Magnesium - Kp vitaminer, mineraler och kosttillskott online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

Magnesium

Magnesium är ett livsviktigt grundämne i vår kropp och vår absolut viktigaste mineral. Den behövs bland annat för hjärtat, musklerna och nervsystemet. Det är även magnesiumet som styr upptaget av mineralen Kalcium i vår kropp. Magnesium finns i mindre mängder i flera livsmedel samt i kranvatten, men ett dagligt intag av magnesium i form av kosttillskott kan vara ett väldigt bra sätt att vara säker på att man får i sig en bra dos av mineralen, dagligen. Hos oss hittar du flertalet högkvalitativa Magnesiumtillskott.
SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
99 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
10
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
178 kr (198 kr)
Pureness Trippel Magnesium, 60 caps
Trippel Magnesium för dina muskler, ditt skelett och ditt nervsystem.
129 kr
Kp!
Info
Pureness Trippel Magnesium, 120 caps
Trippel Magnesium för dina muskler, ditt skelett och ditt nervsystem.
219 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Magnesium, 90 caps
Star Nutritions Magnesium innehåller kelaterat magnesium för bästa möjliga upp...
89 kr
Kp!
Info
Holistic Magnesium 120 mg, 90 caps
Magnesium finns bland annat i kakao, vetekli och vetegroddar, linfrö, mandel, nötter, b&...
129 kr
Kp!
Info
Pureness Kvllsmagnesium, 60 caps
Pureness Kvällsmagnesium är ett kosttillskott med magnesium och örtextrakt som ...
129 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
20
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
317 kr (396 kr)
Supplement Needs Magnesium Bisglycinate, 120 caps
Supplement Needs Magnesium Bisglycinat är vår mest lättupptagliga magnesiumkapsel n...
249 kr
Kp!
Info
8 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
30
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
554 kr (792 kr)


Köp magnesiumtillskott hos TillskottsbolagetVad är Magnesium?

Magnesium är en mineral, en livsviktig sådan. Det är även ett vattenlösligt ämne. Vad det betyder är att det tas upp via kontakt vatten, och lämnar sedan oss genom urinen. Vad som är speciellt med dessa vattenlösliga ämnen är att de lagras sämre då de INTE binder sig till fettet i kroppen och tas upp i tarmen. Eftersom ämnet inte lagras speciellt bra i vår kropp behöver vi tillföra det kontinuerligt. Detta gör vi genom det vi äter och dricker och/eller genom kosttillskott.

Magnesium är inblandat i mer än 300 biokemiska processer i vår kropp och spelar en stor, avgörande roll i flertalet av de.


Vad är Magnesium bra för?

Magnesium har flertalet hälsofördelar och har stor betydelse för flera funktioner i vår kropp. Bland annat behövs det för vårt skelett, benstomme och för att hålla en normal nervfunktion. Det behövs även för såväl hjärtats funktion som musklernas och cellernas.

Ser vi istället till träningsrelaterade fördelar finns det även där flera! Bland annat har magnesium stor betydelse i proteinsyntesen och hjälper helt enkelt till att producera protein. Och protein behöver vi för att kunna bygga muskler och bli starkare! Magnesium behövs för att hålla en normal muskelfunktion.

Hela 60% av magnesiumet vi har i vår kropp finns i skelettet. Resterande hittar vi i våra celler samt ynka 1% i t.ex blodet där magnesiumhalten i kroppen kan mätas via exempelvis blodprov.

Vilka är i riskgrupp för Magnesiumbrist?

Har vi en för låg nivå av magnesium i kroppen kallas det för att vi har magnesiumbrist. Det finns några grupper människor som löper en högre risk att drabbas av magnesiumbrist. Dessa är till exempel:
 • Alkoholmissbruk
 • Hög ålder
 • Diabetes
 • Matsmältningssjukdomar
 • Långvarig diarre
Ifall du ingår i en eller flera av dessa riskgrupper kan det vara bra att se över dina magnesiumnivåer och alternativt justera ditt intag.

Sedan finns det vissa grupper, rent generellt, som anses vara mer könsliga för att drabbas av näringsbrist av olika typer, till exempel just Magnesiumbrist. Gravida är en av de grupperna. När du är gravid rekommenderas du därför se till att du får i dig en tillräcklig dos av magnesium.
 

Hur mycket Magnesium behöver vi?

Eden rekommenderade mängden magnesium vi bör få i oss varje dag skiljer sig åt, dels beroende på ålder, kön och om du tillhör en riskgrupp eller ej. Men även beroende på hur din kropp hanterar ämnet. Enligt livsmedelsverket behöver ett barn mellan 6-9 år få i sig 200 mg och 10-13 år 280 mg. För kvinnor över 14 år är rekommendationen också 280 mg medans för män över 14 år är den 350 mg.

Hur vet jag om jag har brist på Magnesium?

Magnesiumbrist kan ha negativa effekter på din häls, detta eftersom magnesium spelar en viktig roll i flertalet viktiga funktioner och processer i vår kropp. På grund av detta kan en brist på det också vara ganska svår att märka av själv. Magnesiumbrist kan ge symptom från många olika organ och en brist upptäcks ofta ganska sent då symptomen ofta är ganska diffusa och oklara. Så, symptomen för brist på Magnesium är många, men värda att veta om och hålla lite extra koll på. Några är:
 • Muskelkramper
 • Ofrivilliga darrningar
 • Trötthet och svagheter
 • Depression och ångest
 • Förvirring
 • Högt blodtryck

Köp nu. Betala senare med Klarna.