Crossfit-tillbehr
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Crossfit-tillbehör

Crossfit är en väldigt populär träningsform som passar de allra flesta då det är en bred sport som innefattar många olika moment i en och samma träningsform. Detta gör också att behovet av tillbehör skiljer sig från person till person, beroende på inriktning inom crossfit, nivå och vad man föredrar. Magnesium, tejp, handledsstöd, hopprep och knäskydd är bara några av alla tillbehör som lämpar sig bra vid utövande av crossifit. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du alla träningstillbehör, redskap och utrustning du behöver för att kunna prestera på topp när du utövar Crossfit, oavsett hur lång erfarenhet du har av sporten och vilken din målsättning är.

Nordic Training Gear Gym Chalk
Med NTG kalk får du bättre grepp vilket bidrar till bättre prestation! Kalk hjä...
29 kr
Kp!
Info
Gymstick Pro Jump Rope
Bra, kvalitativt och prisvärt hopprep från Gymstick. 270cm långt och har en justerb...
129 kr
Kp!
Info
gForce Coach Tape 38mm x 10m
En riktigt bra sporttape till ett mycket bra pris! Tillverkad av högklassigt bomullsmaterial ...
35 kr
Kp!
Info
Nordic Training Gear Knee Sleeves, 7 mm
Dessa knee sleeves är tillverkade av Neopren i 7 mm, av högsta kvalitet och designade f&...
549 kr
Jerkfit Nubs
Nubs från Jerkfit är ett par skyddande och stärkande tumskydd som är särs...
99 kr
FIX IT - Hand Care Tube, 14 g
Vårdande salva på stick som lindrar, återfuktar och reparerar din hud både f&#...
95 kr
gForce Coach Tape 25mm x 10m
gForce Sport Tape är en tålig tejp för fingrar, händer mm. Perfekt greppfö...
35 kr
OMPU Speedrope Pro
OMPU Speedrope Pro är ett hopprep gjord för att hålla hög hastighet genom sitt...
299 kr
Kp!
Info
Jerkfit WODies
Wodies från Jerkfit ger stöd för handlederna och skydd för handflatan, utan at...
399 kr
ABG Stretch Tape 2.0 - 1 roll
En självhäftande tejp speciellt framtagen för tyngdlyftning och grepp! Den är ...
89 kr
Speed Rope - Burpee Speed Elite 2.0
Nya & förbättrade Elite 2.0 har superlätta handtag och en lättmonterad jus...
425 kr
WOD & DONE Hand Protection 5-pack, black
Handskydd från WOD & DONE som är lättapplicerat, slitstarkt och bekvämt! S...
99 kr
Callus Killer Kit - Shaver, File & 10 x Spare blades
Med detta kit kan du snabbt och enkelt bli av med förhårdnader på händerna! H&...
149 kr
gForce Speed Rope
Hopprep av extra hög kvalitet för både motionärer och proffs!
249 kr
JerkFit Nubs Sack
Har du tröttnat på att tappa bort dina Nubs och jämt och ständigt behöva ...
29 kr


Köp Crossfit-tillbehör hos Tillskottsbolaget


Vad är Crossfit?


Crossfit är en bred träningsform som kretsar kring naturliga rörelser som liknar de våra förfäder gjorde; springa, lyfta, kasta, klättra, knuffa, hoppa, släpa, sitta ned och stå upp. Samtliga av dessa rörelser sitter alltså i oss naturligt och ligger som grund till de övningar Crossfit består av.

 

Vad ingår i Crossfit?

Crossfit är en av de absolut mest varierande sporterna och inget träningspass inom crossfit är det andra likt. Det finns flera olika inriktningar och varianter inom sporten och målen hos utövarna är även de ganska spridda. Vissa tränar för styrkan eller tyngdlyftningen, andra för gymnastiken eller löpningen. Alltså så är crossfit en väldigt bred träningsform, och en sport som är ganska svår att förstå sig på innebörden av. Men grundprincipen inom crossfit är densamma, och målet lika så; Konstant varierade funktionella rörelser som utförs med hög intensitet för att uppnå en ökad fysisk prestationsförmåga. Målet inom crossfit att bli så allsidig som möjligt och av just den anledningen innefattar träningen många olika moment. Bland annat tränas kondition och explosivitet, smidighet och styrka, uthållighet och balans.

 

Utrustningen som används i crossfit är precis som momenten väldigt många. Bland annat används skivstång, kettlebells, hopprep och romerska ringar i flera av momenten.

 

Vilka tillbehör används ofta inom Crossfit?

Det finns en hel del tillbehör som lämpar sig väldigt bra för just Crossfit. Genom att använda till exempel kalk till händerna, tejp till tummarna eller knäskydd till knäna kan du optimera din träning och prestation, men även skydda din kropp från oönskade skador och slitage. Nedan har vi listat några av de vanligaste tillbehören för crossfit.

Magnesium

Magnesium är dels namnet på en mineral som återfinns i flertalet kosttillskott, men även namnet på en produkt för bättre grepp. Den vanligaste formen av magnesium är magnesiumkarbonat i pulver eller klossar, men även flytande magnesium har blivit populär på senare tid. Det används för att förbättra greppet för sporter så som tyngdlyftning, klättring och även Crossfit! Skillnaden på magnesium i bit eller pulver och magnesium i flytande form är att biten/pulvret kan damma en aning och är därav inte tillåtet på alla anläggningar. Ett flytande magnesium däremot dammar inte och kan med fördel användas där magnesium i klossar och pulver är förbjudet. Du hittar Strength Liquid Chalk HÄR.

 

Handskydd och Handledsstöd

Ytterligare ett populärt tillbehör inom Crossfit är olika skydd för händerna och handlederna. I flertalet av övningarna och momenten i Crossfit belastas framförallt händerna och handflatorna oerhört mycket. Därför finns det bland annat olika typer av tejp du kan linda runt fingrarna och händerna för att skydda händerna från slitage, blåsor, valkar och förhårdnader. En populär produkt är Woodies från JerkFit som är en kombination av handskydd och handledsstöd, du hittar dessa HÄR. Extra utsatta är tummarna, speciellt vid träning med skivstång där tumlås ofta används inom Crossfit. Därför finns det även speciellt fråntagna tillbehör för att skydda specifikt tummarna. Bland annat JerkFit Nubs - Hook Grip som du hittar HÄR.

 

Knäskydd

Knäna är en kroppsdel som får ta mycket stryk vid utförande av Crossfit, men med hjälp av knäskydd kan skador förebyggas. Med hjälp av ett par knäskydd kan knäleden stabiliserad under belastning, stressen minska och lederna hållas varma. De är generellt utformande efter att stabilisera och skydda knäet, utan att förhindra eller försvåra rörelser så som snatch, clean and jerk, knäböj etc. Övningar som alla är en del av Crossfit-sporten. I vårt produktsortiment hittar du flertalet olika knäskydd, i olika tjocklekar och från olika varumärken. Till exempel Eleiko Weightlifting Knee Sleeves 7mm som du hittar HÄR.

Köp nu. Betala senare med Klarna.