djupa knäböj inte ska bli hindrad av ditt bälte. Som man hör på namnet är ett tyngdlyftarbälte ett bälte för dig som sysslar med tyngdlyftning!

Lever Belt


Ett Lever Belt däremot har en annan konstruktion jämfört med ”vanliga” träningsbälten när det kommer till spännet. Det är ett så kallat ”snabbspänningsbälte” som du väldigt enkelt spänner och lossar. Ett lever belt gör det möjligt att spänna bältet snabbare, enklare och även hårdare. På så sätt får du det precis så som du vill! Dessutom hjälper ett Lever Belt dig att spänna dina magmuskler och skapar ett tryck mot buken som gör att du får extra kraft i dina lyft.

Dipping Belt


Ett dipping belt, även kallat dipsbälte eller viktbälte på svenska, är ett träningsbälte speciellt framtaget för att du ska kunna göra dips med extra vikt! Ett dipsbälte ger dit möjlighet att smidigt och enkelt fästa viktplattor i bältet och på så sätt kunna öka belastningen. Ett dipping belt kan självklart även användas till andra övningar där man önskar att öka belastningen, exempelvis chins eller pull ups. Därav kallas det ofta för viktbälte istället för just dupsbälte!

Hur använder man ett träningsbälte?


Precis som med det mesta när det kommer till träningstillbehör föredrar vi alla att använda vårt träningsbälte på olika sätt och vid olika tillfällen. Därför är det absolut bästa att köpa sig ett träningsbälte som passar en, och börja testa sig fram! Men det finns givetvis lite nybörjartips för dig som känner dig osäker:

- Spänn fast ditt träningsbälte, lagom hårt, strax över naveln. Sedan går du ner i en helt vanlig knäböj. Ditt bälte kommer nu flytta på sig och där det hamnar; exakt där ska du spänna åt det rejält. Spänn det så pass hårt att du känner att du har stöd när du gör ditt lyft, inte mer eller mindre!

- När du nu spänt åt bältet korrekt är det dags att lyfta! Här är det viktigt att du drar in luft i magen och spänna magmusklerna ordentligt, samtidigt som bältet komma hjälpa till att stödja.

*Vad ska man tänka på när man köper ett träningsbälte?


Viktigt att tänka på när du köper ditt första träningsbälte är först och främst att välja rätt storlek. På varje respektive bältes sida hos oss hittar du enkla guider till hur du beställer den perfekta storleken för just dig! Ett vanligt misstag är att köpa ett för stort bälte, något som kommer göra att du vid användning inte kommer kunna spänna de så hårt som du vill och behöver.

Ytterligare en aspekt är givetvis priset. Är du ute efter ett riktigt bra träningsbälte får du vara beredd på att det kostar några hundralappar. Även om du kanske är ute efter ett så billigt bälte som möjligt kan det i längden vara värt att lägga till lite grann och få ett betydligt mer hållbart, slitstarkt och bekvämt lyftarbälte!

Köp nu. Betala senare med Klarna.