Elektrolyter - Kp essentiella mineraler frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Elektrolyter

Elektrolyter är mineralämnen med elektriska laddningar. Du kanske känner igen de som magnesium, kalium och kalcium? Elektrolyter finns naturligt i mat och dryck och återfinns i vår kropp i bland annat kroppsvätskor och vävnader. I kroppen har de en avgörande betydelse i processer så som reglering av vätskenivån, bildad av ny vävnad och frisättning av hormoner. Vid obalans i elektrolyterna kan du uppleva symptom så som huvudvärk, yrsel och rastlöshet, ett tillskott av elektrolyter kan då vara att föredra. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet kosttillskott med elektrolyter!
Vitargo Electrolyte, 5 kg
17
Electrolyte från Vitargo innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater i form a...
999 kr (1199 kr)
Vitargo Electrolyte, 2 kg
14
Electrolyte från Vitargo innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater i form a...
479 kr (559 kr)
Vitargo Electrolyte Portionspse, 70 g (Citrus)
29
Electrolyte från Vitargo innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater i form a...
25 kr (35 kr)
Kp!
Info
20 x Vitargo Electrolyte, 70 g (Citrus)
46
Electrolyte från Vitargo innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater i form a...
379 kr (700 kr)
Pureness Elektrolytpulver, 240 g
Upptäck ett sockerfritt och välsmakande elektrolytpulver, som kan hjälpa till att u...
269 kr
Supplement Needs Electrolyte+, 210 g
Elektrolytpulver fungerar som vätskeersättning. Tillskott av elektrolyter kan vara bra d...
299 kr
Pureness Elektrolytpulver, 120 g
Elektrolytpulver är ett kosttillskott från Pureness som innehåller en väl geno...
159 kr
Vitargo Electrolyte, 1 kg (Citrus)
Vitargo Electrolyte – förmodligen världens effektivaste sportdryck! Electrolyte fr...
299 kr
Redcon1 Canteen, 30 servings
25
CANTEEN från Redcon1 är ett komplett kosttillksott som bland annat består av vitami...
299 kr (399 kr)


Köp kosttillskott med elektrolyter hos Tillskottsbolaget

 

Vad är elektrolyter?

Elektrolyter är olika mineralämnen som alla har en elektrisk laddning i kroppen. De vanligaste elektrolyterna är kalcium, kalium, magnesium, klorid, natrium och fosfat. Samtliga elektrolyter har flera viktiga funktioner i kroppen och reglerar bland annat vår vätskebalans. Regleringen av vätskebalansen innebär att dina nerver, hjärta, muskler och hjärna fungerar som de ska. Med andra ord är elektrolyterna och vätskebalansen de reglerar avgörande för vår hälsa.

 

Vad är elektrolyter bra för?

Elektrolyterna är inblandade i en lång rad viktiga funktioner i kroppen. Bland annat reglerar de kroppens vätskenivå, bidrar till att upprätthålla en normal syra-bas balans, hjälper blodet att koagulera, frisätter hormoner och bilda ny vävnad. Listan kan göras lång men det är några av de processerna elektrolyterna är delaktiga i i vår kropp.

 

Var finns elektrolyter?

Som tidigare nämnt återfinns elektrolyter i vår kropp, närmar bestämt i kroppsvätskor så som urin, blod och svett, men även i vävnader. Viktigt är att hålla elektrolytnivåerna på en bra nivå, något du enkelt gör genom att äta en sund och varierad kost med mycket frukt och grönt. Elektrolyter finns nämligen naturligt i såväl mat som dryck och allra mest elektrolyter finner vi i livsmedel som banan, avokado, vattenmelon, selleri och vattenmelon.

 

Utöver att elektrolyter finns naturligt i flertalet livsmedel finns det även kosttillskott med elektrolyter att köpa. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som har brist på elektrolyter eller exempelvis tränar mycket.

Tillskott med elektrolyter

En av de populäraste produkterna med elektrolyter är ett elektrolytpulver från Pureness. Det finns i flertalet olika smaker och du blandar de enkelt med vatten och dricker! Du hittar Pureness elektrolytpulver HÄR.

 

Utöver att det finns produkter enbart innehållandes rena elektrolyter är det även vanligt att elektrolyter finns tillsatt i andra kosttillskott. Ett bra exempel på ett sådant kosttillskott är Vitargo Electrolyte som i grund och botten är en källa till snabba kolhydrater, men som även har extratillsatta elektrolyter för en normal vätske- och mineralbalans! Anledningen att Vitargo valt att tillsätta just elektrolyter i en av deras kolhydratsprodukter är på grund av att majoriteten av de som använder produkten tränar mycket, hårt och ofta längre stunder. Vid hård träning svettas man ofta mycket och risken för exempelvis kramp på grund av en ojämn elektrolytbalans är stor. En kolhydrat-elektrolytlösning bidrar till att bibehålla uthållighetsprestationen under träning samt till att förbättra vattenupptaget. Du hittar Vitargo Electrolyte HÄR.

 

Obalans i elektrolytnivåerna

En obalans i elektrolytnivåerna och vätskbalansen är relativt vanligt, speciellt när det är varmt ute, när man tränar mycket eller av andra anledningar svettas mer än vanligt. Optimalt för att upprätthålla normala vätskenivåer och elektrolytnivåer är att dricka så mycket vatten man gör av med. Det vill säga att svettas du mer en dag bör du även dricka mer. Likaså om du lider av kräkningar, diarré eller andra mag- eller tarmproblem eller intar vissa läkemedel.

 

Problemen som kan uppstå vid elektrolytobalans är bland annat huvudvärk, koncentrationssvårigheter, rastlöshet och yrsel. Även svaghet, kramper, hjärtklappningar och sömnproblem är symptom på en obalans i elektrolutnivåerna.

Köp nu. Betala senare med Klarna.