ZMA - Kp ZMA mineral och vitaminer tillskott billigt online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

ZMA

Människor som lever ett aktivt och ur näringssynpunkt hälsosamt liv vet hur viktiga vitaminer och mineraler är samt att dessa konstant behöver tillföras utifrån. Vid sidan av kosten kan detta göras i form av tillskott och bland styrketränande utgör ZMA helt klart ett av de mest intressanta. Namnet är en förkortning på de olika komponenterna som utgör detta kosttillskott, vilka är zink och magnesium, ofta i kombination med vitamin B6.
SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Zink, Magnesium och Vitamin B6 i ett enda tillskott! För en ökad sömnkvalitet...
149 kr
Bodylab ZMA, 120 caps
Bodylab ZMA innehåller en kombination av zink, magnesium och B6 vitamin.
119 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
10
ZMA - Zink, Magnesium och Vitamin B6 i ett enda tillskott! För en ökad sömnkvalitet...
268 kr (298 kr)
Chained Nutrition ZMA Night, 140 caps
ZMA Night Hardcore från Chained Nutrition innehåller zink, magnesium och L-theanin. En b...
279 kr
Kp!
Info
Mutant Core Series ZM8+, 90 caps
Mutant ZM8+ är bland dem bästa ZMA på marknaden. Perfekt för förbätt...
209 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements ZMA+, 120 caps
ZMA Mineral Support System, ett kosttillskott från Swedish Supplements innehåller en bla...
229 kr
Kp!
Info
Fairing ZMA, 90 caps
ZMA är ett vitamin-/mineraltillskott innehållande magnesium, zink och vitamin B6 i l...
125 kr
Kp!
Info
5% Nutrition CORE ZMA, 180 caps
5% Nutrition Core ZMA® är designad för att främja återhämtning hos a...
349 kr
Elit Nutrition ZMA, 90 caps
ELIT ZMA består av kombinationen zink, magnesium och vitamin B6. ZMA från Elit Nutrition...
169 kr
Kp!
Info
Star Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Star Nutritions ZMA är ett välbalanserat och mycket populärt kosttillskott me...
159 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition ZMA Hardcore, 160 caps
ZMA Hardcore från Chained Nutrition innehåller de viktiga mineralerna zink och magnesium...
279 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition ZMB6, 60 caps
ZMB6 är ett kosttillskott med de tre viktiga mineralerna/vitaminerna Zink, Magnesium och Vita...
149 kr
Kp!
Info
Optimum Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA, ett kosttillskott från Optimum Nutrition är en kombination av zink, magnesium och v...
289 kr
Kp!
Info

Köp ZMA hos Tillskottsbolaget

 Dessa ingredienser samverkar och stärker varandra och inverkar positivt på bland annat hormonbalansen och proteinsyntesen. Det är med anledning av detta som ZMA är ett av de mest omtalade kosttillskotten i byggarvärlden då det märkbart kan förbättra dina förutsättningar att öka i muskelmassa, inte minst tack vare dess positiva inverkan på nattsömnen. Låt oss ta en närmare titt på vad ZMA är och hur det kan hålla oss hälsosamma, starka och utsövda!

 

Vad är ZMA för någonting?

Återigen, förkortningen står för zink och magnesium och båda dessa mineraler deltar i många olika livsnödvändiga processer i kroppen. Ofta innehåller kapslarna också vitamin B6 eftersom att nämnda vitamin underlättar kroppens absorption av just zink och magnesium. Bland kroppsbyggare hör detta tillskott till de mest frekvent använda och också mest studerade. Naturligtvis går det att inta mineralerna var för sig, men med tanke på att de samverkar på ett väldigt effektivt sätt är ett kombinerat tillskott i de allra flesta fall att föredra.

Zink är ett metalliskt grundämne som spelar en viktig roll i ett flertal processer i kroppen. Det ingår i hundratals olika enzymer vilka påverkar omsättningen av bland annat makronutrienter (protein, kolhydrater och fett) och vissa vitaminer. Zink är kanske mest känt för att det bidrar till att bibehålla friskt hår och frisk hud, men det är också viktigt för fertilitet och immunsystemets normala funktion. Vid tung träning förlorar vi en hel del zink, i synnerhet då vi svettas mycket, så det kan med anledning av detta vara extra intressant för hårt tränande individer att kasta ett öga åt ZMA-hållet.

Magnesium är också ett mineral som är avgörande för flera nödvändiga processer i kroppen, inte minst reglerar det de metabola processer som möjliggör upptaget av näringsämnen från kosten. Magnesium spelar en viktig roll i proteinsyntesen och understödjer absorptionen av andra mineral som till exempel kalcium, kalium, fosfor och natrium. Magnesium och kalcium samverkar i flera olika avseenden. Man kan säga att kalcium stimulerar nervsignaler medan magnesium bidrar med avslappning. I praktiken visar sig detta genom att kalcium har en sammandragande effekt på muskelcellen medan magnesium tillåter den att slappna av.
Nervsystemets och musklernas funktion är beroende av magnesium, och så är även vårt skelett. Brister på detta mineral kan bland annat leda till försämrad muskelstyrka och benskörhet.

Varför zink och magnesium i samma tillskott?

Det är inte utan anledning som man har valt att skapa en separat produkt där man kombinerar dessa mineraler. Alla vitaminer och mineraler är viktiga, de fyller olika funktion i olika kroppsliga processer, men i synnerhet magnesium och zink omsätts i förhållandevis hög grad. Otillräckliga nivåer har särskilt observerats bland fysiskt aktiva personer, vilket naturligtvis får som följd att den idrottsliga förmågan blir lidande. Argumenten för de enskilda mineralerna finner du ovan och med tanke på att de stärker varandra, i synnerhet i kombination med vitamin B6, utgör ZMA ett högpotent tillskott för den som önskar säkerställa fullgod återhämtning och sedermera optimala förhållanden för muskeltillväxt.


Hur gynnar ZMA muskeltillväxt?

Såväl zink som magnesium är essentiella mineraler för fullgod muskelfuntion. Om man lider brist på någon av dessa två, eller för all del båda, kommer det att ge utslag på prestationsförmågan. I takt med att vi blir alltmer fysiskt aktiva och metabolismen rent generellt uppregleras ökar också omsättningen av dessa mineraler – och i nästa steg vårt behov av att tillföra detta utifrån. ZMA reducerar nivåerna av proteinet SHBG i blodet, vilket leder till att testosteronet i kroppen ökar. Testosteron är som bekant ett könshormon som drar ett väldigt tungt lass i muskelbyggandet genom att öka muskelmassan och även återhämtningen. Testosteronproduktionen är beroende av zink, och vice versa.

 

ZMA och återhämtning

För att kunna växa måste vi också vila. Ett tillräckligt antal sammanhängande timmar per natt kommer i förlängningen att inverka på de resultat du ser av all tid du lägger inne på gymmet. Det är när vi sover som bland annat cellreparation, hormonproduktion och muskeltillväxt faktiskt ges utrymme och ZMA har visat sig kunna förbättra just den upplevda sömnkvaliteten. Även risken för muskelkramper och sträckningar kan dämpas av att vi intar ZMA på regelbunden basis.

 

Köp nu. Betala senare med Klarna.