Kreatinblandningar - Kp kosttillskott kreatinblandning online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Kreatinblandningar

Kreatin är ett tillskott som vid det här laget är vida känt i träningsvärlden. Det finns få ämnen som det har gjorts så många studier på och som har så väldokumenterad effekt som dettta ergogena (prestationshöjande) tillskott. Det finns en hel del vetenskap som backar upp kreatinets påstådda effekt på styrkeutveckling och muskeluppbyggnad och det förekommer på marknaden i form av olika tillskott med olika renhet och upptagshastighet. Dessutom utgör det en vanlig ingrediens i prestationshöjande drycker som intas innan träning i syfte att öka främst alerthet, fokus och muskelpump, så kallade PWO:s (Pre Workout).

SOLID Nutrition BLACK LINE Creatine, 400 g
CREATINE är ett trippelkreatin beståendes av tre olika kreatinvarianter för maximal...
349 kr
5% Nutrition CREA-TEN, 30 serv.
Crea-TEN innehåller hela 10 stycken av de mest effektiva formerna av kreatin på marknade...
349 kr
Muscletech Cell-Tech, 1,4 kg
Muscletechs tredje patenterade version av den omåttligt populära och effektiva Cell-Tech...
449 kr
Mutant CreaKong CX8, 249 g
CreaKong CX8 är ett kosttillskott från Mutant. Detta är en avancerad form av kreati...
329 kr
Kp!
Info
Prime Nutrition Creatine RX, 350 g
Kreatinblandning från Prime Nutrition av absolut högsta kvalitet!
299 kr
Kp!
Info
Olimp Creatine Xplode, 500 g
Olimp Creatine Xplode är en avancerad sammansättning av kreatin och taurin.
499 kr
Swedish Supplements Creavolution, 500 g
Kvalitativ kreatinblandning med utsökt smak.
349 kr
DY Nutrition The Creatine, 316 g
The Creatine från DY Nutrition är en kombination av 3 gram kreatinmonohydrat och 3 gram ...
299 kr
Redcon1 Tango, 30 serv.
Tango är en potent kreatinblandning från Redcon1 med hela 5g kreatinmonohydrat. För...
319 kr
Chained Nutrition Triple Creatine Hardcore, 300 g
Triple Creatine Hardcore - Chained Nutritions senaste och mest kraftfulla kreatinprodukt. Inneh...
299 kr

Köp kreatinblandningar hos Tillskottsbolaget

Kreatin har visat sig öka arbetskapaciteten vid kortvarig intensiv träning och även bidra till ökad muskelvolym. Det lagras i huvudsak i muskulaturen (över 95%) och ju mer muskelmassa du har, desto mer kan du lagra.
I korta drag skulle man kunna säga att kreatinets primära uppgift är att fungera som ett slags energibuffert i kroppen.

Vad är kreatin och hur fungerar det?

Kreatin är ett ämne som bidrar till omvandlingen av lagrad energi till rörelseenergi och kan till stor del syntetiseras i kroppen. Denna produktion sker i lever och njurar med hjälp av aminosyrorna l-arginin, glycin och l-metionin. I nästa steg transporteras kreatinet via blodomloppet ut till musklerna där det senare syntetiseras till kreatinfosfat. Kreatinfosfat är nödvändigt för att kunna bilda mer ATP (adenosintrifosfat). Detta är en molekyl som musklerna förbrukar under kortvarig och explosiv aktivitet som till exempel styrketräning eller sprint. ATP-depåerna behöver fyllas på redan efter några sekunder och det är här som kreatinfosfatet fyller en viktig funktion. Kreatinfosfat transporteras till musklernas myofibriller och återbildar där ATP – i förenklade ordalag betyder detta att de förses med nytt bränsle.
Mekanismen som går ut på att kreatinfosfat frigör energi är vad som i praktiken resulterar i ökad styrka och muskeluppbyggnad. Det främjar också i stort sett samtliga system i kroppen och hjärnan utgör här inget undantag.

Kreatin, till skillnad från olika slags protein som utgör musklernas själva byggstenar, bidrar till hydratisering i cellerna. I praktiken innebär detta att kroppen lagrar en viss mängd vätska vilket gör att vi visuellt ökar i volym. Denna vätskeinlagring är dock för vissa en oönskad sidoeffekt av kreatingsupplementering och för dessa individer finns det en rad olika tillskott på marknaden som inte leder till detta viktpåslag. Krealkalyn, som du kan läsa mer om här, är ett exempel på ett snabbverkande kreatin som inte ger samma viktuppgång som till exempel monohydrat. Kreatin monohydrat är utan konkurrens det populäraste och också mest studerade kreatintillskottet. Läs mer om monohydrat här.
Sedan har vi kreatinblandningar vilka, som namnet antyder, är sammansättningar av olika kreatinsorter. Dessa har skapats i syfte att ge dig det bästa av världar, alltså kreatin i olika form med olika renhetsgrad såväl som upptagshastighet.


Olika sorters kreatin

För att maximera effekten har man i kreatinblandningar kombinerat olika sorters kreatin som alla med sina respektiva specifika egenskaper kompletterar och samarbetar med varandra. Målet med detta är att i allra högsta mål understödja maximerad styrka och prestationsförmåga.

Kreatinmonohydrat utgör den mest kända och mest studerade kreatinsorten. Dess effekt har upprepat kunnat påvisas och den är också mycket prisvärd.

Kreatinpyruvat ska till skillnad från monohydrat inte binda lika mycket vätska. Vätskeansamlingen skiljer sig från individ till individ och vissa upplever inga som helst problem med detta. Man menar också att pyruvat tas upp snabbare i muskelcellerna.

Kreatinnitrat är som namnet antyder en kombination av kreatin och nitrat. Det senare är ett ämne som i sig är prestationshöjande och kan förbättra uthålligheten.

Krealkalyn är en sort som enligt vissa studier inte ska leda till någon vätskeansamling och kan därför vara ett intressant alternativ för personer som besväras av monohydratets följande viktökning.

 


Dosering och rekommendationer

Syftet med kreatintillskott är att säkerställa att kreatinfosfatdepåerna är konstant påfyllda. Vilodagar utgör därför inte något undantag.
Upptaget har visat sig vara som mest effektivt vid de tillfällen då peptidhormonet insulin är som högst, till exempel strax efter avslutat träningspass eller i samband med kolhydratsrika måltider. Snabba kolhydrater utgör nämligen en effektiv så kallad kreatintransportör med tanke på att de ökar frisättningen av just insulin och därmed understödjer kreatininlagringen. Du kan läsa mer om tillskott med kolhydrater här.

Vad gäller doseringen rekommenderas ofta att man börjar med en så kallad uppladdningsfas. Huvudsyftet med denna uppladdning är att så snabbt som möjligt förse muskulaturen med kreatin innan man senare går in i underhållsfasen. Snabbverkande kreatin som till exempel krealkalyn kräver oftast ingen uppladdning.
Det vanligaste uppladdningsförfarandet är att man initialt tar ungefär 20 gram per dag. Detta fördelas på fyra doser bestående av 5 gram vardera i cirka 4-6 dagar, innan man därefter övergår till en underhållsfas som utgörs av 3-5 gram per dag.

Köp nu. Betala senare med Klarna.